Ολυμπιακός: Η συνάντηση που έπρεπε να γίνει και οι διαβεβαιώσεις

Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επισκέφθηκαν την ομάδα στη σημερινή προπόνηση, μια κίνηση που έπρεπε να γίνει προκειμένου να σταλεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. 

Ολυμπιακός: Η συνάντηση που έπρεπε να γίνει και οι διαβεβαιώσεις

Πρώτα απ' όλα στους ίδιους τους παίκτες της ομάδας. Η φετινή σεζόν είναι ίσως η πιο περίεργη από την εποχή που ενεπλάκησαν στην ΚΑΕ οι τωρινοί του πρόεδροι. Τα αδέρφια πονάνε τον σύλλογο, τον αγαπούν παθολογικά κάτι που έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τα έργα και τις πράξεις τους.

Είναι οι πρώτοι που στεναχωριούνται όταν βλέπουν τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να πετύχει τους στόχους του, πρέπει να είναι όλοι βέβαιοι για αυτό. Η σημερινή τους κίνηση δείχνει ότι διάθεσή τους είναι αρχικά να διώξουν τις όποιες «σκιές» έχουν δημιουργηθεί στα ενδότερα της ομάδας. Πήγαν στο ΣΕΦ, άκουσαν τους παίκτες προσεκτικά και στη συνέχεια έδωσαν κι αυτοί από τη μεριά τους τις δικές τους εξηγήσεις ώστε να υπάρξει συσπείρωση και ομόνοια ενόψει της συνέχειας.

Το ραντεβού διοίκησης - ομάδας δεν ήταν κάτι που συνέβη ξαφνικά. Το είχαν προγραμματίσει οι Αγγελόπουλοι μετά τον οριστικό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα playoffs της Euroleague, το έκαναν πράξη ακριβώς μια εβδομάδα μετά τον τελευταίο αγώνα της ομάδας στη φετινή διοργάνωση, κόντρα στην Νταρουσάφακα.

Αυτό που ήθελαν να ξεκαθαρίσουν οι πρόεδροι είναι το γεγονός ότι θα παραμείνουν στο τιμόνι παρά τις ανακρίβειες που ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για αποχώρησή τους. Μάλιστα, τόνισαν ότι φέτος υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία της ΚΑΕ (εννοώντας τις καθυστερήσεις στις πληρωμές), όμως αυτό θα φτιάξει άμεσα και στόχος τους είναι να επανέλθει η ομαλή λειτουργία του συλλόγου.

Το κλίμα ήταν θετικό, με τους παίκτες να ακούνε προσεκτικά τους δύο προέδρους και να παραθέτουν κι αυτοί τις απόψεις τους σχετικά με τα όσα συνέβησαν φέτος στην ομάδα. Άλλωστε η αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και στην ομάδα του Πειραιά άπαντες ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Αυτό συνέβη και στη σημερινή συνάντηση. Άπαντες έθεσαν εαυτούς προ των ευθυνών τους και όλοι μαζί αποφάσισαν να συνεχίσουν να παλεύουν κόντρα σε όλους και σε όλα που τους πολεμάνε στην Ελλάδα, ενωμένοι σαν γροθιά.

Σαν μια πραγματική οικογένεια. Γιατί αν έχει κάτι να υπερηφανεύεται ο Ολυμπιακός όλα τα χρόνια της επιβλητικής του παρουσίας στην Ευρώπη εκτός από τους τίτλους, είναι το γεγονός ότι πάντα όλοι λειτουργούσαν για το καλό του συνόλου...