Γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ποια είναι πραγματικότητα πίσω από τα δημοσιεύματα εμπλοκής του Κόκκαλη με την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.

Γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την ΚΑΕ Ολυμπιακός

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ευρωλίγκα κάναμε ένα θέμα στο «ΦΩΣ» που εξηγούσε γιατί θα έπρεπε να τοποθετηθούν οι Αγγελόπουλοι για μία σειρά ζητημάτων που καίνε τον κόσμο του Ολυμπιακού. Το θέμα είχε επιχειρήματα. Οι Αγγελόπουλοι προτίμησαν να μην μιλήσουν -δικαίωμά τους είναι. Έδειξε όμως αντανακλαστικά και τοποθετήθηκε δημόσια ο Μαρινάκης! Μια ανακοίνωση της ΠΑΕ που φυσικά ήταν του Μαρινάκη, δεν γίνεται να βγάζει τέτοια σημαντική ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός και να μην εκφράζει τον ιδιοκτήτη της ομάδας που είναι και το απόλυτο αφεντικό, δεν είναι απόμακρος ιδιοκτήτης, έχει τον πρώτο λόγο σε όλα.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης επίσης δεν έχει τοποθετηθεί ενώ σέρνεται το όνομά του στα δημοσιεύματα αλλά και στην επίσημη ανακοίνωση πλέον της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Προσπάθησα να μάθω τι λέει ο Κόκκαλης και ποια είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το έγραφα και δεν το συνηθίζω να γράφω τι λέει ο Κόκκαλης, τι λέει ο Μαρινάκης, τι λένε οι Αγγελόπουλοι, αν δεν είναι δυνατή η πηγή μου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου λοιπόν ο Σωκράτης Κόκκαλης (με τον οποίο ποτέ δεν είχα πάρε-δώσε, το ξέρουν άπαντες), και η οικογένειά του δεν ασχολούνται με το μπάσκετ! Και ούτε ξέρει -μου ειπώθηκε- ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού από πού βγήκαν τόσα δημοσιεύματα. Μάλιστα άκουσα χαρακτηριστικά τη φράση «γελάει με αυτά». Επέμεινα λέγοντας «δεν πιστεύω να έρθει καμία πρόταση για το μπάσκετ και να εκτεθώ δημοσιογραφικά». Για να πάρω την απάντηση «δεν υπάρχει περίπτωση».

Καλό θα ήταν πάντως να τοποθετηθεί και ο Σωκράτης Κόκκαλης με ανακοίνωση (τοποθετήθηκε βέβαια ο Πέτρος Κόκκαλης), γενικώς να ξεκαθαρίζουν οι μεγάλοι παίκτες τις προθέσεις τους, γιατί αυτά τα ζητήματα είναι σημαντικά και ενδιαφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο. Όταν δεν τοποθετείσαι, μπορεί να σημαίνει και ότι σε βολεύουν κάποια δημοσιεύματα.

Ο Κόκκαλης με τους Αγγελόπουλους πάντως δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις όταν ήταν μαζί στον Ολυμπιακό... Υπήρχαν παράπονα -και το ξέρω προσωπικά. Έδιναν του κόσμου τα λεφτά οι Αγγελόπουλοι και άργησαν πολύ να πάρουν τις μετοχές...

Το θέμα είναι να γίνει ό,τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Διότι η ίδια η ομάδα αγωνιστικά έχει «αδειάσει» και μαζί «άδειασε» επικοινωνιακά και την προσπάθεια να χτυπηθεί το μπετοναρισμένο σύστημα που κάνει κουμάντο στο μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια. Επικοινωνιακά είναι πολύ κακή η εικόνα που βγάζει στο γήπεδο η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Εδώ θες να πείσεις ότι ο Παναθηναϊκός σε βάζει από κάτω λόγω διαιτησίας. Έχεις το μομέντουμ με το μέρος σου, κάνουμε δεκάδες ρεπορτάζ αποκαλυπτικά, παίρνεις μαζί σου την κοινή γνώμη όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και των ουδέτερων, ακόμα και η κυβέρνηση δείχνει να προβληματίζεται και να την ψάχνει με τον Βασιλακόπουλο και με την ΚΕΔ, και ξαφνικά σβήνουν οι διακόπτες εντός της ομάδας.

Τεράστια η ευθύνη των παικτών, ειδικά των Ελλήνων, τεράστια η ευθύνη του Μπλατ του προπονητή -και για τις επιλογές των ξένων και για το πώς διαχειρίστηκε την ομάδα- μεγάλη η ευθύνη και αυτών που δεν έκαναν κάτι για να σώσουν την κατάσταση, ενώ εμείς οι δημοσιογράφοι μαθαίναμε ότι η ομάδα έχει καταρρεύσει. Τα μάθαινα εγώ και δεν τα μάθαιναν εκείνοι; Αυτοί όμως έχουν πληρώσει του κόσμου τα εκατομμύρια τόσα χρόνια και δυσκολεύομαι να κάνω περισσότερη κριτική. Τους εκτιμάω και ως χαρακτήρες.

Μέρες πριν αποκλειστεί ο Ολυμπιακός, μάλιστα πριν αποκλειστεί ο ίδιος μόνος του -όταν ακόμα εξαρτιόταν η τύχη του από τον ίδιο και όχι από τις άλλες ομάδες- έκανα θέμα για τον Μπλατ ότι δεν κολλάει στην ομάδα και ότι μπορεί να είναι καλός προπονητής αλλά ο Ολυμπιακός ό,τι πέτυχε τα τελευταία 40 χρόνια το πέτυχε ΜΟΝΟ με προπονητές που μιλούσαν ελληνικά και ήξεραν τη δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα. Και μεταξύ άλλων έγραψα «την καλύτερη γκόμενα να έχεις, αν θες να πας με σακίδιο σε νησί ενώ αυτή ντύνεται μόνο με γόβες και τουαλέτες, δεν κολλάει μαζί σου». Ο Ολυμπιακός ήταν σε κατάσταση πολεμική και δεν υποστηρίχτηκε στα αποδυτήρια και στο τερέν. Εκεί ήθελε ηλεκτροσόκ και αλλαγή προπονητή με τεχνικό για ειδικές συνθήκες.