Του Μιλουτίνοφ τα κατορθώματα - Όσα ξεχωριστά πέτυχε ο σέντερ του Ολυμπιακού

Διαβάστε τα ρεκόρ που πέτυχε ο Ολυμπιακός μετά την άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Του Μιλουτίνοφ τα κατορθώματα - Όσα ξεχωριστά πέτυχε ο σέντερ του Ολυμπιακού

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ το τρίτο του “double-double” στο φετινό Πρωτάθλημα με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Είχε ανάλογες επιδόσεις στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά και απέναντι στον Χολαργό, επίσης εκτός έδρας. Αυτό όμως, ίσως ήταν το λιγότερο για τον Σέρβο σέντερ του Ολυμπιακού που έφτασε μέσα από τον χθεσινό αγώνα, σε μία λίστα επιτευγμάτων.

Με τους 16 πόντους που σημείωσε, μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων σκόρερ του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τους 723 και ξεπέρασε τον Λιν Γκριρ που σημείωσε 717 στη διετία 2007-09.

Με τα τρία εύστοχα δίποντα του, έφτασε στην 4η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών των “ερυθρόλευκων”, τον αείμνηστο Ρόι Τάρπλεϊ στα 284.

Με τα έξι αμυντικά του ριμπάουντ έγινε ο 4ος ξένος παίκτης του Ολυμπιακού που ξεπέρασε τα 300.

Με τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 2ος ξένος παίκτης του Ολυμπιακού μετά τον Ιγκνάθιο Ντε Μιγκέλ που ξεπέρασε τα 200.

Με τα 10 ριμπάουντ που είχε συνολικά στο χθεσινό παιχνίδι, έγινε ο 2ος ξένος παίκτης στην ερυθρόλευκη ιστορία στην Basket League επίσης μετά τον Ντε Μιγκέλ, που ξεπέρασε τα 500.

Ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού που χρειάστηκε να μείνουν για 36+ λεπτά στο παρκέ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αν κάτι ξεχώρισε από τη στατιστική του ήταν οι οχτώ ασίστ. Ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε την κορυφαία επίδοση των 232 αγώνων του στην Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ που έφτασε τρεις φορές φέτος στις πέντε ασίστ, είχε επτά ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ηλυσιακό, της περιόδου 2012-13.

Με αυτές τις οχτώ ασίστ, ο “Παπ” ξεπέρασε τις 300 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη δεν είναι ρεκόρ καριέρας οι οχτώ ασίστ που είχε χθες, ωστόσο με αυτές έγινε ο 17ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τις 700.

Ακόμη ο διεθνής γκαρντ, με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, ξεπέρασε τα 600 στην κατηγορία.

Για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ το χθεσινό ήταν το πρώτο του “double-double” με τον Ολυμπιακό (15π, 14ρ.). Έτσι έγινε ο τέταρτος παίκτης των “ερυθρόλευκων” που έφτασε σε τέτοια επίδοση αφού το έχουν καταφέρει ακόμη ο Ζακ ΛεΝτέι και ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο 23χρονος φόργουορντ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τα 14 ριμπάουντ που είχε χθες, αφού την ίδια επίδοση είχε σημείωσε κατά σύμπτωση και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ, στη 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15, ως παίκτης του Άρη.

Ο τραυματισμός του, τον ανάγκασε να αποχωρήσει νωρίς όμως ο Γιώργος Πρίντεζης “έγραψε” την 359η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα και με αυτήν ξεπέρασε τον Γιώργο Μποσγανά κι “έπιασε” τον Μάνθο Κατσούλη στην 32η θέση της σχετικής λίστας από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64).