Τι θα γίνει αν δεν κατέβει να παίξει ο Ολυμπιακός - Τι φοβάται ο Παναθηναϊκός

Ποια θα είναι η τιμωρία που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που δεν κατέβει να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό (17/3). Tι φοβούνται οι "πράσινοι" ότι (δεν) θα συναντήσουν στο ΣΕΦ.

Τι θα γίνει αν δεν κατέβει να παίξει ο Ολυμπιακός - Τι φοβάται ο Παναθηναϊκός

Τόσο η Ομοσπονδία, όσο και η ΚΕΔ, αλλά και ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, εξέφρασαν την αντίθεση τους στον ορισμό ξένων διαιτητών. Από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, όμως, έχουν ξεκαθαρίσει πως η ομάδα τους δεν πρόκειται να κατέβει να παίξει στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αν δεν χρησιμοποιηθούν ρέφερι από το εξωτερικό.

Το μεσημέρι (14:00) της Πέμπτης, λοιπόν, άπαντες θα αναμένουν με ενδιαφέρον την κλήρωση/ορισμό της ΚΕΔ, καθώς εκεί θα ξεκαθαριστεί ποιοι θα είναι οι διαιτητές της αναμέτρησης. Τι θα συμβεί όμως στο ενδεχόμενο που οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατέβουν να παίξουν κόντρα στους "πράσινους";

Σε αυτή την περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα. Δηλαδή, από τους 35 βαθμούς που έχει θα πέσει στους 29 και συγκεκριμένα στην 7η, πίσω από Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Προμηθέα που έχουν 30, χωρίς να υπολογίζεται το γεγονός πως αυτές οι ομάδες θα πάρουν βαθμούς στην αγωνιστική που έρχεται. Επίσης, να μην ξεχνάμε πως εκκρεμεί και το μέγεθος της τιμωρίας για την αποχώρηση στο ΟΑΚΑ, για το ματς Κυπέλλου.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία στο ενδεχόμενο που δεν κατέβουν να παίξουν και σε δεύτερο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Αν για παράδειγμα συναντηθούν στα πλέι-οφς κόντρα στο "τριφύλλι" και επιλέξουν να μην δώσουν το "παρών" για δεύτερη φορά, τότε αυτόματα θα τιμωρηθούν με υποβιβασμό.

Όσον αφορά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό (άγνωστο αν θα αναβληθεί), ο Ολυμπιακός δεν έχει εκδώσει εισιτήρια, με τους Πειραιώτες παράλληλα να αναφέρουν πως την Κυριακή (17/3, 17:00) δεν θα λειτουργήσουν το ΣΕΦ σε συνθήκες αγώνα. Κανείς από εκείνους δεν θα βρίσκεται στο ΣΕΦ, οι θύρες θα παραμείνουν κλειστές όπως και τα αποδυτήρια!

Τι φοβάται ο Παναθηναϊκός; Οι "πράσινοι", για να κερδίσουν το ματς (έστω στα χαρτιά), θα πρέπει να δώσουν κανονικά το "παρών" στο ΣΕΦ. Το "τριφύλλι", λοιπόν, προβληματίζεται για το πως θα φτάσει με ασφάλεια η αποστολή τους στο γήπεδο, καθώς υπάρχει η ανησυχία πως θα υπάρχουν εκατοντάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο πάρκινγκ της άφιξης.

Παράλληλα, αναρωτιούνται πως θα μπουν στο γήπεδο και στα αποδυτήρια τους για να δείξουν έμπρακτα πως είναι σε θέση να αγωνιστούν, αν οι πόρτες είναι κλειστές, έχοντας παράλληλα τριγύρω τους και τους οπαδούς των Πειραιωτών. Προφανώς και θα υπάρχει αστυνομική δύναμη, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν από την στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" αναφέρουν πως δεν θα λειτουργήσουν σε συνθήκες αγώνα.