Σε τρία χρόνια από την Δ΄ στην Α΄ ΕΣΚΑ το Πικέρμι!

Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής «καταπίνει» τις κατηγορίες  - Μιλούν στο «ΦΩΣ» ο αρχηγός Γιώργος Μελάς και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Κρίτσαλος

Σε τρία χρόνια από την Δ΄ στην Α΄ ΕΣΚΑ το Πικέρμι!

Σαν άλλο πάκμαν το Πικέρμι …καταβροχθίζει τις κατηγορίες και μέσα σε 3 χρόνια ανέβηκε από την Δ΄ ΕΣΚΑ στην Α΄! Τρίτη συνεχόμενη άνοδος για την ομάδα της Ανατολικής Αττικής που πήρε και τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας στη Β΄ ΕΣΚΑ! Αρχηγός της ομάδας ο πολύπειρος Γιώργος Μελάς που ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο και έπειτα έπαιξε σε Περιστέρι, Ρέθυμνο, Χαλκίδα, Ίκαρο, Λεωνίδιο, Δούκα, Κορωπί και Πεύκη. Για δεύτερη χρονιά φέτος στο Πικέρμι, που ήταν και η πρώτη του ομάδα στα τοπικά. Για την επιλογή του αυτή μίλησε στο «ΦΩΣ».

«Ήρθα στην ομάδα όταν αυτή ήταν στη Γ΄ ΕΣΚΑ. Δεν είχα ξαναπαίξει τόσο χαμηλά. Με έπεισε ο Νίκος Κρίτσαλος, τεχνικός διευθυντής της ομάδας και κουμπάρος μου! Φίλοι χρόνια, ήμασταν μαζί και στο Λεωνίδιο. Μου ανέλυσε το πρότζεκτ του συλλόγου, είδα ότι είναι σοβαρό και αποφάσισα να βοηθήσω το εγχείρημα. Από το αποτέλεσμα δικαιωθήκαμε! Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στο Πικέρμι, θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Παράλληλα στόχος είναι να βγαίνουν και παιδιά από τις υποδομές. Έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες. Αν και στο τοπικό ο σύλλογος δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα. Στην ομάδα έχουν έρθει πολλοί έμπειροι αθλητές, ενώ προπονητής είναι ο Κυριάκος Πουλίδης. Δεν σταματάμε εδώ, θα πάμε για κάτι καλό και τη νέα χρονιά στην Α΄ ΕΣΚΑ».

Το Πικέρμι κατάφερε να πάρει την 1η θέση στον 2ο Όμιλο της Β΄ ΕΣΚΑ, με ένα ντεμαράζ στον β΄ γύρο όπου έμεινε αήττητο! «Το επίπεδο στο πρωτάθλημα δεν ήταν κακό. Είχαμε δυνατές ομάδες όπως η Δάφνη, ο Εύνικος, η Άμιλλα. Η ποιότητά μας στο τέλος μέτρησε. Καταλάβαμε πως μπορούμε να ανέβουμε με τη μεγάλη μας νίκη στη Δάφνη. Είχαμε 13-0 στον β΄ γύρο ενώ πήραμε και τον τίτλο του υπερπρωταθλητή, κερδίζοντας τη Νήαρ Ηστ».

Ο Μελάς, που είναι και προπονητής στο παιδικό τμήμα και το U21 με καλά αποτελέσματα, θα συνεχίσει στην ομάδα και τη νέα χρονιά. «Θα μείνω να βοηθήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της περιοχής που έχει αγκαλιάσει την ομάδα. Στο ματς με τον Σπόρτιγκ το γήπεδο ήταν κατάμεστο, έμεινε κόσμος και απέξω! Για όλα αυτά καθοριστική είναι η συμβολή του αντιπροέδρου Γιώργου Στραφιώτη και της προέδρου Μαριλένας Χονδροκούκη».

Στα 39 ο ίδιος, πρωταγωνιστεί ακόμη, όπως και πολλοί άλλοι παίκτες της ηλικίας του. Τελικά δεν βγαίνουν νέα παιδιά; «Η γενιά μου δούλεψε άπειρες ώρες στο γήπεδο για να φτάσει να παίξει στην Α1. Γι΄ αυτό και βλέπετε ότι μπορούμε να παίζουμε ακόμη. Δυστυχώς τα τωρινά παιδιά νομίζουν ότι με 3 προπονήσεις την εβδομάδα μπορούν να κάνουν καριέρα. Εμείς ήμασταν κάθε μέρα στο γήπεδο. Και είναι λυπηρό να βλέπεις πως δεν υπάρχει κάποιος από πίσω που να θέλει να σου …φάει τη θέση. Παλιά γινόταν χαμός».

Τεχνικός διευθυντής στο Πικέρμι από το 2016 ο Νίκος Κρίτσαλος. Ο παλιός άσος, με καριέρα σε Π. Φάληρο, Ηράκλειο, Πανελλήνιο, Σπόρτιγκ και Νήαρ Ηστ, ήταν παράλληλα και παίκτης μέχρι πέρυσι. Φέτος, θεωρώντας πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, αφοσιώθηκε στα καθήκοντά του εκτός παρκέ.

Το «ΦΩΣ» μίλησε μαζί του. «Ήρθα στην ομάδα όταν ήταν στη Δ΄ ΕΣΚΑ. Έμενα στην περιοχή και με έφερε εδώ ο τότε προπονητής Κώστας Μπαμπανιώτης. Γίνεται πραγματικά μια πολύ καλή δουλειά. Αναμορφώσαμε τον σύλλογο, με πολύ μεράκι για τις υποδομές. Την προσπάθεια βοηθούν πολλοί, όπως ο Νίκος Παπαδέας. Η άνοδός μας στην Α΄ ΕΣΚΑ είναι το επιστέγασμα των κόπων μας. Καλούμε τα παιδιά της περιοχής να πλαισιώσουν ακόμη περισσότερο τις τάξεις της ομάδας. Η ευρύτερη περιοχή άλλωστε έχει μόνο δυο ομάδες σε υψηλό επίπεδο, τον Αργοναύτη Ραφήνας και φυσικά το Λαύριο. Η τοπική κοινωνία βοηθάει όσο μπορεί, όπως και η δημοτική αρχή που την ευχαριστούμε. Ήδη γίνονται προσπάθειες να μεγαλώσει το γήπεδο και να αποκτήσει σύγχρονη μορφή (θέρμανση, ταμπλό, αποδυτήρια). Τα όνειρά μας δεν έχουν ταβάνι, θέλουμε στο Πικέρμι να είναι υπερήφανοι για την ομάδα μπάσκετ!».