Μπλατ: «Κάποιος θα πληγωθεί, κάποιος θα πληρώσει το τίμημα...»

Η ήττα από την Γκραν Κανάρια κυριάρχησε στις δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου με 101-65.

Μπλατ: «Κάποιος θα πληγωθεί, κάποιος θα πληρώσει το τίμημα...»

Αναλυτικά οι δηλώσεις τoυ Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου με 101-65.

Για το παιχνίδι: Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια πρόκληση για εμάς σωματικά και πνευματικά. Επιστρέψαμε πίσω μετά από ένα τέτοιο κακό παιχνίδι και κάναμε μόλις μία προπόνηση. Δεν είναι εύκολο αυτό. Δεν είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που παίξαμε στα Κανάρια Νησιά και την ήττα, όμως, τουλάχιστον σήμερα ανταποκριθήκαμε. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο καλά ή τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Αυτό είναι μάθημα ζωής. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας θετική σκέψη για την αναμέτρηση της Παρασκευής. Ο Ολυμπιακός είναι παραδοσιακά μια ομάδα με περηφάνια και χαρακτήρα και αυτό πρέπει να το δείξουμε αυτή την εβδομάδα.

Για το αν μπορούσε τον Δεκέμβρη να φανταστεί πως δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Euroleague ο Ολυμπιακός δεν θα κρατά την τύχη του στα χέρια του: Προφανώς τον Δεκέμβριο όταν είχαμε ρεκόρ 12-7, όλα έδειχναν διαφορετικά. Αλλά δεν είμαι από εκείνους που 'διαβάζουν' το μέλλον. Δεν είμαι Πυθία... Κοιτάω την επόμενη μέρα και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Έχω μάθει σε αυτή τη δουλειά, πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να 'περνάς' στους παίκτες σου, και στις καλές και στις δύσκολες μέρες. Πρέπει να ανταποκρίνεσαι στην πρόκληση της επόμενης μέρας. Αυτό είναι κάτι που το κάνουμε συνέχεια, οπότε δεν απαιτείται να δώσουμε κίνητρο για το επόμενο ματς. Οι παίκτες πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι και έχουν κίνητρο για την επόμενη μέρα. Αν το κάνεις αυτό συνήθεια, τότε θα είσαι σε καλή κατάσταση. Και αυτό είναι ένα από τα αβαντάζ που έχεις όταν προπονείς μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες είναι μαζί καιρό και έχουν 'χτίσει' αυτή τη συνήθεια.

Για το αν η ομάδα έχει επηρεαστεί και από εξωαγωνιστικούς παράγοντες: Θεωρώ πως έρχεται κάποια στιγμή που αν θες λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να το φέρεις στο σημείο μηδέν. Υπάρχουν πράγματα εδώ που πρέπει να αλλάξουν, πρέπει να δοθεί λύση... Το να συνεχίζεις στο μονοπάτι που ήδη υπάρχει, δεν είναι σωστό. Κάποιος θα πληγωθεί, κάποιος θα πληρώσει το τίμημα, αλλά τελικά αυτό είναι που θα φέρει την αλλαγή. Και το καταλαβαίνω πολύ καλά. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας και ότι γίνεται το υποστηρίζω ότι 100 τοις 100, αλλά 1000 τοις 100. Ξέρω καλά πως τα πράγματα δεν είναι σωστά. Πρέπει να αλλάξουν. Και δεν είμαι από εκείνους που βάζουν το κεφάλι στην άμμο και περιμένουν άλλους να τα αλλάξουν. Αν με ρωτάτε αν με ενοχλεί, η απάντηση είναι ναι. Αν το καταλαβαίνω και πάλι ναι είναι η απάντηση. Αν είμαι μέρος όλου αυτού; Ναι. Και το επέλεξα.

Για το αν η εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο θα βοηθήσει τους παίκτες του ενόψει της δύσκολης συνέχειας: Σίγουρα θα μας βοηθήσει η σημερινή εμφάνιση. Και την Τρίτη κάναμε καλό ματς κόντρα στη Μπάγερν. Θα πρέπει να παίξουμε τουλάχιστον το ίδιο καλά και στον επόμενο αγώνα για να κερδίσουμε. Οι παίκτες μας ανταποκρίθηκαν καλά μετά το δύσκολο ματς της Πέμπτης... Μετά από μια τέτοια κακή εμφάνιση επιβάλλεται να δείξεις αντίδραση.

Για την περιφέρεια και την καλή περιφερειακή άμυνα κόντρα στον Πανιώνιο: Θα πω στους παίκτες μου να σουτάρουν το ίδιο καλά όπως σήμερα! Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και σουτάραμε καλά. Κόντρα στην Μπάγερν παίξαμε σπουδαία άμυνα και το ίδιο κάναμε και σήμερα. Την Πέμπτη δεν ήμασταν καλοί και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, όμως, δεν είναι η ώρα να το συζητήσουμε αυτό.