Αμετανόητη η ΕΟΚ: «Ακολουθούμε τους ελληνικούς και διεθνείς νόμους»

H EOK απάντησε μέσω κύκλων της στα όσα της καταλόγισε ο Γιώργος Βασιλειάδης στις δηλώσεις του.

Αμετανόητη η ΕΟΚ: «Ακολουθούμε τους ελληνικούς και διεθνείς νόμους»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που έδωσε τη Δευτέρα (18/3) επέρριψε ευθύνες στην ΕΟΚ του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ.

«Η ομοσπονδία θα πρέπει να πάρει κάθε μέτρο για να διασφαλίσει την ομαλότητα στο άθλημα. Αν δεν το κάνει, εμείς έχουμε στα χέρια μας όλα τα εργαλεία για να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας και να την υποχρεώσουμε να αλλάξει ρότα. Ακόμη και με το θέμα των επιχορηγήσεων. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Τελεσίγραφα δεν υπάρχουν» είπε ο κ. Βασιλειάδης για το θέμα με τον Ολυμπιακό.

Σχολιάζοντας ανώνυμα τις δηλώσεις του υφυπουργού, στην ΕΟΚ έλεγαν πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από όλους τους φορείς και πρόσθεταν πως δεν βοηθά η δεξιοτεχνία των εντυπώσεων και η συντεταγμένη μετάθεση των ευθυνών, όπως φαίνεται να επιχειρείται μεταξύ άλλων και από την Πολιτεία.

Από την ΕΟΚ σημείωναν ότι η ομοσπονδία ως θεματοφύλακας του αθλήματος στη χώρα υποχρεούται να ακολουθεί τους νόμους του κράτους αλλά και τους διεθνείς, όπως επιτάσσει η FIBA στην οποία υπόκειται ως πλήρως εναρμονισμένη καταστατικά Εθνική Ομοσπονδία αλλά και – κυρίως - η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επίσης, υπενθύμιζαν πως η διοργάνωση του πρωταθλήματος Α1 δεν ανήκει στην ΕΟΚ αλλά στον ΕΣΑΚΕ, διέπεται από τους οικείους κανονισμούς και πειθαρχικές διαδικασίες, η δε διαιτησία σε αυτό διαχειρίζεται σύμφωνα με τον Νόμο από την ΚΕΔ/ΕΟΚ.