Τσαλδάρης και Κολοβέρος για το χρυσό του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Εφήβων!

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού και ο ταλαντούχος γκαρντ μίλησαν στο "ΦΩΣ" για το ριπίτ των "ερυθρολεύκων"

Τσαλδάρης και Κολοβέρος για το χρυσό του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Εφήβων!

Στην ρούκι του σεζόν ως προπονητής, ο Δημήτρης Τσαλδάρης οδήγησε την εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος! Μετά από μια σημαντική καριέρα ως παίκτης, ο Πειραιώτης Τσαλδάρης πήρε πέρυσι την απόφαση να κρεμάσει τη φανέλα του (τελευταίος του σταθμός η Δόξα Λευκάδας) και αν και πρωτάρης δέχτηκε να αναλάβει τους πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, με στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων τους. Αποστολή εξετελέσθη!

Ο 39χρονος πλέον κόουτς, μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη φετινή εμπειρία.

«Ήταν ένα όμορφο ταξίδι που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Αν και τα προγνωστικά ήταν εναντίον μας, μπορέσαμε να πάρουμε ξανά το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Όταν κερδίζεις κάτι, τα συναισθήματα πάντα είναι δυνατά. Νιώθεις αίσθημα δικαίωσης για τους κόπους που κατέβαλες όλη τη χρονιά και παράλληλα σε γεμίζει ευθύνη για να συνεχίσεις με τον ίδιο ζήλο. Όλοι στον Ολυμπιακό θέλουμε ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον».

  • Το περιμένατε να χάσει ο Προμηθέας απ΄ τον Άρη;

«Οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες. Ο Άρης είχε δείξει ένα καλό πρόσωπο στη διοργάνωση και θα μπορούσε να είχε κερδίσει και το Περιστέρι. Και μεταξύ μας ήταν αρκετά καλός, αλλά στο τέλος ήμασταν καλύτεροι και πήραμε τη νίκη. Ο Προμηθέας ήταν κουρασμένος από τη νίκη εναντίον μας και φάνηκε αυτό στο γήπεδο. Δεν ήταν έτσι έκπληξη για μένα ό,τι έγινε».

  • Σας πείραξε η ήττα απ΄ τον Προμηθέα;

«Κάθε ήττα σε πειράζει. Είχαμε να διαχειριστούμε την κούραση και κάποιους τραυματισμούς. Ερχόμασταν από δύσκολα παιχνίδια με τον Άρη και το Περιστέρι. Δεν είχαμε και τύχη και χάσαμε».

  • Ας γυρίσουμε λίγο πίσω. Ήταν πρόκληση η συγκεκριμένη δουλειά;

«Ναι. Και χαίρομαι που τα κατάφερα. Όταν μου έγινε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα πολύ. Στο ραντεβού με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ουσιαστικά σε ένα τέταρτο όλα είχαν τελειώσει. Τα πράγματα στο μυαλό μου ήταν ξεκάθαρα. Ήθελα να το κάνω αυτό. Και νιώθω δικαιωμένος για την απόφασή μου. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον σύλλογο και τον οργανισμό της ΚΑΕ. Με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε μια θέση ευθύνης. Ευχαριστώ επίσης όλο το τιμ της εφηβικής ομάδας. Η δουλειά όλων ήταν εξαιρετική. Βοήθησε και ο Νίκος Μπάρλος, προπονητής φέτος της παιδικής ομάδας».

  • Πάμε ξανά στην ομάδα σου. Πως νιώθεις για τα παιδιά;

«Είμαι υπερήφανος για αυτούς. Τα έδωσαν όλα και η προσπάθειά τους ήταν συγκινητική. Δεν θέλω να ξεχάσω τον Ανδρέα Τσουμάνη, τον αρχηγό μας, ο οποίος τραυματίστηκε νωρίς και δεν μπόρεσε να μας βοηθήσει στο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Τα παιδιά έπαιξαν και γι’ αυτόν».

  • Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Πως είναι να διαθέτεις έναν τέτοιο παίκτη;

«Σίγουρα, νιώθεις τυχερός! Είναι ένα παιδί με μεγάλη μπασκετική αντίληψη. Πέρα από τα προσόντα του, τεχνικά και σωματικά, ο τρόπος που καταλαβαίνει το μπάσκετ είναι μοναδικός. Η τεχνική του κατάρτιση είναι απίστευτη. Ξεχώριζε σίγουρα απ΄ όλα τα παιδιά του τουρνουά».

  • Θα φτάσει στο ΝΒΑ;

«Ο καθένας καθορίζει τα δικά του όρια και το ταβάνι του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι προοπτικές του είναι μεγάλες».

  • Τέλος, επί προσωπικού, δυσκολεύτηκες στη μετάβαση από παίκτη σε προπονητή;

«Εντάξει, μέσα σε μια μέρα αλλάζεις ρόλο. Χρειάζεται να το συνηθίσεις λίγο. Για μένα πάντως η μετάβαση ήταν σχετικά ομαλή. Ήξερα ότι αργά ή γρήγορα θα γινόμουν προπονητής. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου, δεν υπήρχε περίπτωση να το εγκαταλείψω!».

Κολοβέρος: Κόντρα στις δυσκολίες τα καταφέραμε πάλι!

Ο Ιωσήφ Κολοβέρος ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στο «μπακ του μπακ». Σε μια χρονιά εκτόξευσης για τον ίδιο, ο 17χρονος γκαρντ συνέβαλε τα μέγιστα στο δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο των εφήβων, έχοντας μ.ό. 13,2 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Προερχόμενος από τις υποδομές του Πανιωνίου, ο Κολοβέρος είναι μια από τις μελλοντικές ελπίδες του Ολυμπιακού. Το «ΦΩΣ» μίλησε μαζί του λίγο μετά την επιτυχία της Ελευθερούπολης.

  • Πιο γλυκό το φετινό χρυσό;

«Κάθε χρυσό είναι γλυκό. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε τόσο φέτος. Είχαμε μια δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς, έφυγαν οι 2000αροι και ο ηγέτης μας Αρσενόπουλος, άλλαξε το προπονητικό επιτελείο. Όλα ξεκινούσαν από την αρχή».

  • Αξέχαστη η τελευταία μέρα των αγώνων;

«Πράγματι, ήταν λίγο τρελή! Ο Άρης μας έκανε ένα δώρο και πήραμε το χρυσό! Ο Άρης όμως δεν ήταν αδιάφορος, ήθελε τη νίκη για την 3η θέση. Το θεωρούσαμε δύσκολο να χάσει ο Προμηθέας, αλλά να που έγινε! Το πανηγυρίσαμε πολύ λόγω του τρόπου που ήλθε το χρυσό! Δικαιώθηκαν οι κόποι της χρονιάς, κόντρα στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν. Όπως είπα, δεν το πολυπεριμέναμε, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας ήταν η σκέψη πως μπορούμε να τα καταφέρουμε πάλι!».

  • Που αφιερώνεις την επιτυχία;

«Όπως και οι συμπαίκτες μου, στον Ανδρέα (Τσουμάνη) τον αρχηγό μας. Μας έλειψε στο τέλος. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας στην Ελευθερούπολη, καθώς πρόσφατα έκανε το χειρουργείο. Υπέστη ρήξη χιαστού στην κανονική περίοδο. Παρακολουθούσε όμως τα παιχνίδια στο διαδίκτυο και ήταν σε επικοινωνία μαζί μας. Το χάρηκε και αυτός πολύ!».

  • Φέτος, βελτιώθηκες κι άλλο. Που οφείλεται;

«Στη δουλειά φυσικά και σ΄ όσους ήταν δίπλα μου, προπονητές, γυμναστές, συμπαίκτες. Πέρσι ήμουν κυρίως στο παιδικό τμήμα και βοηθούσα και το εφηβικό. Φέτος είχα πιο ενεργό ρόλο, ήμουν ο βασικός πλέι μέικερ, έπρεπε να καθοδηγώ τους συμπαίκτες μου στο παρκέ».

  • Η συνεργασία σου με τον Ποκουσέφσκι;

«Πολύ καλή. Όλοι ξέρουμε πόσο καλός παίκτης είναι. Για την ηλικία του ξεχωρίζει. Είναι και καλός χαρακτήρας. Μας βοήθησε πολύ. Η προσφορά του, εκεί που είχαμε ανάγκη, στα ριμπάουντ και τα κοψίματα ήταν τεράστια».

  • Τι σ΄ αρέσει περισσότερο; Να σκοράρεις ή να πασάρεις;

«Και τα δύο είναι ωραία! Δεν έχω θέμα. Ανάλογα το παιχνίδι κάνεις αυτό που χρειάζεται περισσότερο η ομάδα».

  • Ποιο το όνειρό σου;

«Να γίνω φυσικά μέλος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Είναι το όνειρό μου! Και μόνο που είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού, είναι μεγάλη τιμή για μένα!».

  • Κλείνοντας, ποιο είναι το πρότυπό σου;

«Δεν χρειάζεται ερώτημα. Ο Βασίλης Σπανούλης!».