Πολυτάρχου: "Δεν φοβόμαστε τον Ιωνικό"

Ο άσος του Ηρακλή μίλησε στο "ΦΩΣ" για την προσπάθεια που κάνει ο "Γηραιός" να επιστρέψει στην Α1 

Πολυτάρχου: "Δεν φοβόμαστε τον Ιωνικό"

Ο ιστορικός Ηρακλής παλεύει τα τελευταία χρόνια να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, χωρίς όμως επιτυχία. Με την τελευταία του σεζόν στην Α1 να είναι πριν από οκτώ χρόνια, στον «Γηραιό» νιώθουν ότι ήρθε η ώρα να τα καταφέρει η ομάδα και να γυρίσει εκεί όπου ανήκει. Ο Μιχάλης Πολυτάρχου ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσει τον Ηρακλή να πετύχει τον στόχο του και μίλησε στο «ΦΩΣ» για την προσπάθεια που γίνεται.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βρει το τελευταίο διάστημα τους ρόλους μας στην ομάδα και δουλεύουμε καθημερινά πάνω στο πλάνο του προπονητικού επιτελείου. Η προσοχή μας είναι στα πράγματα που θέλει να περάσει το τεχνικό τιμ, ώστε κάθε εβδομάδα να παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι. Έχουμε ακόμη 11 τελικούς, 11 ντέρμπι κάθε Σάββατο. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, δεν τα ξεχωρίζουμε».

Μπορεί τελικά να πετύχει ο Ηρακλής τον στόχο του; «Όλα εξαρτώνται από εμάς, στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε. Αν μείνουμε υγιείς και συνεχίσουμε στο πλάνο του προπονητή, τότε πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ κοντά στο στόχο».

Ως πρώτοι ή μέσω των πλέι οφ; «Δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Εμείς θέλουμε να πάρουμε την άνοδο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μακάρι να έρθει απευθείας, αλλά το ζητούμενο είναι να έρθει η άνοδος».

Φοβούνται τον Ιωνικό; «Ο Ιωνικός είναι όντως μια πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και καλό προπονητή. Το ρόστερ του είναι απ΄ τα δυνατότερα της κατηγορίας. Δεν τον φοβόμαστε όμως. Τον σεβόμαστε αλλά δείξαμε στο Ιβανώφειο ότι μπορούμε να τον κερδίσουμε. Στη Νίκαια ίσως κριθεί η πρώτη θέση, εάν τον κερδίσουμε θα περάσουμε στην κορυφή. Έχουμε πάντως λίγο καιρό ακόμη για το παιχνίδι αυτό. Δεν το βλέπουμε ωστόσο ως τελικό, αλλά σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα».

Ο ερχομός του Κώστα Μέξα πόσο βοήθησε την ομάδα; «Πάρα πολύ. Μας άλλαξε τη ψυχολογία. Παίζουμε πλέον πιο απλά και να ξέρετε το πιο δύσκολο είναι να παίζεις απλά. Το διάβασμα των αντιπάλων είναι πολύ καλό και κατεβαίνουμε στο παρκέ σωστά προετοιμασμένοι. Στέκεται στα λάθη μας, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά».

Υπάρχει πίεση από τον κόσμο του Ηρακλή; «Η δύναμη του Ηρακλή είναι ο κόσμος του. Μπορεί να δώσει απίστευτη θετική ενέργεια, αλλά και αρνητική όπως είδαμε τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, ο κόσμος έχει αναγνωρίσει την προσπάθεια που γίνεται και είναι κοντά μας, εντός κι εκτός. Με την ιστορία και τη φανέλα του Ηρακλή, είναι λογικό ο κόσμος να έχει απαιτήσεις. Θέλει πολύ να δει ξανά το μπάσκετ στην Α1. Δεν νιώθουμε πίεση, αντίθετα είναι ο 6ος παίκτης μας».

Ο πολύπειρος γκαρντ πήγε στον Ηρακλή αποχωρώντας την τελευταία στιγμή απ΄ το Περιστέρι. Τι συνέβη; «Ενώ όλα στην αρχή ήταν τέλεια, μετά είδα να αλλάζουν κάποια πράγματα. Ήθελα να έχω ενεργό ρόλο. Πίστευα πως μπορούσα. Όταν κατάλαβα ότι δεν θα έχω, ζήτησα να φύγω. Ήρθα έτσι στον Ηρακλή και δεν το μετάνιωσα. Νιώθω ικανοποιημένος απ΄ την επιλογή που έκανα. Υγεία να έχουμε και του χρόνου στην Α1 με τον Ηρακλή!».