Ο Παναθηναϊκός σε… παράνοια

Η «πράσινη» ΚΑΕ δείχνει συνεχώς ολοένα και πιο μπερδεμένη.

Ο Παναθηναϊκός σε… παράνοια

Δεν είναι καθόλου υπερβολικός, ούτε ειρωνικός ο τίτλος. Ο Παναθηναϊκός, η ομάδα που προσπαθεί να υποβαθμίσει τις ενέργειες του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα και συνεχώς αντιτίθεται στα παράπονα των «ερυθρόλευκων» για τη διαιτησία, έφτασε σε σημείο να εκδώσει δύο ανακοινώσεις σε μια μέρα για δύο διαφορετικές διοργανώσεις!

Αρχικά απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωλίγκα επειδή θεώρησε ότι αδικήθηκε από τους διαιτητές του πρώτου αγώνα της σειράς των πλέι οφς με την Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια επιτέθηκε στην ΚΕΔ και την ΕΟΚ επειδή δεν ορίζουν στους αγώνες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα τους τρεις ανεπιθύμητους διαιτητές.

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού η ΚΑΕ η οποία κατηγορεί τον Ολυμπιακό ότι «κλαίγεται» δίχως λόγο για τη διαιτησία στην Ελλάδα και τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν εδώ και χρόνια, έχει κάνει «σημαία» τα διαιτητικά λάθη στην Ευρώπη έπειτα από κάθε της ήττα στην Ευρωλίγκα.

Φτάσαμε στο σημείο μάλιστα η ΚΑΕ να στέλνει επιστολή στην Ευρωλίγκα και την ίδια στιγμή ο προπονητής της ομάδας να κάνει δηλώσεις ότι δεν «κλαίγεται» για τα σφυρίγματα και τέτοιες πρακτικές τις αφήνει για τον Ολυμπιακό. Ο Πιτίνο πάντως φαίνεται έξυπνος άνθρωπος. Είμαστε σίγουροι ότι αν κάτσει να δει φάσεις από αγώνες «αιωνίων» θα μετανιώσει για πολλά από αυτά που δηλώνει τελευταία. Από την ΚΑΕ πάλι, περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα. Δε γίνεται αυτοί που κατηγορούν τον Ολυμπιακό επειδή αποφάσισε να σπάσει το απόστημα στην Basket League να επιτίθενται κάθε λίγο και λιγάκι στην Ευρωλίγκα.

Αν πάμε τον χρόνο λίγο πίσω θα θυμηθούμε ότι πέρυσι τέτοιες μέρες ο Παναθηναϊκός φώναζε για μαφίες και προέτρεπε σε δημοψηφίσματα τους οπαδούς του προκειμένου να αποφασίσουν εκείνοι αν θέλουν την ομάδα στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, ή αν θέλουν να συνεχίσει στο Champions League. Κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν μάλιστα ότι η δεύτερη διοργάνωση που είναι σαφώς πολύ μικρότερης δυναμικότητας διαθέτει μεγαλύτερη αίγλη και αξιοπιστία από την Ευρωλίγκα. Απίθανα πράγματα.

Φέτος, οι ίδιοι άνθρωποι κατάλαβαν ότι το… παραμυθάκι στα εγχώρια τελείωσε και ότι δεν θα τους δίνεται η ευκαιρία μετά από κάποια αποτυχία να «στήνουν» τον Ολυμπιακό στον τοίχο προκειμένου να… γυρίζουν με αυτόν τον τρόπο το εις βάρος τους κλίμα και φωνάζουν σαν τις απατημένες συζύγους!

Το τι έχει γραφτεί από την απέναντι πλευρά δε λέγεται. Ξεκίνησαν με εντελώς λαϊκίστικο τρόπο να μειώνουν τον Ολυμπιακό και τους προέδρους του, στη συνέχεια έβγαζαν κανονισμούς – φαντάσματα προκειμένου να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στις αποφάσεις του Ολυμπιακού, ενώ πλέον έχουν φτάσει σε σημείο να γράφουν ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται μόνο για την… πάρτη του και όχι συνολικά για το ελληνικό μπάσκετ.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσουμε στους «πράσινους» ότι το ελληνικό μπάσκετ δε νοιάζεται για την ισονομία και κατ΄επέκταση για τον Ολυμπιακό, να σημειώσουμε αυτό: Ο Ολυμπιακός έχει κάνει χρόνια υπομονή σε μια κατάσταση που αντί να διορθώνεται, διογκώνεται. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μπει τέλος σε αυτή την υπομονή ή την ανοχή αν θέλετε και να διεκδικήσει και ο Ολυμπιακός με τον δύσκολο τρόπο που επέλεξε κάτι καλύτερο για τον σύλλογο.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι η διαφορά ανάμεσα σε «ερυθρόλευκους» και «πράσινους» είναι ότι οι πρώτοι ότι λένε το κάνουν. Οι δεύτεροι λένε για να πουν. Εκτός αν τελικά πέρυσι έφυγαν από την Ευρωλίγκα που τους αδικεί τόσο και δεν το ξέρουμε. Πάντως δεν αποκλείεται να συμβαίνει κι αυτό στα κεφάλια τους! Οι άνθρωποι ξεκάθαρα ζουν σε παράνοια, που λέει κι ένα τραγούδι…