Παναγιώτης Γιαννάκης για πρόεδρος της ΕΟΚ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΦΩΤΟΣ», ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο άνθρωπος-σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ, έχει πάρει την μεγάλη απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο της ελληνικής Ομοσπονδίας!

Παναγιώτης Γιαννάκης για πρόεδρος της ΕΟΚ!

Το 2020 έχουμε εκλογές για την προεδρία της ΕΟΚ. Στις περασμένες του 2016, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος ήταν και ο μόνος υποψήφιος, εξελέγη και πάλι με το εντυπωσιακό ποσοστό του 90.7%. Αντίπαλο δέος δεν υπήρχε, αλλά στις επόμενες εκλογές, σε εκείνες του 2020, θα υπάρξει! Ποιος θα είναι; Ο άνθρωπος-σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ, ο θρυλικός Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος οδήγησε την Εθνική μας ομάδα στην κορυφή του Ευρωμπάσκετ τόσο ως παίκτης (1987), όσο και σαν προπονητής (2005).

Μία ισχυρή και σεβάσμια προσωπικότητα, παγκόσμιας εμβέλειας, που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και συσπείρωσης, αλλά και ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει το κύρος, το ήθος, αλλά και το μέγεθος ώστε να επαναφέρει την διαφάνεια στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο «Δράκος» βρίσκεται σε… αθόρυβη αντιπαράθεση τα τελευταία χρόνια με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Η κόντρα τους ξεκίνησε το 2008, με την έλευση του Παναγιώτη Γιαννάκη στη τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και κορυφώθηκε το 2017. Όταν η ΕΟΚ ανέλαβε την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στην Σκάλα Λακωνίας, προκειμένου να μποϊκοτάρει την βράβευση του από τον Δήμο Ευρώτα. Ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η προσπάθεια του στο να εκλεγεί πρόεδρος της ΕΟΚ δεν θα είναι εύκολη, αλλά το σίγουρο είναι πως ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα έχει αρκετούς υποστηρικτές. Όχι μόνο εκείνους που βρίσκονται «απέναντι» από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά και ανθρώπους και σωματεία, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως ο «Δράκος» θα φέρει νέα «πνοή» στο σπορ στη χώρα μας.

Έχετε ρίξει μία ματιά στο ποιοι είναι πρόεδροι στις Ομοσπονδίες των άλλων χωρών; Πρωτοκλασάτοι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες, παγκοσμίου εμβέλειας, διαθέτοντας σύγχρονα μυαλά.

Ο Αντρέι Κιριλένκο (38 ετών) στη Ρωσία, ο Χοσέ Καρμπαχόσα στην Ισπανία (42 ετών), ο θρυλικός Αρβίντας Σαμπόνις στη Λιθουνία (55 ετών), ο Στόγιαν Βράνκοβιτς στη Κροατία (55 ετών), ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς στη Σερβία (49 ετών), o Xέντο Τούρκογλου (40 ετών) στη Τουρκία. Στην Ελλάδα; Συνεχίζει ο 80χρονος (!) Γιώργος Βασιλακόπουλος…