Ο Παπαπέτρου ρωτήθηκε ποιον παίκτη θα έπαιρνε από τον Ολυμπιακό και είπε...

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραχώρησε συνέντευξη στο "OPEN SPORT" στην οποία μίλησε για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Παπαπέτρου ρωτήθηκε ποιον παίκτη θα έπαιρνε από τον Ολυμπιακό και είπε...

Την Παρασκευή (22/2) είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπάσματα της συνέντευξης του Ιωάννη Παπαπέτρου στο "OPEN SPORT". Ο διεθνής φόργουορντ όμως μίλησε και για πολλά ακόμη. Αναλυτικά είπε για:

Την πορεία του Παναθηναϊκού: "Να ξεκινήσω με το Κύπελλο. Είναι ο πρώτος τίτλος στη σεζόν και μας κάνει πολύ χαρούμενους. Μία πρόωρη επιτυχία. Μένουν άλλοι δύο τίτλοι. Στο πρωτάθλημα είμαστε πρώτοι και εκεί θα τελειώσουμε κατά πάσα πιθανότητα, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα, δεν σημαίνει ότι θα κερδίσουμε τον τίτλο, αλλά κι αυτό είναι μία επιτυχία. Στην Ευρωλίγκα, βρισκόμαστε σε μία δύσκολη θέση. Υπάρχουν ελπίδες για την πρόκριση και από εκεί και πέρα έχουμε δει πάρα πολλά πράγματα να γίνονται στα playoffs και νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε για να κερδίσουμε μία θέση στην οκτάδα".

Την αλλαγή προπονητή: "Περιττά τα λόγια για τον κόουτς Πιτίνο. Η πορεία του και ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα τα λένε όλα. Έχουμε καταφέρει να παίξουμε μία πιο επιθετική άμυνα, να βγούμε στον αιφνιδιασμό να δημιουργήσουμε κλεψίματα και να προκαλέσουμε μία πίεση την οποία ακόμα δεν έχουμε τελειοποιήσει αλλά προσπαθούμε μέρα με την ημέρα να την κάνουμε καλύτερα".

Το αν ο Παναθηναϊκός έχει το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι του Ολυμπιακού: "Σίγουρα υπάρχει το ψυχολογικό αβαντάζ. Όταν κερδίζεις ανεβαίνει η ψυχολογία σου και νιώθεις ότι μπορείς να κερδίσεις κάθε παιχνίδι. Χάσαμε μέσα στο ΣΕΦ με μία μεγάλη διαφορά και αυτό μας πόνεσε και μας πλήγωσε τον εγωισμό. Έτσι κάναμε κάτι παραπάνω για να δείξουμε καλύτερη εικόνα".

Το αν έπρεπε εξ αρχής να υπογράψει στον Παναθηναϊκό: "Δεν μετανιώνω για το παρελθόν μου. Το έχω ακούσει και εγώ. Πέρασα πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό. Κατέκτησα δύο πρωταθλήματα. Βρεθήκαμε σε δύο Final Four. Είμαι περήφανος για αυτά που κατακτήσαμε. Από εκεί και πέρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ".

Τον παίκτη που θα έπαιρνε από τον Ολυμπιακό: "Δύσκολη ερώτηση. Με όλα τα παιδιά είχα εξαιρετική σχέση και συνεχίζω να έχω. Δεν αλλάζει κάτι σε θέμα ανθρώπινων σχέσεων. Δεν μπορώ να διαλέξω κάποιον γιατί θα αδικήσω τους άλλους. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά και είμαι χαρούμενος που υπήρξαμε συμπαίκτες και ίσως να υπάρξουμε ξανά στην Εθνική ομάδα".

Το όνειρο του: Να εδραιωθώ στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που κερδίζει τίτλους και αυτό την χαρακτηρίζει. Να μη γελιόμαστε, θέλουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι κάτι που έχει λείψει από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε για αυτό. Μπορεί να μην είναι φέτος. Μπορεί του χρόνου ή σε δύο χρόνια αλλά πρέπει ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης".

Το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Έχουμε πάρα πολύ μεγάλες βλέψεις και μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Μετά από κάποια χρόνια, πηγαίνουμε με την ελπίδα για κάτι καλό, για κάποιο μετάλλιο. Και θέλουμε να δείξουμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα. Είναι τιμή για έναν αθλητή να παίζει στην Εθνική ομάδα. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Θα είναι πρωτόγνωρο και για εμένα γιατί δεν έχω ξαναπάει στην Κίνα και θα είναι υπέροχη εμπειρία".