Ολυμπιακός: Η «αφύπνιση» του Τουπάν και το θράσος του Γουέμπερ

Ο Αξέλ Τουπάν... ξεμπούκωσε στην επίθεση ενώ και ο Μπριάντε Γουέμπερ έχει θράσος, δείχνοντας πως μπορεί να εξελιχθεί σε μία σημαντική μονάδα ανάκαμψης για τον Ολυμπιακό. 

Ολυμπιακός: Η «αφύπνιση» του Τουπάν και το θράσος του Γουέμπερ

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα τον Άρη στο ΣΕΦ (76-67), προβλημάτισε ανά διαστήματα με την απόδοση του, αλλά η ουσία είναι πως κέρδισε, επιστρέφοντας μετά από ένα μήνα στα θετικά αποτελέσματα. Πάλι καλά, καθώς κινδύνευε η ήττα να του γίνει… συνήθειο.

Στο μεγάλο λιμάνι χαμογέλασαν με την αγωνιστική άνοδο των Μπριάντε Γουέμπερ και Αξέλ Τουπάν, οι οποίοι και ήταν οι πρωταγωνιστικές της αναμέτρησης. Ο Ντέιβιντ Μπλατ (και καλά έκανε) έδωσε 30 λεπτά συμμετοχής στον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος άγγιξε το τριπλ-νταμπλ! Γεμάτη εμφάνιση, καθώς ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 13 ασίστ, ενώ μέτρησε και 2 κλεψίματα.

Μπορεί ο αντίπαλος να μην ήταν επιπέδου Ευρωλίγκας, αλλά τέτοιες εμφανίσεις γεμίζουν με αυτοπεποίθηση τον κάθε παίκτη. Έδειξε πάντως περίτρανα τα καλά του στοιχεία. Ένας γρήγορος γκαρντ που ξέρει να πιέζει πάνω στη μπάλα, που έχει αρετές στη δημιουργία, που συμμετέχει στα ριμπάουντ, αλλά και που μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση. Δεν είναι και ο… Κόρι Χίγκινς της ΤΣΣΚΑ, αλλά οι Πειραιώτες πλέον έχουν ανάγκη τον κάθε παίκτη τους. Κανείς δεν περισσεύει!

«Ξεμπούκωσε» και ο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων. Σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής, πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, ήταν περισσότερο δραστήριος στην επίθεση, τελειώνοντας το ματς έχοντας 17 πόντους (2/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/9 βολές). Στην Ευρωλίγκα, έχει να βάλει +10 πόντους από τις 13 Φεβρουαρίου (19 πόντοι) κόντρα στην Αναντολού Εφές και ο Ντέιβιντ Μπλατ θα αναμένει παρόμοιες εμφανίσεις από εκείνον.

Bέβαια, θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει και περισσότερο στο παρκέ. Επιβάλλεται και εκείνος να αρχίσει να ανακατεύει περισσότερο την τράπουλα. Όχι μόνο από πλευράς σχημάτων και πεντάδων (γιατί αυτό το κάνει), αλλά και από θέμα αύξησης του ροτέισον. Πλέον, επιβάλλεται να γίνουν περισσότερο ενεργοί όλοι οι παίκτες. Δεν γίνεται να μένουν στο περιθώριο ούτε ο Γάλλος φόργουορντ, ούτε ο Σάσα Βεζένκοφ, ούτε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης.