Τουπάν-Μάντζαρης θα καλύψουν το κενό του Στρέλνιεκς

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς μένει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα, ο Ολυμπιακός δεν παίρνει παίκτη και θα βρει λύσεις εκ των έσω. Ο Αξέλ Τουπάν θα «χαμηλώσει» στο «2» και η ευκαιρία του Βαγγέλη Μάντζαρη. 

Τουπάν-Μάντζαρης θα καλύψουν το κενό του Στρέλνιεκς

Ύστερα από τον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς (θλάση 2ου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίου), ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα, ο Ολυμπιακός κοίταξε το ενδεχόμενο ενίσχυσης.

Προέκυψε η περίπτωση του ελεύθερου Αμερικανού γκαρντ, Θαντ ΜακΦάντεν (με γνώση από το ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας αγωνιστεί σε Κύμη-ΠΑΟΚ), αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ «έκοψε» τον παίκτη. Είτε γιατί δεν ταίριαζε στα «θέλω» του, είτε επειδή δεν ήθελε να ταράξει τη χημεία της ομάδας, είτε κυρίως γιατί πιστεύει στη δυναμική και στο βάθος του ρόστερ του.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα συνεχίσει ως έχει και στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τον Γιάνις Στρέλνιεκς θα κληθεί να βρει λύσεις εκ των έσω. Είναι απώλεια ο Λετονός γκαρντ για τους Πειραιώτες. Καμία αντίρρηση πως έχει τα σκαμπανεβάσματα του φέτος, αλλά διαθέτει ποιότητα και έχουν υπάρξει ματς στα οποία έχει κάνει την διαφορά, είτε με τα μεγάλα σουτ όταν η μπάλα «έκαιγε», είτε με τις δημιουργικές του αρετές.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, λοιπόν, θα ανακατέψει την τράπουλα και αναβαθμίσει τους ρόλους των Αξέλ Τουπάν και Βαγγέλη Μάντζαρη. Θα δούμε τον Γάλλο να «χαμηλώνει» στο «2», όπως και έχει συμβεί και άλλες φορές μέσα στη σεζόν, με τον Ολυμπιακό να επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τόσο τα αθλητικά του προσόντα, όσο και το μέγεθος του στην άμυνα. Θα πρέπει, όμως, και εκείνος να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό, εκείνον κυρίως του πρώτου γύρου (που είχε 50% στα τρίποντα), γιατί στον δεύτερο δείχνει... εξαφανισμένος.

Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα στον Βαγγέλη Μάντζαρη όχι μόνο να μπει περισσότερο ενεργά στο ροτέισον, αλλά και να δείξει έμπρακτα πως αξίζει να τον εμπιστεύεται περισσότερο ο προπονητής του. Πέρσι είχε μέσο όρο συμμετοχής κοντά στα 19 λεπτά, αλλά φέτος έχει πέσει μόλις στα 10, γεγονός το οποίο και τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά. Πρέπει, βέβαια, να κάνει και εκείνος την αυτοκριτική του, να ανεβάσει την απόδοση του και να αρπάξει από τα... μαλλιά την ευκαιρία που του δίνεται.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ποτέ δεν ήταν ο παίκτης που θα έβαζε σταθερά 10 με 15 πόντους σε κάθε ματς, αλλά η αμυντική του συνέπεια, η προσφορά του στην δημιουργία, αλλά και το αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, ήταν στοιχεία που ανέκαθεν τον χαρακτήριζαν. Και τώρα ο Ολυμπιακός, αυτά τα καλά χαρακτηριστικά του, τα έχει ανάγκη. Σε αυτή την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο, κανείς δεν περισσεύει...