Ολυμπιακός: Συνεχίζει μέχρι τέλους

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε τον  Βασιλειάδη για τις παρατυπίες σε ΚΕΔ-ΕΟΚ, αλλά και για τις... σκιές στο ελληνικό μπάσκετ και αναμένει αντίδραση. Δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω. Η ασέβεια του Βασιλακόπουλου.

Ολυμπιακός: Συνεχίζει μέχρι τέλους

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε τον Γιώργο Βασιλειάδη για τις παρατυπίες σε ΚΕΔ-ΕΟΚ, η πολιτεία ενημερώθηκε για πρώτη φορά επίσημα για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό μπάσκετ και οι Πειραιώτες αναμένουν αντίδραση. Ξεκαθάρισαν, όμως, πως δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω.

Στον Ολυμπιακό ήταν σκεπτικοί για το αν έπρεπε να έδιναν το «παρών» στη σύσκεψη που κάλεσε εκτάκτως ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ήταν σίγουροι πως δεν θα άλλαζε κάτι ιδιαίτερο, ενώ ήταν και προβληματισμένοι για το κατά πόσο θα μπορούσαν να συζητήσουν σε ένα ομαλό επίπεδο με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η συμπεριφορά του ισχυρού άνδρα των «πρασίνων», ο οποίος για ακόμη μία φορά παρεκτράπηκε, καθώς στράφηκε σε ακραίες συμπεριφορές (όπως το γεγονός πως έφτυσε τον Γιώργο Σκινδήλια, ενώ ακολούθως αποχώρησε από την αίθουσα, βρίζοντας στην είσοδο με αισχρό τρόπο τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων»), επιβεβαίωσε την άποψη τους πως είναι αδύνατον να υπάρξει επικοινωνία μαζί του.

Με το… σόου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι Πειραιώτες δεν ξαφνιάστηκαν. Ήταν κάτι που λίγο-πολύ το περίμεναν. Δυσαρεστήθηκαν όμως με την απόφαση του Γιώργου Βασιλακόπουλου να μην δώσει το «παρών» στη συνάντηση. Είναι δυνατόν να έχει φτάσει το ελληνικό μπάσκετ σε μία τόσο κρίσιμη καμπή, να υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες, παράπονα, αδιαφάνεια, παρατυπίες στη ΚΕΔ, σκιές γύρω από το σπορ στη χώρα μας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να… γυρνά την πλάτη στην πρόταση του υφυπουργού αθλητισμού; Είναι δυνατόν να κανονίζεται το ραντεβού την τελευταία στιγμή και παρά τις όποιες υποχρεώσεις τους, να φροντίζουν να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση ορισμένοι από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος να στέλνει τον… αντιπρόεδρο; Δηλαδή, τι σημαντικότερο είχε να κάνει;

Κύκλοι που βρίσκονται κοντά του αναφέρουν πως ήταν ακατάλληλη η ώρα! Δηλαδή, για τους άλλους δεν ήταν; Μόνο για εκείνον; Αστεία δικαιολογία. Στο ραντεβού με τους ανθρώπους του Περιστερίου, πάντως, βρήκε χρόνο να πάει. Πρόκειται, λοιπόν, για μία τεράστια ασέβεια, τόσο απέναντι στη πολιτεία και τον υφυπουργό, όσο και στο ελληνικό μπάσκετ. Προφανώς και ο πρόεδρος της ΕΟΚ συνεχίζει να… ξεχειλίζει από έπαρση, αλαζονεία και εγωισμό, δεν δέχεται δεύτερες κουβέντες και καμία παρέμβαση. Θέλει να συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει στο ελληνικό μπάσκετ, λες και είναι κτήμα του. Μάλιστα, έχει την εντύπωση πως το πρόβλημα δεν τον αφορά, αλλά αφορά μόνο τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό…

Στο μεγάλο λιμάνι, πάντως, είναι ευχαριστημένοι από το γεγονός πως είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν ξεκάθαρα και έξω από τα δόντια, για το πρόβλημα που μαστίζει το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι άλλο από την διαιτησία. Για το ποδόσφαιρο έχουν γίνει έρευνες, υποθέσεις έχουν πάει στα δικαστήρια, έχουν γίνει αποκαλύψεις, ενώ στο τέλος ήρθαν και ξένοι διαιτητές. Στο μπάσκετ όμως;

Πάντως, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που θα τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει. Όλη η μπασκετική πιάτσα αναμένει με τεράστιο ενδιαφέρον την απόφαση του εισαγγελέα Παναγόπουλου, ύστερα από τις σοβαρές καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές. Όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, το πόρισμα που θα βγει θα φέρει τα πάνω-κάτω στο ελληνικό μπάσκετ. Θα γίνουν τρομερές αποκαλύψεις και θα γκρεμίσει πολλά κάστρα, γιατί το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος άφησε ...ίχνη στις συνήθεις προσταγές του.

Οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, λοιπόν, μίλησαν ανοιχτά για όλα τα προβλήματα που έχουν συναντήσει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική διαιτησία, μίλησαν με γεγονότα και ονόματα στον Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος παραδέχτηκε πως όντως υπάρχουν σκιές στη ΚΕΔ, θέματα σοβαρά τα οποία και θα πρέπει να λυθούν. «Έγινε η διαπίστωση του προβλήματος» ανέφεραν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και περιμένουν να δουν την περισσότερο ενεργή αντίδραση, αλλά και το «ζεστό» ενδιαφέρον της πολιτείας για το θέμα. Υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά επιβάλλεται να υπάρξει και συνέχεια, ώστε το μαχαίρι να φτάσει έως το κόκκαλο.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, πάντως, δεν έκανε πίσω και ούτε πρόκειται να κάνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους, όπως αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι». Λίγοι περίμεναν πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα τηρούσαν την απόφαση τους να μην κατέβουν να παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Υπήρχε η αίσθηση πώς θα υποχωρούσαν. Όμως έδειξαν έμπρακτα την αποφασιστικότητα τους. Πλέον, επισημοποιήθηκε από κάθε πλευρά πως το σημερινό προγραμματισμένο παιχνίδι στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν θα γίνει. Και όπως τονίζουν από το μεγάλο λιμάνι, δεν πρόκειται να κατέβουν να παίξουν και στο επόμενο (εφόσον συναντηθούν οι δύο ομάδες ξανά στα πλέι-οφς), αν δεν γίνουν πράξη τα «θέλω» τους. Θέλουν από εδώ και πέρα αποκλειστικά ξένους διαιτητές κόντρα στους «πράσινους».

Το φύλλο αγώνα έκλεισε στον ΕΣΑΚΕ και καμία ομάδα δεν πήγε στο γήπεδο. Ήταν κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι, ώστε να υπάρξει αποφυγή επεισοδίων. Άλλωστε, οι Πειραιώτες είχαν ενημερώσει πως δεν θα λειτουργήσουν σε συνθήκες αναμέτρησης, ενώ και το φαληρικό στάδιο ενημέρωσε πως θα παραμείνει κλειστό.