Ο ΕΣΑΚΕ αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Αλέκο Σπανουδάκη: «Πρωτοπόρος του μπάσκετ στην Ελλάδα»

Ο Αλέκος Σπανουδάκης "έφυγε" από την ζωή και με ανακοίνωση του ο ΕΣΑΚΕ αποχαιρέτησε τον θρύλο του Θρύλου. Πρωτοπόρος του ελληνικού μπάσκετ και δάσκαλος του αθλήματος.

Ο ΕΣΑΚΕ αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Αλέκο Σπανουδάκη: «Πρωτοπόρος του μπάσκετ στην Ελλάδα»

Ανήμερα των γενεθλίων του Ολυμπιακού, "έφυγε" από την ζωή ο θρύλος του Θρύλου, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας των "ερυθρολεύκων", Αλέκος Σπανουδάκης. Ο ΕΣΑΚΕ έστειλε το δικό του «αντίο».

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Αλέκου Σπανουδάκη.

Ο Αλέκος Σπανουδάκης μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του Γιάννη ήταν οι «πυλώνες» της πρώτης μεταπολεμικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και πρωταγωνιστές στην κατάκτηση των δύο πρώτων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων του συλλόγου το 1949 και το 1960.

Ο εκλιπών ήταν πρωτοπόρος του αθλήματος στην χώρα μας. Ήταν από τους πρώτους αθλητές που σούταραν με τζαμπ σουτ, ενώ ήταν ο δημιουργός των ακαδημιών μπάσκετ του Ολυμπιακού και ανέδειξε ως προπονητής και «δάσκαλος» δεκάδες νέους μπασκετμπολίστες.

Ήταν παίκτης της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το 1949 το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Καΐρου.

Πάνω από όλα, όμως, ο Αλέκος Σπανουδάκης είχε μόνο φίλους στον χώρο του μπάσκετ και θα τον θυμόμαστε για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Το Δοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος».