Ολυμπιακός: Μπλατ και του χρόνου

Οι ενδείξεις ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο μεγάλο λιμάνι

Ολυμπιακός: Μπλατ και του χρόνου

Ο κόουτς Μπλατ ανέλαβε την ομάδα του Πειραιά σε μια χρονιά που όλα πήγαν στραβά για τους Πειραιώτες. Ποιες δηλώσεις του δείχνουν όμως ότι θα είναι και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό;

Αρχικά να πούμε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται τελευταία ο Ισραηλινοαμερικάνος «μαρτυρά» έναν άνθρωπο χαλαρό που ξέρει να διαχειριστεί καταστάσεις πίεσης. Οι «ερυθρόλευκοι» φέτος αυτή τη λέξη την έχουν νιώσει για τα καλά στο πετσί τους, αφού από τον Φεβρουάριο και έπειτα η ομάδα έδειξε μια εικόνα που όμοια της δεν είχε παρουσιάσει ποτέ από την εποχή που οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν αναλάβει τα ηνία της.

Μέσα στο γενικότερο πανικό που επικράτησε στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» μετά τις απανωτές ήττες στην Ευρωλίγκα, ο μοναδικός άνθρωπος που έδειχνε να διατηρεί την ψυχραιμία του ήταν ο προπονητής της ομάδας, Ντέιβιντ Μπλατ. Ο πολύπειρος κόουτς δεν φάνηκε σαστισμένος ποτέ και μάλιστα δεν ήταν και λίγες οι φορές που οι απαντήσεις του έδιναν τροφή για κακόβουλα σχόλια, αφού σε καταστάσεις κρίσεων πολλοί νομίζουν ότι αν κάποιος δεν πανικοβάλλεται, απλά δε νοιάζεται. Αυτό φυσικά και δεν ισχύει για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Το αντίθετο θα λέγαμε, αφού ο Μπλατ είναι ένας άνθρωπος με πολλές μπασκετικές παραστάσεις στην καριέρα του και σίγουρα γνωρίζει ότι ο πανικός είναι η πλέον ακατάλληλη αντίδραση σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας που δεν είναι άλλο από τις ενδείξεις παραμονής του και τη νέα σεζόν στο λιμάνι του Πειραιά. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η διοίκηση δεν προτίθεται να του διακόψει το συμβόλαιο.

Αυτό έχει ισχύ έναν ακόμα χρόνο και προϋποθέτει μπάι άουτ σε περίπτωση που η πλευρά του προπονητή δεχτεί κάποια πρόταση από το NBA και αποφασίσει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι προκειμένου να κοουτσάρει ομάδα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν δείξει στο παρελθόν ότι δύσκολα «τρώνε» προπονητές και συνήθως δίνουν την απαιτούμενη πίστωση χρόνου. Έτσι λοιπόν θα συμβεί και με τον Ντέιβιντ Μπλατ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ο ίδιος έχει δείξει ότι δεν θέλει να φύγει ως αποτυχημένος από τον Πειραιά. Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ σε ερωτήσεις που του έγιναν σχετικά με το τι φταίει και η ομάδα παρουσίασε την εικόνα που όλοι είδαμε, ο Μπλατ επεσήμανε ότι άπαντες θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Τότε όπως είπε, θα μιλήσει για όλα. Αν δεν ενδιαφερόταν για τη θέση του λοιπόν, θα μπορούσε κάλλιστα να απαντά σε ότι ερώτηση του γινόταν. Όμως το γεγονός ότι προτιμά να «λύσει» τη σιωπή του δείχνει ότι έχει πλάνο και ότι ξέρει πότε να το παρουσιάσει και να μιλήσει παράλληλα για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Ένα ακόμα σημάδι είναι και το άδειασμα που έκανε τους παίκτες που «πήδηξαν από το καράβι» και η στήριξή του σε όσους φοράνε ακόμα τα «ερυθρόλευκα».

Κρατήστε αυτή την ατάκα: «Δεν με ενδιαφέρουν οι παίκτες που έφυγαν, αλλά αυτοί που έμειναν και προσπαθούν». Το γεγονός ότι ο Τουπάν και ο Ουέμπερ οι οποίοι αποτελούν παρελθόν είναι δικές του επιλογές τον πειράζει, όμως ξέρει και ο ίδιος ότι η ζωή δεν σταματάει έπειτα από μια αποχώρηση. Συνεχίζεται και γίνεται αν θέλετε πιο… συναρπαστική όταν κάποιοι προσπαθούν να την κάνουν πιο… ποιοτική.

Ο Μπλατ δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναλάβει λοιπόν τις ευθύνες του, να πει «ναι έφταιξα εγώ αλλά θα το διορθώσω». Και αυτό δείχνει ότι και ο ίδιος δεν θέλει να αφήσει τη… δουλειά στη μέση. Αν ήθελε να το κάνει αυτό, θα άδειαζε όσους είναι γύρω του και θα το έπαιζε «Πόντιος Πιλάτος».

Άλλωστε, είχε αυτή την ευκαιρία με όσα συνέβησαν τη φετινή σεζόν…