Οι Έλληνες που βλέπει ο Ολυμπιακός

Αυτοί είναι οι γηγενείς παίκτες που θα κοιτάξουν οι Πειραιώτες ώστε να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους, ενόψει της νέας σεζόν.

Οι Έλληνες που βλέπει ο Ολυμπιακός

Τα τελευταία χρόνια, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στις επιτυχίες τους στους Έλληνες παίκτες. Προφανώς και στα ρόστερ τους υπήρξαν και σπουδαίοι ξένοι που έκαναν την διαφορά, αλλά το μυστικό της επιτυχίας βασίστηκε στους γηγενείς, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ειδικά αυτή η ομάδα μπάσκετ των «ερυθρολεύκων», η οποία ξεκίνησε την συναρπαστική πορεία της στην EuroLeague από την σεζόν 2011-2012 και μετά (κατακτώντας δύο φορές το πρωτάθλημα Ευρώπης, συμμετέχοντας συνολικά σε 4 τελικούς Φάιναλ Φορ μέσα σε 6 χρόνια), πόνταρε με επιτυχία στο ελληνικό στοιχείο. Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Στράτος Περπέρογλου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης, αλλά και άλλοι, με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να επενδύουν με επιτυχία στο στοιχείο της εγχώριας αγοράς.

Σιγά-σιγά, όμως, το ελληνικό στοιχείο χρειάζεται ανανέωση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, ώστε να υπάρχει και συνέχεια. Στο μεγάλο λιμάνι, λοιπόν, έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές και ήδη τσεκάρουν γηγενείς παίκτες ενόψει της νέας σεζόν.

Σας αναλύσαμε και σε περασμένο άρθρο πως ένας από τους μεγάλους στόχους του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ο Κώστας Σλούκας. Το ερχόμενο καλοκαίρι υπάρχει η δυνατότητα να διεκδικήσει την ελευθερία του από τη Φενέρμπαχτσε (είχε υπογράψει 2+1) και ο 29χρονος γκαρντ σκέφτεται «ζεστά» το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα. Προτεραιότητα του ήταν και είναι η ομάδα του Πειραιά, καθώς στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει για εκείνον ένα γνώριμο περιβάλλον. Ήδη οι πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό του έχουν αρχίσει το… ψηστήρι, ενώ και οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» θα επιδιώξουν να τον επαναφέρουν στην ομάδα τους. Αυτός, άλλωστε, είναι ο «εκλεκτός» για να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Βασίλη Σπανούλη.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη Έλληνας γκαρντ που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος διανύει εξαιρετική διετία με τον ΠΑΟΚ. O 22χρονος πλέι-μέικερ, με καταγωγή από τα Χανιά, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ και θα απασχολήσει τους Πειραιώτες. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι από τους παίκτες-πρωταγωνιστές της ΑΕΚ, έχει δείξει σημαντική πρόοδο, αλλά το συμβόλαιο του 26χρονου γκαρντ με την «Ένωση» έχει ισχύ έως το 2020 και το buy-out φτάνει τις 300.000 ευρώ. Αυτό είναι και το μεγάλο εμπόδιο.

Παράλληλα, στο μεγάλο λιμάνι παρακολουθούν και την περίπτωση του 22χρονου σμολ-φόργουορντ, Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος φέτος αγωνίζεται με το Λαύριο. Ένας παίκτης με τεράστιο ταλέντο, αλλά τα τελευταία χρόνια, είτε εξαιτίας τραυματισμών, είτε για λόγους νοοτροπίας, δεν έχει δείξει την εξέλιξη που όλοι περίμεναν από εκείνον. Πρόκειται όμως για έναν παίκτη με ικανότητες και προοπτική, ο οποίος αν δουλευτεί σωστά, έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε έναν φόργουορντ κορυφαίου επιπέδου. Στα υπόψιν βρίσκεται και η περίπτωση του 25χρονου γκαρντ, Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος όμως ανανέωσε πέρσι το συμβόλαιο του με τον Άρη.

Παράλληλα, στον Ολυμπιακό έχουν στην λίστα τους και δύο περιπτώσεις ομογενών. Ο λόγος για τον 26χρονο Ελληνοκαναδό γκαρντ, Ναζ Μήτρου-Λονγκ (1.93 ύψος) και τον συνομήλικό του Eλληνοαμερικανό σέντερ, Ζακ Όγκαστ (2.08 ύψος). Ο πρώτος αγωνίζεται στους Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς, θυγατρική ομάδα των Γιούτα Τζαζ και ο δεύτερος στη Γαλατάσαραϊ, έχοντας κάνει νωρίτερα πέρασμα και από τον Παναθηναϊκό. Ένας ψηλός με αθλητικά προσόντα και έφεση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, ο οποίος έλειψε φέτος από το «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Τόσο ο Μήτρου-Λονγκ, όσο και ο Όγκαστ, διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο.