Δημήτρης Γουλιέλμος: «Ο Ολυμπιακός έσπασε αυτό το... κακό σπυρί»

Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (5/3).

Δημήτρης Γουλιέλμος: «Ο Ολυμπιακός έσπασε αυτό το... κακό σπυρί»

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ φέρεται να είπε στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ:

«Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση σε αυτό το συμβούλιο και είναι ένα συμβούλιο που πρέπει να βγει προς τα έξω, γιατί όλοι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Φυσικά και μπορεί να γίνει τώρα νομική αλλαγή. Εμείς πρέπει να καινοτομήσουμε. Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ, όχι μόνο στην ΕΟΚ. Οφείλουμε να καινοτομήσουμε για το ελληνικό μπάσκετ.

Πρέπει να κάνουμε το μπάσκετ σωστό προϊόν. Ζούμε σε ένα πρωτάθλημα που στο τέλος κερδίζει ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός γιατί στο τέλος ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Αυτό αποδυναμώνει το προϊόν. Ήρθε η ώρα που κάτι πρέπει να γίνει. Το αν θα πάρει ο ΕΣΑΚΕ τη διαιτησία ή θα γίνει ανεξάρτητη αρχή υπό την εποπτεία του πρέπει να το συζητήσουμε.

Οι κανονισμοί και οι θεσμοί είναι για να αλλάζουν και όχι για να εξυπηρετούν τις καταστάσεις του ’90. Είναι ντροπή μας που δεν έχουμε προσπαθήσει να αλλάξουμε τόσο καιρό. Οι ίδιοι διαιτητές σφυρίζουν συγκεκριμένες ομάδες. Η ώρα για αλλαγές είναι… χθες!

Πρέπει να γίνει ανεξάρτητη εποπτευόμενη αρχή. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι για ξένους διαιτητές, πρέπει να το δούμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε το πρωτάθλημα να διαλυθεί, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο Ολυμπιακός έσπασε αυτό το κακό σπυρί με την κίνησή του να αποχωρήσει από το παρκέ ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτέλους κατ’ ουσίαν το πρόβλημα της διαιτησίας».