Μια σύσκεψη - βατερλό με οφέλη για τον Ολυμπιακό και απόντα τον κύριο υπεύθυνο

Μια συνάντηση παρωδία, ένας πρόεδρος Ομοσπονδίας που αποφεύγει συστηματικά τον διάλογο και ένας σύλλογος που ένιωσε ότι επιτέλους τον άκουσε και κάποιος επίσημος φορέας. 

Μια σύσκεψη - βατερλό με οφέλη για τον Ολυμπιακό και απόντα τον κύριο υπεύθυνο

Αυτό είναι πάνω - κάτω το στίγμα της σύσκεψης που συγκάλεσε ο υφυπουργός αθλητισμού για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ.

Μια συνάντηση η οποία οργανώθηκε στο... πόδι και σίγουρα δεν έκανε κανέναν σοφότερο. Στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού υπάρχει ικανοποίηση αφού η διοίκηση της ομάδας νιώθει ότι επιτέλους η Πολιτεία πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την διαιτησία και στο μπάσκετ. Εκεί όπου καταπατείται κάθε κανόνας και υπάρχει ένας πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο οποίος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους πάντες.

Ήταν μια διαπίστωση κι αυτή μετά τη χθεσινή σύσκεψη. Ο κ. Βασιλακόπουλος φαίνεται ότι αποφεύγει συστηματικά κάθε συζήτηση για το μπάσκετ και την ελληνική διαιτησία. Το απέδειξε περίτρανα και το βράδυ της Παρασκευής δια της απουσίας του. Δεν μπήκε καν στον κόπο να πάει στο γραφείο του υφυπουργού να συζητήσει τις εξελίξεις σε ένα χώρο που εκείνος «διοικεί» τις τελευταίες δεκαετίες και πλέον βλέπει την «βόμβα» να έχει μπει στα θεμέλια του. Δεν ξέρουμε γιατί δεν θέλει να πάρει επίσημα θέση. Αυτό που βλέπουμε συνεχώς είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ το άθλημα να πάει μπροστά όσο αυτοί που το διοικούν το απαξιώνουν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Να επιστρέψουμε όμως στην πλευρά του Ολυμπιακού, οι άνθρωποι του οποίου είδαν επιτέλους κάποιο εκπρόσωπο της Πολιτείας να παίρνει θέση. Μπορεί ουσιαστικά να μη δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας, όμως το γεγονός ότι τα αιτήματα του Ολυμπιακού ακούστηκαν εκεί που πρέπει, αλλά και επιβεβαιώθηκαν, είναι ένα σημαντικό βήμα.

Βέβαια, για να τα λέμε και όλα για τον κ. Βασιλειάδη ήταν ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο που κυκλοφορούσε για το απόγευμα της Κυριακής 17/3. Να μην βρεθεί δηλαδή στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός, οι διαιτητές της αναμέτρησης και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και ο αναβληθείς αγώνας καταλήξει σε... μακελειό. Αυτό τον έκαιγε και το είπε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του: «Πρώτος στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στο ΣΕΦ. Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ και αποφασίσαμε να μην πάει κανείς», τόνισε φανερά ανακουφισμένος αφού μετά την απόφαση να κλείσει το φύλλο αγώνα στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ξέρει ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα κανενός.

Όμως ο Ολυμπιακός δε φωνάζει τόσο καιρό για αυτό το παιχνίδι, αλλά για να βρεθεί επιτέλους μια λύση στα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στον χώρο του μπάσκετ.

Κλείνοντας, πρέπει να σημειώσουμε κι αυτό: Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στα όσα συνέβησαν χθες,είναι ότι έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στις εξαγγελίες τους. Η ομάδα του Πειραιά όταν έλεγε ότι είναι αποφασισμένη να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, το εννοούσε. Φάνηκε λοιπόν ότι οι κύριοι Αγγελόπουλοι υποστηρίζουν τα λόγια τους με πράξεις. Σέβονται τα παντελόνια που φοράνε και τις αποφάσεις που παίρνουν. Και αυτό μόνο καλό κάνει στην προσπάθεια που κάνουν για να ρίξουν το σύστημα που εδώ και χρόνια καταστρέφει το άθλημα.

Φυσικά, η χθεσινή συνάντηση θα ήταν ακόμα καλύτερη αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις της πλευράς του Παναθηναϊκού. Δε γίνεται να δηλώνεις ότι πας σε μια σύσκεψη επειδή σέβεσαι τους θεσμούς και με τις δηλώσεις σου να επιβεβαιώνεις το ακριβώς αντίθετο. Αυτά που συνέβησαν και μάλιστα σε live μετάδοση, είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικά...