Η διπλή Ανάσταση του Άρη θα αργήσει (λίγο ακόμα)…

Ο κόσμος περιμένει σήμερα την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Για τον μπασκετικό Άρη αυτή θα καθυστερήσει, αλλά όλοι όσοι εμπλέκονται πλέον με τη ναυαρχίδα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης είναι αισιόδοξοι ότι θα την βιώσουν.

Η διπλή Ανάσταση του Άρη θα αργήσει (λίγο ακόμα)…

Η πρώτη Ανάσταση του Άρη είναι η αγωνιστική. Αναμένεται να έρθει την Τετάρτη του Πάσχα στο παιχνίδι με την Κύμη στο Αλεξάνδρειο και να ολοκληρωθεί τέσσερις μέρες μετά, στα Τρίκαλα.

Εφόσον ο Άρης πάρει τα δύο παιχνίδια θα φτάσει τις εννέα νίκες και θα έχει ξεμπερδέψει μια και καλή από οποιαδήποτε βαθμολογική περιπέτεια και άσχημα σενάρια.

Δεν είναι εύκολο πράγμα για τον φετινό Άρη να κάνει δύο σερί νίκες, πόσο μάλλον σε διάστημα τεσσάρων ημερών και με δύο βασικούς παίκτες του να είναι εξαιρετικά αμφίβολοι.

Ο Γκάρι Μπελ και ο Γιάννης Αθηναίου υπέστησαν θλάση μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα και προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα προλάβουν τα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται.

Ακόμα και έτσι, όμως, ο Άρης δεν έχει περιθώρια για κάτι άλλο πέρα από δύο νίκες. Οι δύο ξένοι, Μπράις Ντουβιέ και Ομάρ Προύιτ, που επί των τελευταίων ημερών του Γιαννάκη έπαιζαν από ελάχιστα έως καθόλου, μπήκαν και πάλι στο ροτέισον και δίνουν λύσεις. Είναι κι αυτό κάτι για ένα ιδιαίτερα μικρό ρόστερ, όπως έχει απομείνει αυτό του Άρη.

Το Αλεξάνδρειο θα έχει πολύ κόσμο την Τετάρτη, αυτό είναι το μόνο βέβαιο, κι όταν συμβαίνει αυτό οι ισορροπίες αλλάζουν ως διά μαγείας. Πρέπει, όμως, να παίξουν και οι παίκτες. Αυτοί κερδίζουν, αυτοί χάνουν.

Η δεύτερη Ανάσταση του Άρη, η… κανονική, πρέπει να έρθει μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Τότε επί της ουσίας ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου από τη νέα διοίκηση, υπό τον Δημήτρη Γουλιέλμο, με βασική επιδίωξη την συμφωνία για διακανονισμούς με όλους τους πιστωτές, την εξασφάλιση χρηματικής ρευστότητας σε “δύσκολους” μήνες χωρίς έσοδα, που θα οδηγήσουν στην εξασφάλιση άδειας συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα και παράλληλα θα επαναφέρουν την κανονικότητα στην λειτουργία της ΚΑΕ, η οποία φέτος… έζησε και επίσχεση εργασίας και το… λουκέτο.

Τα πρώτα βήματα του επικείμενου (δεν είναι ακόμα, διότι δεν έχει κληθεί από την ΕΕΑ για να εγκριθεί και τυπικά η μεταβίβαση των μετοχών από τον Νίκο Λάσκαρη) ιδιοκτήτη δείχνουν να έχει επίγνωση των υποχρεώσεων και των λύσεων που απαιτούνται. Είναι, όμως, μόνο η αρχή. Η συνέχεια είναι πιο δύσκολη και απαιτεί δύο πράγματα: Όλα στο φως, όλα ξεκάθαρα και ειλικρίνεια στις αποφάσεις και τις εξηγήσεις.