Λεμονίδης για την άνοδο του ΓΑΣ «Κομοτηνή» στη Β' Εθνική: Δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν

Ο «αειθαλής» τεχνικός της Κομοτηνής μιλά στο «ΦΩΣ» για την άνοδο της θρακιώτικης ομάδας στη Β’ Εθνική.

Λεμονίδης για την άνοδο του ΓΑΣ «Κομοτηνή» στη Β' Εθνική: Δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν

Ο ΓΑΣ Κομοτηνής με το διπλό επί της ΜΕΝΤ, όπου επικράτησε με 77-88, παρότι βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, εξασφάλισε την άνοδο στη Β’ Εθνική τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, ολοκληρώνοντας μία εκπληκτική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

Καλύτερος άνθρωπος να μιλήσει για την ιστορική ομάδα της Κομοτηνής δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον Νεοκλή Λεμονίδη. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου μιλά στο «ΦΩΣ» για το φετινό παραμύθι.

Πώς ζήσατε εσείς ο ίδιος τη φετινή χρονιά;
Έτυχε να έχω καλά παιδιά, πολύ καλούς χαρακτήρες. Ήμασταν γεμάτοι σε όλες τις θέσεις. Είχαμε ένα πολύ καλό ρόστερ, ενώ ο πάγκος βοήθησε σε πολλά παιχνίδια. Φέτος το ευχαριστήθηκα, μας άρεσε.

Οι πραγματικοί στόχοι ποιοι ακριβώς ήταν;
Σίγουρα δεν είπαμε ότι θα ανέβουμε κατηγορία. Ξεκινήσαμε με στόχο να ολοκληρώσουμε τη χρονιά με ένα αξιοπρεπές πρόσωπο.

Πότε συνειδητοποιήσατε όμως ότι μπορείτε να τα καταφέρετε;
Όταν είδα όλες τις ομάδες, δηλαδή στο τέλος του πρώτου γύρου. Όταν είδα τα ρόστερ όλων των ομάδων, διαπίστωσα ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από αυτές. Άσχετα, δηλαδή, που δεν είχαμε κάνει καθόλου καλό ξεκίνημα. Να φανταστείς ότι στις πρώτες τρείς αγωνιστικές είχαμε δύο ήττες.

Έχετε αρχίσει ήδη τα πλάνα για τη νέα σεζόν;
Πρέπει να μιλήσω με τη διοίκηση πρώτα και μετά θα αποφασίσουμε. Εγώ είμαι ΓΑΣ, αλλά πρέπει να γίνουν και κάποια πράγματα σωστά, διότι ανεβαίνουμε κατηγορία και να μην πάμε αδιάβαστοι.

Ποια θα ήταν η βασική αλλαγή που θα κάνατε την επόμενη χρονιά, ώστε η ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστική;
Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό δεν θα το σκεφτούμε καθόλου. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω ότι το υπάρχον ρόστερ μπορεί να παλέψει για τη σωτηρία του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση. Η κατηγορία είναι δυσκολότερη, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Θέλουμε ενίσχυση, αλλά δεν θα διώξω κανέναν παίκτη, θα δώσω ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά. Τώρα, όσον αφορά τη δουλειά μέσα στο γήπεδο, θα παραμείνει η ίδια, δεν θα αλλάξει κάτι. Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους ομίλους του Βορρά και του Νότου;
Νομίζω ότι οι όμιλοι του Νότου είναι πιο δυνατοί και αυτό είναι και απολύτως λογικό. Περισσότερος κόσμος, περισσότεροι αθλητές, μεγαλύτερες εμπειρίες. Σίγουρα είναι καλύτεροι οι όμιλοι του Νότου.

Εκτός αγωνιστικού, υπάρχει κάτι άλλο που να διαφέρει ανάμεσά τους;
Όχι. Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την τεχνογνωσία δηλαδή, είμαστε αρκετά ενημερωμένοι, τόσο οι προπονητές όσο και οι ίδιοι οι παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε τον πληθυσμό που έχει η Αθήνα, οπότε είναι φυσικό και επόμενο. Ωστόσο, αυτό που κάνει εντύπωση και συζητάμε συνεχώς και οι προπονητές και οι διοικήσεις είναι ότι δεν βλέπουμε νέα παιδιά να βγαίνουν από τον χώρο μας. Παρατηρούμε, δηλαδή, ομάδες να πρωταγωνιστούν με μεγάλους σε ηλικία παίκτες.

Είχατε στήριξη από τον κόσμο;
Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει σε πάρα πολλές στιγμές, τόσο καλές όσο και άσχημες. Ειδικά σε μία χρονιά όπου η ομάδα ήταν πρώτο φαβορί για να πέσει κατηγορία, είδαμε τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο. Γενικά θεωρώ ότι είμαστε μπασκετούπολη, έχουμε φιλάθλους του αθλήματος. Ενώ η πόλη έχει τέσσερις ομάδες μπάσκετ, ο κόσμος πηγαίνει και τις βλέπει.

Τι σημαίνει ο ΓΑΣ Κομοτηνής για τον Νεοκλή;
Μετά την οικογένειά μου, ο ΓΑΣ.