Γιώργος Πρίντεζης: ένας ωραίος Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Πρίντεζης κλείνει σήμερα τα 33 του χρόνια και το ΦΩΣ αναλύει τι τον καθιστά άξιο σεβασμού και αγάπης από όλον τον μπασκετικό κόσμο. 

Γιώργος Πρίντεζης: ένας ωραίος Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι ο παίκτης που θέλεις να έχεις στην ομάδα σου: Δουλευταράς, φιλότιμος, με συνεχή βελτίωση και αγάπη για τη φανέλα. Δεν μπορείς να θυμώσεις μαζί του όταν κάνει κακό παιχνίδι, γιατί ξέρεις ότι τα έχει δώσει όλα, όπως κάνει πάντα. Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ έχει κερδίσει την αγάπη όλων των Ολυμπιακό και τον σεβασμό των αντιπάλων του, και όχι άδικα.

Η καριέρα του ξεκινάει και (κατά πάσα πιθανότητα) θα τελειώσει στον Ολυμπιακό. Πολλοί λίγοι παίκτες είναι τόσο άρρηκτα συνυφασμένοι με τα "ερυθρόλευκα". Στον Πειραιά αγωνίζεται από το 2002. Τη σεζόν 2006-7, μετά από μια θετική χρονιά με την Ολύμπια Λάρισας, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός, επιστρέφει στον Ολυμπιακό για να αναλάβει πιο κεντρικό ρόλο. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2007επελέγη στα ντραφτ του NBA στο νούμερο 58 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, από τους οποίους έγινε αλλαγή για τους Τορόντο Ράπτορς.

Μετά από μία διετία "τιτλικής ανομβρίας" στον Ολυμπιακό, αποχωρεί για την Ουνικάχα Μάλαγας με τριετές συμβόλαιο. Όμως, ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα και το 2011 το πράττει. Η επιστροφή του συμπίπτει με την περίφημη αλλαγή μοντέλου των Αγγελόπουλων (επένδυση σε ταλαντούχους Έλληνες παίκτες με μικρό μπάτζετ) και ο μύθος από εκεί και ύστερα απογειώνεται:

Το 2012 στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ χαρίζει στον Ολυμπιακό τη δεύτερη του Ευρωλίγκα με το περίφημο "πεταχτάρι", μετά από μια από τις πιο απίστευτες μπασκετικές ανατροπές στην ιστορία του αθλήματος:

Ενώ, στην συνέχεια συμβάλλει τα μέγιστα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Την επόμενη χρονιά, ο Ολυμπιακός κατακτά ξανά την Ευρωλίγκα και ο μύθος του Πρίντεζη συνδέεται ακόμα περισσότερο με τα "ερυθρόλευκα".

Μετά από την κατάκτηση δύο ακόμα πρωταθλημάτων και την - σχεδόν αδιάλειπτη - παρουσία στους τελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Γιώργος Πρίντεζης θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, διάκριση που έχει κερδίσει με το σπαθί του.

Ο υπαρχηγός και ψυχή του Ολυμπιακού σήμερα κλείνει τα 33 του χρόνια και τα επιτεύγματά του στο παρκέ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και άξια σεβασμού, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων.

Χρονιά πολλά, λοιπόν, στον Γιώργο Πρίντεζη με την ευχή να παραμείνει σημαία του Ολυμπιακού για χρόνια!