ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Εμπάκουε

Με επίσημη ανακοίνωση της η ΑΕΚ, έκανε γνωστή την έναρξη της συνεργασίας της με τον 30χρονο Αμερικανό, Τρέβορ Εμπάκουε. 

ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Εμπάκουε

Την τελευταία της μεταγραφή για την φετινή περίοδο ολοκλήρωσε η ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Τρέβορ Εμπάκουε.

Ο 30χρονος Αμερικανός στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Μακάμπι και στην Μπάμπεργκ, ενώ φέτος αγωνιζόταν με τη φανέλα της Οζάκα στην Ιαπωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει, ότι υπέγραψε σήμερα (Μεγάλη Πέμπτη, 25/04) ο Τρέβορ Εμπάκουε.

Ο Αμερικανός σέντερ συμφώνησε για συμβόλαιο έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Τρέβορ Εμπάκουε γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1989 και έχει ύψος 2μ.03. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα Λύκεια Sibley και Saint Bernard's της Μινεσότα, ενώ αποφοίτησε από το Κολέγιο της Μινεσότα.

Τον Ιούλιο του 2013 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Βίρτους Ρόμα. Με τους Ιταλούς είχε 37 συμμετοχές με 10,6 πόντους και 10,1 ριμπάουντ μέσο όρο. Την αμέσως επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στη Μπάμπεργκ. Σε 43 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα είχε 10,3 πόντους με 7,2 ριμπάουντ μέσο όρο.

Τον Ιούλιο του 2015 μετακόμισε στο Ισραήλ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχοντας 8,9 πόντους και 6,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 6,9 πόντους, 8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 10 συμμετοχές.

Ακολούθησαν η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η Τορίνο, όπου προπονητής του ήταν ο Λούκα Μπάνκι. Ο Εμπάκουε είχε 12,8 πόντους και 7,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε στη Γερμανία και τη Λούντβιγκσμπουρκ. Σε 9 συμμετοχές κατέγραψε 9,2 πόντους και 7,2 ριμπάουντ στη Μπουντεσλίγκα, ενώ στο Basketball Champions League είχε 5,5 πόντους και 5,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Το 2019 άφησε τη Γερμανία και μετακόμισε στην Ιαπωνία για λογαριασμό της Οζάκα. Σε 19 αγώνες είχε 9 πόντους και 9 ριμπάουντ μέσο όρο.