Τι πρότειναν Ολυμπιακός και ΠΑΟ στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Ο Γιώργος Σκινδήλιας πρότεινε την διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε πως η πρόταση του ΠΑΟ είναι να αποβληθεί ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα.

 

Τι πρότειναν Ολυμπιακός και ΠΑΟ στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Κατά την διάρκεια του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σκινδήλιας, πρότεινε την προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος, μέχρι να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό μπάσκετ.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε πως η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι να αποβληθεί ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα, λόγω των εξελίξεων στο ελληνικό μπάσκετ, σχολιάζοντας πως για όλα έχουν ευθύνη οι Πειραιώτες.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολίασε πως σέβεται την πρόταση του Λαυρίου για αναδιάρθρωση της Basket League, με 16 ομάδες, ώστε να μην υποβιβαστεί κανείς την τρέχουσα σεζόν. Σε αυτό το σενάριο τάχθηκαν υπέρ και οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των ομάδων, με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, να σχολιάζει πως αν αυτό είναι νομικά εφικτό, θα πρέπει να εξεταστεί.

Βέβαια, το σενάριο αυτό δεν ωφελεί τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό, στο να γίνει πράξη, καθώς αυτόματα θα αυξηθούν οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ας μην ξεχνάμε πως από τη νέα σεζόν γίνονται περισσότερα και τα ματς στην EuroLeague, καθώς στο πρωτάθλημα προστίθενται άλλες δύο ομάδες.