Κίνηση-ματ του Βασιλειάδη προς Βασιλακόπουλο

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε κυβερνητικό επίπεδο για τις εξελίξεις στον χώρο της Basket league, μετά την κλήρωση του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου στον αγώνα του Ολυμπιακού - Προμηθέα Πατρών.

Κίνηση-ματ  του Βασιλειάδη προς Βασιλακόπουλο

Ο κ. Αναστόπουλος μαζί με τους Παναγιώτου και Μάνο αποτελούν τους τρεις ρέφερι που ο Ολυμπιακός έχει χαρακτηρίσει ως ανεπιθύμητους και είχε ζητήσει να εξαιρούνται από τους αγώνες του.

Ωστόσο στην κλήρωση για την τελευταία αγωνιστική της Basket league ο Αναστόπουλος μπήκε κανονικά στην κληρωτίδα και θα πρέπει να σφυρίξει αγώνα των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν σε ματς που θα έχει την ευθύνη του κάποιος εκ των τριών προαναφερθέντων.

Η πρώτη κίνηση του Ολυμπιακού μετά την κλήρωση ήταν να ορίσει τιμή γενικής εισόδου στο ΣΕΦ το ένα ευρώ. Οι «ερυθρόλευκοι» με αυτόν τον τρόπο δίνουν την ευκαιρία στους φιλάθλους τους να βρεθούν σε ένα ματς που ίσως να έχει και ιστορικό χαρακτήρα, αφού αν ο Ολυμπιακός δεν αγωνιστεί τελικά αυτομάτως θα υποβιβαστεί στην Α2 και έτσι να αποχαιρετήσουν έναν θεσμό στον οποίο δεν υπάρχει καμία αξιοκρατία.

Όλα αυτά λοιπόν δεν έχουν ηχήσει καλά στα «αυτιά» της Πολιτείας η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει εκφράσει την πρόθεσή της να παρέμβει προκειμένου να βρεθεί λύση για το ελληνικό μπάσκετ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει υποδείξει ως κύριο υπαίτιο τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και ο... χαρτοπόλεμος μεταξύ κράτους και Ομοσπονδίας καλά κραττεί...

Πλέον η Πολιτεία ετοιμάζεται να λάβει δραστικά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες μια πρώτη σκέψη είναι να γίνει επαναδιαπραγμάτευση στα συμβόλαια των ομάδων της Basket league, στα οποία αναμένεται να πέσει... ψαλίδι. Άλλωστε, χωρίς τον Ολυμπιακό το τηλεοπτικό προϊόν χάνει την αξία του, κάτι που γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ. Κόβοντας ο Βασιλειάδης τα χρήματα που επρόκειτο να πάρουν όλες οι ομάδες από την ΕΡΤ(έχουν διετή συμβόλαια) θα στρέψει όλες τις ομάδες (πλην Παναθηναϊκού, ΑΕΚ που είναι στον ΟΤΕ) κατά του Βασιλακόπουλου.

Αν ο Βασιλειάδης κόψει την επιχορήγηση προς την ΕΟΚ δεν θα ιδρώσει το αυτί του Βασιλακόπουλου, καθώς το 70% των εσόδων της Ομοσπονδίας είναι από χορηγούς.

Πάντως, δεν αποκλείεται και το σενάριο να υπάρξει αναβολή του αγώνα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» οπαδών που με όλες αυτές τις εξελίξεις και την εμφανή επιρροή της πράσινης ΚΑΕ στα δρώμενα, έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους!