Λιόλιος για Προμηθέα: «Είχαμε σκεφτεί και εμείς να φύγουμε»

Καυτές ατάκες από τον πρόεδρο του Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιο. «Υπάρχουν 120 διαιτητές αξιολογημένοι στην Α1 και σφυρίζουν 30-40. Για να ορίζει η ΚΕΔ». 

Λιόλιος για Προμηθέα: «Είχαμε σκεφτεί και εμείς να φύγουμε»

Ο πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος έχει δημιουργήσει μία ομάδα-πρότυπο τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, εξέφρασε την δυσφορία του για το επίπεδο της ΚΕΔ. Είπε «καυτές» ατάκες, ενώ αποκάλυψε πως και εκείνος είχε σκεφτεί να κάνει πράξη την κίνηση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, σχολίασε: «Το πρωτάθλημα και το ελληνικό μπάσκετ έχει διαλυθεί. Είχα ρωτήσει πριν 2-3 μήνες αν είστε ευχαριστημένοι από τη διαιτησία και δεν είχε μιλήσει κανείς. Έξω τα λέτε και εδώ τίποτα. Εμείς βάζουμε λεφτά και άλλοι κάνουν κουμάντο. Το σήμα πήγαμε να αλλάξουμε στη Λίγκα και μας εμπόδισε η ΕΟΚ. Υπάρχουν 120 διαιτητές αξιολογημένοι στην Α1 και σφυρίζουν 30-40. Για να ορίζει η ΚΕΔ. Ξέρετε πόσες φορές έχω σκεφτεί να φύγω από παιχνίδι; Ο Ολυμπιακός είχε τη δύναμη να το κάνει, εγώ δεν την έχω». Για να παρέμβει ο κ. Θεοδώρου της Κύμης και να πει: «Εγώ αν ήμουν στο Περιστέρι θα είχε αποχωρήσει η ομάδα, αλλά δεν ήμουν».

Ο Βαγγέλης Λιόλιος στη συνέχεια σχολίασε: «Πληρώνουμε παρατηρητές διαιτησίας και δεν παίρνουμε ποτέ τις εκθέσεις τους. Αυτοί που είναι στην ΚΕΔ ορίζουν και παρατηρητές! Δεν είναι λύση η διαιτησία στον ΕΣΑΚΕ. Στο ποδόσφαιρο, άλλαξαν οι κουμανταδόροι, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η διαδικασία πρέπει να αλλάξει.

Υπάρχουν λύσεις αλλά δεν θέλουμε να τις προχωρήσουμε. Την επόμενη χρονιά, μας… μαχαιρώνουν με το δικό μας μαχαίρι. Δε φταίνε οι διαιτητές, είναι σε ένα σύστημα και είναι μεροκαματιάρηδες. Σε αυτό το σύστημα εγώ δε μπορώ να μείνω άλλο. Δε μπορούμε να το αλλάξουμε; Μου λέτε πως εμείς πληρώνουμε και δε μπορούμε να βάλουμε όρους;».