Ντόμινο στην Basket League: Παραμένει στη κατηγορία η Κύμη, πρώτη η ΑΕΚ!

Από την στιγμή που ο ΠΑΟ δεν θα κατέβει να παίξει στο ΟΑΚΑ, η Κύμη παραμένει στην Basket League και το Λαύριο θα παλέψει με το Ρέθυμνο. Πάει για πρώτη η ΑΕΚ. 

Ντόμινο στην Basket League: Παραμένει στη κατηγορία η Κύμη, πρώτη η ΑΕΚ!

Αλλάζουν τα δεδομένα στην Basket League, ύστερα από την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει να παίξει κόντρα στη Κύμη. Οι "πράσινοι" θα δεχτούν -6, οπότε από τους 49 βαθμούς θα πέσουν στους 43. Σε αυτό το ενδεχόμενο, εφόσον η ΑΕΚ επικρατήσει στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό (που έχει υποβιβαστεί), τότε θα κατακτήσει την πρώτη θέση στη κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός θα βγει δεύτερος!

Σε αυτή την περίπτωση θα παίξει με τον Ολυμπιακό στα ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ...

Παράλληλα, στη μάχη της παραμονής, η αποχώρηση του Παναθηναϊκού, θα σημάνει την παραμονή της Κύμης στη κατηγορία, καθώς η ομάδα της Εύβοιας χρειαζόταν νίκη στο ΟΑΚΑ για να σωθεί. Την οποία και θα πάρει, από την στιγμή που δεν θα παίξει το "τριφύλλι". Και το Λαύριο, πλέον, θα παλέψει με το Ρέθυμνο για το ποια ομάδα από τις δύο θα γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Τα σενάρια για την παραμονή:

Το σενάριο για το Ρέθυμνo: Το Ρέθυμνο για να πέσει στην Α2, θα πρέπει να χάσει από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και παράλληλα να νικήσει η Κύμη τον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο, αν και ήταν απίθανο, πάει να γίνει πράξη, καθώς οι "πράσινοι" ανακοίνωσαν πως δεν θα κατέβουν να παίξουν στο ΟΑΚΑ.

Το σενάριο για την Κύμη: Για να καταφέρει η Κύμη να παραμείνει στη πρώτη κατηγορία, θα έπρεπε είτε να χάσει το Λαύριο στην έδρα του από τον Ήφαιστο, είτε να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το δεύτερο, ουσιαστικά το κατάφερε, αφού οι "πράσινοι" δεν θα κατέβουννα παίξουν και η Κύμη παραμένει στην Basket League!

Το σενάριο για Το Λαύριο: To Λαύριο θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία αν νικήσει τον Ήφαιστο και χάσει η Κύμη από τον Παναθηναϊκό (αυτό δεν θα γίνει πράξη) ή αν μπορέσει να νικήσει τον Ήφαιστο, νικήσει η Κύμη, αλλά χάσει το Ρέθυμνο στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη.

Βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 49 (24-1)
2. ΑΕΚ 42 (17-8)
3. Προμηθέας 41 (16-9)
4. Περιστέρι 41 (16-9)
5. ΠΑΟΚ 40 (15-10)
6. Χολαργός 38 (12-14)*
7. Ολυμπιακός 38 (22-3) **
8. Ήφαιστος 38 (13-12)
9. Πανιώνιος 34 (8-12)*
10. Άρης 33(8-17)
11. Ρέθυμνο 32 (7-18)
12. Κύμη 32 (7-18)
13. Λαύριο 31 (6-19)
14. Κολοσσός 30 (5-20)

*Αυτές οι ομάδες έχουν ολοκληρώσει τα παιχνίδια τους
** Ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί -8 στο πρωτάθλημα

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Πανιώνιος Χολαργός (90-110)
Παναθηναϊκός - Κύμη
Κολοσσός Ρόδου - ΑΕΚ
Περιστέρι - ΠΑΟΚ
Λαύριο - Ήφαιστος Λήμνου
Άρης - Ρέθυμνο
Ολυμπιακός - Προμηθέας