Ψαρράκης στο "ΦΩΣ": "Κάποιοι έχουν ενοχληθεί που το Λαύριο είναι τρίτο"

Ο πρόεδρος του Λαυρίου, Γιάννης Ψαρράκης, μίλησε στο "ΦΩΣ" για τους τραμπουκισμούς, τις απειλές και τις συνθήκες... ζούγκλας που συνάντησε η ομάδα του στη Νέα Σμύρνη. 

Ψαρράκης στο "ΦΩΣ": "Κάποιοι έχουν ενοχληθεί που το Λαύριο είναι τρίτο"

Ο αγώνας ανάμεσα στον Πανιώνιο και το Λαύριο ήταν επεισοδιακός, καθώς ο προπονητής της ομάδας από την ανατολική Αττική, Χρήστος Σερέλης, αναφέρθηκε σε απειλές και μπράβους που έφτασαν στα αποδυτήρια, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στη Νέα Σμύρνη: "Ήλθαν στα αποδυτήρια μας 2-3 κύριοι... Δεν ξέρουμε ποιοι είναι... Ο ένας ήλθε και μου μίλησε. Ήλθε μέσα στα αποδυτήρια να μας προπηλακίσει, να μας εκφοβίσει πώς να παίξουμε το παιχνίδι και τι να κάνουμε! Δεν έχουμε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα, δεν μπορώ να καταλάβω πως ήλθε. Δεν υπήρχε άνθρωπος εδώ... Είναι η πρώτη φορά στα 17 χρόνια που είμαι προπονητής στο Λαύριο που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα αποδυτήρια".

Το "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Λαυρίου, Γιάννη Ψαρράκη, ο οποίος τόνισε πως ορισμένοι ενοχλούνται που το Λαύριο βρέθηκε στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Παράλληλα, τόνισε πως η ομάδα του θα καταγγείλει το περιστατικό με τις ύβρεις, τις απειλές και τους τραμπουκισμούς στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας πως αυτές οι θλιβερές καταστάσεις δεν έχουν χώρο στα γήπεδα του μπάσκετ.

-Kύριε Ψαρράκη, έγιναν σοβαρές καταγγελίες από τα μέλη της ομάδας σας στον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ακούστηκαν πράγματα για μπράβους, για ύβρεις, για απειλές. Ποια είναι η τοποθέτηση σας για το θέμα;

"Θεωρώ πως αυτό που συνέβη στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο είναι λυπηρό. Είναι θλιβερό να βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι τραγικές και απαράδεκτες καταστάσεις που δεν τις έχουμε ξαναζήσει. Δεν έχει ξανασυμβεί να μπαίνουν στα αποδυτήρια της ομάδας μας έτσι ανεξέλεγκτα διάφοροι άνθρωποι, οι οποίοι δεν ήξερε κανείς τι σχέση έχουν με το παιχνίδι, και να βάλουν κατά του προπονητή μας, προσπαθώντας να εκφοβίσουν τόσο εκείνον, όσο και τους παίκτες μας, επηρεάζοντας την ψυχολογία τους. Ποιοι ήταν αυτοί οι κύριοι; Με ποιο δικαίωμα πλησίασαν στα αποδυτήρια και απείλησαν τα μέλη της ομάδας μας; Είναι δυνατόν να μπαίνουν διάφοροι τύποι στα αποδυτήρια μας πριν το παιχνίδι και να προσπαθούν να προπυλακίσουν και να εκφοβίσουν; Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τα παιδιά βίωσαν καταστάσεις και συμπεριφορές... ζούγκλας! Το θέμα είναι σοβαρό".

-Θεωρείται πως ποδοσφαιροποιείται το μπάσκετ με τέτοιες ακραίες συμπεριφορές;

"Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τέτοια έκφραση, δεν θέλω να κρίνω το ποδόσφαιρο, δεν είναι δουλειά μου αυτή. Δεν θέλω να συγκρίνω τέτοια περιστατικά. Αυτό που όμως μπορώ να πω είναι πως όλες αυτές οι τραγικές και απαράδεκτες συμπεριφορές που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη, δεν αρμόζουν στο μπάσκετ. Το μπάσκετ στην χώρα μας είναι ένα πολιτισμένο άθλημα, έχουμε μία όμορφη λίγκα, υπάρχει ένα γενικά καλό επίπεδο σε θέμα χαρακτήρων και συμπεριφορών και αυτά που έγιναν στο ματς με τον Πανιώνιο απέναντι στην ομάδα μας, τα οποία είναι απαράδεκτα και ντροπιαστικά, πρέπει να σταματήσουν¨.

-Νιώθετε πως ορισμένοι αντί να... χαίρονται με το γεγονός πως το Λαύριο είναι 3ο στο πρωτάθλημα, βγάζουν μία ενόχληση;

"Νομίζω ναι, ισχύει, ορισμένοι έχουν ενοχληθεί με το γεγονός πως κάνουμε μία καλή πορεία, πως είμαστε στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Το έχω πει αρκετές φορές και θα το ξαναπώ. Για να είμαστε καλά παιδιά, για να είναι ορισμένοι ικανοποιημένοι, θα πρέπει το Λαύριο να είναι στην... 10η θέση. Κοίτα να δεις: το Λαύριο είναι μία μικρή ομάδα και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Το γεγονός πως φτάσαμε στην 3η θέση, δεν μας κάνει μεγάλη ομάδα. Είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι! Δεν... έχουμε καβαλήσει το καλάμι, ούτε έχουμε έπαρση. Πορευόμαστε σεμνά και ταπεινά και χαιρόμαστε που τα πηγαίνουμε καλά, λειτουργώντας με σεβασμό απέναντι στον κάθε αντίπαλο.

Είναι γεγονός όμως πως το Λαύριο έχει κάνει.. φασαρία φέτος με την εξαιρετική πορεία του. Έχει σπάσει το τετριμμένο της πρώτης πεντάδας και αυτό σε κάποιους δεν αρέσει. Όχι μόνο εμείς. Κάνει καλή πορεία φέτος τόσο ο Προμηθέας, όσο και η Κύμη που έχει ανέβει. Οι λεγόμενες μικρές ομάδες έχουν ανακατέψει την τράπουλα. Αυτό έχει δώσει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιοι θα πέσουν, ποιοι θα είναι στην πεντάδα. Το πρωτάθλημα έχει αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κρατά τα βλέμματα, αλλά δυστυχώς, αντί ορισμένοι να χαίρονται, αντιθέτως, βγάζουν ενόχληση.

Είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι. Ξέρουμε πως του χρόνου θα παλεύουμε για την σωτηρία μας. Στη νέα σεζόν, θα έχουμε μεγαλύτερο βάρος, το ξέρουμε. Θα παλέψουμε για την παραμονή του χρόνου. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε την επιτυχία μας, γιατί ακόμη και αν σταματάγαμε σήμερα, θα ήμασταν και πάλι πετυχημένοι. Έχουμε ήδη... τρυπήσει το ταβάνι μας, έχουμε κάνει υπέρβαση. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σοβαροί, ταπεινοί, δίχως υπερβολές και αλαζονείες".

-Πως θα αντιδράσει το Λαύριο ύστερα από τις απειλές που δεχτήκατε στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη; Τι σας είπε ο προπονητής σας, Γιάννης Σερέλης;

"Είμαστε πάρα πολύ ενοχλημένοι. Ο προπονητής μας, ο Γιάννης Σερέλης, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, ισορροπημένος και χαμηλών τόνων, έχοντας μία ιδιαίτερα θεώρηση των πραγμάτων, ήταν έξω φρενών με τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη. Μίλησα μαζί του και πρώτη φορά στην ζωή μου που τον είδα τόσο ενοχλημένο και εκνευρισμένο. Είχε θιχτεί όσο ποτέ άλλοτε στα χρόνια που βρίσκεται στο μπάσκετ. Πως να νιώθει όταν βλέπει ανθρώπους στα αποδυτήρια να τον προσβάλουν, να τον εκφοβίζουν και να τον απειλούν; Μίλησα και με τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο (τιμ-μάνατζερ) ο οποίος μου κατέγραψε επίσης τα ίδια περιστατικά.

Εμείς καταγγείλαμε στην συνέντευξη Τύπου τα γεγονότα, όπως και έπρεπε να κάνουμε. Οι υπεύθυνοι έχουν καταγράψει τα πάντα. Θα κάνουμε καταγγελία στον ΕΣΑΚΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό. Είναι χρέος μας να το κάνουμε, να προχωρήσουμε και να φτάσουμε μέχρι τέλους, για να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις, με τις απειλές, τις ύβρεις και τους τραμπουκισμούς στα αποδυτήρια και γενικότερα στα γήπεδα του μπάσκετ. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα για να το αφήσουμε έτσι. Έτσι πρέπει να κάνουμε και θα πρέπει όλες οι ομάδες και όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ, να σταθούν δίπλα μας. Είτε κερδίζαμε, είτε χάναμε όπως και έγινε, πάλι το ίδιο θα κάναμε, να είστε σίγουροι".

-Περιμένατε πως το Λαύριο θα φτάσει τόσο ψηλά φέτος;

"Δεν περιμέναμε πως θα είχαμε μία τόσο καλή πορεία φέτος, αλλά είχαμε μία αισιοδοξία και ένα ένστικτο πως μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Γιατί το βλέπαμε από την προετοιμασία μας το καλοκαίρι. Ξέραμε πως έχουμε καλούς παίκτες και από την στιγμή που φτιάξαμε την χημεία μας, παίζοντας το μπάσκετ που θέλουμε, φτάσαμε εδώ που έχουμε φτάσει. Η σεζόν μας είναι εξαιρετική και αυτό θα μείνει. Ο στόχος μας είναι να μπούμε στην πρώτη πεντάδα. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".