Η επόμενη μέρα της ΚΑΕ Άρης

Ο Γιώργος Συρίδης γράφει στο ΦΩΣ για την επόμενη μέρα στον Άρη: τις κινήσεις του Δημήτρη Γουλιέλμου, την απαγόρευση μεταγραφών, το θέμα του γηπέδου και του προπονητή και την τηλεοπτική στέγη.

Η επόμενη μέρα της ΚΑΕ Άρης

Στις 8 Μαϊου η σεζόν για τον Άρη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ολοκληρώνεται. Μια σεζόν που σαφώς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη ή έστω… καλή για τους κίτρινους, που πλήρωσαν την κακή απόδοσή τους στο πρώτο μισό της σεζόν και διόρθωσαν τα πράγματα υπό μία έννοια στον δεύτερο γύρο.
Για τον Δημήτρη Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του το τέλος της σεζόν θα σημάνει την έναρξη μιας περιόδου ιδιαίτερα πιεστικής ως προς τα πολλά ζητήματα που παραμένουν ανοικτά και θα πρέπει να λυθούν, διότι αν δεν λυθούν, τότε θα έρθει μια ακόμα - η τρίτη σερί - δύσκολη σεζόν.

Απαγορευτικό μεταγραφών από τη FIBA

Οι κίτρινοι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες προσπαθούν να βρουν την “χρυσή τομή” με τους Σανικίτζε, Ντραγκίσεβιτς και Μαρμπλ, προκειμένου να κλείσουν όλες τις υποθέσεις που αφορούν το απαγορευτικό μεταγραφών που έχει επιβάλλει η FIBA από τον Ιανουάριο του 2018. Δεν είναι εύκολες υποθέσεις, διότι οι πιστωτές δεν δέχονται μείωση των χρημάτων που τους έχει επιδικάσει η FIBA, ούτε συμφωνούν στον τρόπο καταβολής. Χρειάζεται ρευστό, χρειάζεται και υπομονή και επιμονή ώστε να αλλάξουν στάση οι συγκεκριμένοι πιστωτές, αλλά είναι ερωτηματικό αν θα προλάβει χρονικά ο Άρης να κλείσει αυτές τις υποθέσεις και να ξεκινήσει τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν χωρίς ban.

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΚΑΕ

Είναι βέβαιο ότι με το τέλος της σεζόν θα υπάρξει και αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ. Ο αντιπρόεδρος, Νίκος Κάλλεν παραιτήθηκε προ μερικών εβδομάδων και πήρε πίσω την απόφασή του, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα, ενώ ο Δημήτρης Γουλιέλμος ήδη έχει κάνει ενέργειες για να δημιουργήσει νέο διοικητικό σχήμα. Παραμένει ερωτηματικό αν θα συμμετάσχει ο ίδιος σε αυτό, αλλά είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν νέα πρόσωπα στη διοίκηση του Άρη, τα οποία προφανώς και θα πρέπει να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του τμήματος εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Παραχώρηση του «Αλεξάνδρειου» στον Άρη

Και από την πλευρά του Άρη και από την πλευρά της κυβέρνησης προκύπτει πως το θέμα της παραχώρησης του Αλεξανδρείου στον σύλλογο έχει μπει στην τελική του ευθεία.
Οι κίτρινοι περιμένουν να τελειώσει και τυπικά η παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου στον Ερασιτέχνη και κατ’ επέκταση στο τμήμα μπάσκετ και θεωρούν πως θα αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων, εφόσον λειτουργήσει σωστά και υπάρξει σωστή εκμετάλλευση των χώρων του.
Βέβαια, το θέμα είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί και να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία που πάντα αποτελεί πρόβλημα.

Θέμα προπονητή και σχεδιασμός νέας ομάδας

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΑΕ αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τον Γιάννη Καστρίτη για την επόμενη χρονιά, υπογραμμίζοντας την στήριξη και την εκτίμηση της διοίκησης σε όσα έχει κάνει ο 37χρονος τεχνικός.
Λογικά, ο Καστρίτης έχει το προβάδισμα για να παραμείνει στους κίτρινους, έχει καταφέρει να παρουσιάσει έργο στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του Άρη και δικαιούται μια ευκαιρία να εργαστεί υπό πιο φυσιολογικές συνθήκες.
Ενδεχομένως η παραμονή ή όχι του Καστρίτη να συνδυάζεται στο μυαλό του Γουλιέλμου και από το αν θα υπάρχει ή όχι απαγορευτικό μεταγραφών.
Λογικά το θέμα προπονητή θα είναι από αυτά που θα έχουν απαντηθεί ως τα τέλη Μαϊου, αρχές Ιουνίου.

Τηλεοπτικό συμβόλαιο - χορηγίες

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος έχει δηλώσει δημόσια ότι μετά τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κατανομή των χρημάτων της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο Άρης θα πορευτεί μόνος του από την επόμενη σεζόν. Το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί από την κρατική τηλεόραση και τον ΕΣΑΚΕ αφορά δύο σεζόν, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν οι κίτρινοι έχουν υπογράψει και για τη δεύτερη χρονιά.
Είναι ένα θέμα που παραμένει ανοικτό και είναι πιθανό το ενδεχόμενο ο Άρης να βγει στην αγορά μεμονωμένα για να διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Επίσης, καλύτερη εξέλιξη περιμένει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και στο θέμα των χορηγιών, που φέτος άρχισαν να εμφανίζονται στο φινάλε της σεζόν, στοιχείο που φανερώνει πως δεν έγινε και ο καλύτερος προγραμματισμός το περασμένο καλοκαίρι.