Αρσενόπουλος: Έτοιμος όποτε με καλέσει ο Ολυμπιακός

Ο χαρισματικός γκαρντ μίλησε στο «ΦΩΣ» για την πολύ καλή χρονιά που κάνει στο Ψυχικό αν και ρούκι, καθώς και για τους στόχους του 

Αρσενόπουλος: Έτοιμος όποτε με καλέσει ο Ολυμπιακός

Στην πρώτη του ουσιαστικά χρονιά ως επαγγελματίας, ο Νίκος Αρσενόπουλος άρπαξε την ευκαιρία απ΄ τα μαλλιά και αγωνιζόμενος στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2 με τη φανέλα του Ψυχικού, δείχνει ένα μέρος των δυνατοτήτων του, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Ανήκοντας στον Ολυμπιακό, ο 18χρονος γκαρντ έχει ως τώρα με τους «σκίουρους» μ.ό. 14 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ. Στη σημαντική νίκη του Σαββάτου επί του Απόλλωνα Πατρών, ήταν πρωταγωνιστής έχοντας 28 πόντους (season high) με 6 τρίποντα! Ο ταλαντούχος άσος μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη φετινή εμπειρία.

«Πράγματι, είναι η πρώτη χρονιά που παίζω κόντρα σε μεγαλύτερους αθλητές. Στην αρχή δεν το κρύβω είχα πολύ άγχος. Ακόμη έχω. Όμως, ματς με το ματς αποκτώ περισσότερες εμπειρίες. Είναι σχολείο η φετινή χρονιά για μένα. Η επιλογή να έρθω στο Ψυχικό με βοήθησε. Όλα είναι άψογα και βρίσκονται δίπλα μου οι άνθρωποι της ομάδας, οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου. Όσο περνάει ο καιρός, νιώθω να πατάω καλύτερα στα πόδια μου. Μόνο κερδισμένος θα βγω απ΄ όλο αυτό».

Κόντρα στον Απόλλωνα ήσουν σπουδαίος.

«Εντάξει, έβαλα 28 πόντους, αλλά η προσπάθεια ήταν ομαδική. Για να πετύχω τόσους πόντους, με βοήθησαν τα παιδιά με τα σκριν τους και τις σωστές συνεργασίες. Είδαν πως ήμουν σε καλή μέρα και δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο. Χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχα βάλει τόσους πόντους».

Που στοχεύει το Ψυχικό;

«Λογικά αποφύγαμε τα πλέι άουτ με τη νίκη μας κόντρα στον Απόλλωνα. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι για εμάς και ευτυχώς το πήραμε. Ήταν μια απ΄ τις σημαντικότερες νίκες ως τώρα. Πλέον θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε και ψηλότερα. Αν έχουμε μια ευκαιρία για τα πλέι οφ, θα την κυνηγήσουμε».

Τα προβλήματα πάντως δεν σας άφησαν.

«Ναι, δυστυχώς. Έχουμε δυο παιδιά εκτός, τον Χρήστο (Ιορδάνου) και τον Σπύρο (Παναγιωταράς), ο Μάντζαρης αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ το Σάββατο ο Παπανικολάου έπαιξε με πυρετό. Δεν μ΄ αρέσει πάντως να τα αναφέρω αυτά ως δικαιολογίες. Καλώς ή κακώς και αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Μπορεί και να μας πείσμωσαν οι ατυχίες που είχαμε».

Πέρσι ο Αρσενόπουλος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στους εφήβους με τον Ολυμπιακό, όντας ο ίδιος MVP. Παρακολουθεί τη φετινή προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» πιτσιρικάδων;

«Για να πω την αλήθεια, δεν έχω πολύ χρόνο. Όσο προλαβαίνω, κοιτάω τι κάνουν. Ξέρω ότι θα παίξουν στους τελικούς της ΕΣΚΑΝΑ με τον Πρωτέα Βούλας. Έχουν μείνει κάποια παιδιά από πέρυσι. Ήταν όμορφα τα προηγούμενα χρόνια, ήμασταν μια παρέα. Μου λείπει λίγο η ατμόσφαιρα που υπήρχε. Τους εύχομαι το καλύτερο και φέτος!».

Ο προπονητής σου στο Ψυχικό (σ. Γιώργος Ρεμεντέλας) σε συνέντευξή του στο «ΦΩΣ» είχε σταθεί στον ψυχισμό σου, ότι δεν φοβάσαι την ευθύνη αν και μικρός, και ότι έχεις νοοτροπία νικητή.

«Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Από μικρός μου έχει μπολιαστεί η νοοτροπία του νικητή. Δεν θέλω να χάνω, αρρωσταίνω. Γι΄ αυτό και σε κάθε ματς θέλω να δίνω ό,τι έχω, τον καλύτερό μου εαυτό, για να είμαστε στη πλευρά του νικητή».

Κλείνοντας, ανήκεις ως γνωστόν στον Ολυμπιακό. Ποια είναι τα όνειρά σου;

«Δεν μ΄ αρέσει να κοιτάω πολύ μακριά. Βήμα βήμα. Γι΄ αυτό και δέχτηκα να παίξω φέτος δανεικός στο Ψυχικό. Εκείνο που θέλω είναι να είμαι έτοιμος όταν με καλέσει ο Ολυμπιακός. Κι από κει και πέρα να βρω τη θέση μου στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και να καθιερωθώ με πολλή δουλειά. Οι άνθρωποι του συλλόγου παρακολουθούν την πορεία μου φέτος και είναι δίπλα μου σε ό,τι χρειαστεί. Είναι τιμή για μένα να ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού».