Βασιλειάδης: «Δεν αναβάλλεται το ντέρμπι, θα επιβληθούν στον Ολυμπιακό οι προβλεπόμενες ποινές»

Δηλώσεις για τα όσα συνέβησαν αλλά και τα όσα συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη για το μπάσκετ έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Βασιλειάδης: «Δεν αναβάλλεται το ντέρμπι, θα επιβληθούν στον Ολυμπιακό οι προβλεπόμενες ποινές»

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε μετά το πέρας της ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να διαφυλαχθεί η κοινή ασφάλεια την Κυριακή στο ΣΕΦ μετά την απόφαση του Ολυμπιακού ότι δεν θα κατέβει στον αγώνα, ενώ επεσήμανε ότι στον Ολυμπιακό θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

Αναλυτικά:

«Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αποφάσισα να συγκαλέσω σύσκεψη με τους επικεφαλής των ομάδων και των εμπλεκόμενων φορέων. Πρώτος στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στο ΣΕΦ> Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ και αποφασίσαμε να μην πάει κανείς.

Από εκεί και πέρα θέλαμε να συζητήσουμε για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Μια συζήτηση που προφανώς θα έχει εντάσεις, όμως θα πρέπει να γίνει για να επανασχεδιάσουμε τους κανόνες ώστε να υπάρχει ηρεμία και ισονομία. θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση. Έχουμε ως δεδομένο ότι ο αγώνας την Κυριακή δεν αναβάλλεται και δεν θα γίνει. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τις προτάσεις του ΕΣΑΚΕ και των ομάδων, ενώ δεν είχαμε την άποψη της ΕΟΚ αφού απουσίαζε ο πρόεδρός της», είπε αρχικά ο κ. Βασιλειάδης.

Ερωτώμενος για την απουσία του κ. Βασιλακόπουλου, είπε: «Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να ασχοληθώ με τίποτα άλλο που θα ρίξει λάδι στη φωτιά και θα αποσπάσει τη συζήτηση από τα προβλήματα τα οποία συζητήσαμε. Υπάρχει μια αδιέξοδη κόντρα που δεν οδηγεί πουθενά».

Στη συνέχεια τόνισε ότι προφανώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και οπτικές και ότι δεν είναι δική του δουλειά το θέμα της διαιτησίας, όμως πρέπει να συγκαλεί τέτοιες συσκέψεις προκειμένου να βρίσκονται λύσεις. «Το θέμα είναι ότι υπήρξε συμφωνία ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση».

Για τις καταγγελίες Γιαννακόπουλου ότι δεν τον προστάτεψε και ότι ήταν στημένη η σύσκεψη είπε: «Δεν θέλω να το σχολιάσω. Στημένο τι ήταν; Αν ήταν στημένο θα περνούσαν τα αιτήματα του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα υπήρξαν εντάσεις αλλά δεν θα το συζητήσουμε τώρα».

Για την ποινή που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό που δεν θα κατέβει στον αγώνα: «Ότι προβλέπουν οι κανονισμοί. Εμείς εδώ ήρθαμε για να συζητήσουμε για το πως θα διαφυλαχθεί η ασφάλεια. Τα άλλα θα τα αποφασίσει η Ομοσπονδία».

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ