Γκάλης: «Δεν είναι οπαδικό το θέμα αυτό, αλλά ανθρώπινο»

Η ομάδα μπάσκετ του Άρη έπαιξε με τον Ερμή Λαγκαδά, σε ένα ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για να στηριχθεί οικονομικά ο άτυχος Δημήτρης. Το «παρών» έδωσε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης. 

Γκάλης: «Δεν είναι οπαδικό το θέμα αυτό, αλλά ανθρώπινο»

Ο Άρης είναι μια δεμένη οικογένεια, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και παρουσιάζει τρομερή συσπείρωση. Η ομάδα μπάσκετ έπαιξε φιλικό παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά, παρουσία σύσσωμης της ποδοσφαιρικής ομάδας, αθλητών από άλλα τμήματα του Ερασιτέχνη, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά ο άτυχος Δημήτρης, οπαδός της ομάδας που είχε πριν από δύο χρόνια ένα τροχαίο και από τότε προσπαθεί να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Παρών ήταν και ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο. “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη και στον Ερμή Λαγκαδά που δέχθηκαν να παίξουν, σε όλο τον κόσμο που είναι εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να βοηθάμε κόσμο και παιδιά, όχι μόνο αυτούς που είναι στον Άρη, αλλά γενικά. Εγώ προσωπικά προσπαθώ όσο μπορώ να συμμετέχω και να βοηθάω. Δεν είναι οπαδικό το θέμα εδώ, είναι ανθρώπινο”, τόνισε ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος επεσήμανε: “Σε όσους είναι εδώ με την καρδιά τους να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Οι ομάδες δεν κρίνονται μόνο από τους τίτλους και αυτούς μας τους χάρισε απλόχερα ο Νίκος Γκάλης. Οι ομάδες κρίνονται από το μέγεθος της ιστορίας τους και πως κρατάνε ψηλά τη φανέλα και τη σημαία τους. Ο Άρης επιβεβαιώνει σήμερα ότι είναι μια οικογένεια και δεν ξεχνάει τα μέλη της. Για τον Δημήτρη σήμερα και για πάντα”.

Ο νομικός Νίκος Πάσχος, εκπροσώπησε τον Super 3 που είχε την ιδέα αυτού του φιλικού και υπογράμμισε: “Από όλους τους συνδέσμους ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν οικονομικά και ηθικά, τον κ. Γκαλη τον κ. Αλεξιάδη, όλους. Η βοήθεια δε σταματάει εδώ, θα συνεχιστεί. Γίνεται αγώνας για τον Δημήτρη που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Θα είμαστε παρόντες εμπράκτως και η κοινωνική παρουσία του συνδέσμου θα είναι εκεί σε όσους το έχουν ανάγκη”.

Ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Μανώλης Τζανακάκης τόνισε πως “όταν ένας δικός μας άνθρωπος δίνει μια δύσκολη μάχη, όλος ο οργανισμός που λέγεται Άρης είναι δίπλα του. Και εμείς όλοι. Με αυτή μας την κίνηση προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε και να του περάσουμε το μήνυμα πως θα βγει νικητής από αυτή την μάχη. Του ευχόμαστε καλή δύναμη για να είναι γρήγορα κοντά μας. Μητσάρα κράτα γερά!”.

Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Διαμαντής Σλαφτσάκης επεσήμανε: “Εύχομαι πραγματικά να δει ο Δημήτρης τη σημερινή εικόνα. Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και οφείλουμε να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας. Ο Άρης είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο κι εμείς θα κάνουμε το παν για να βοηθήσουμε τον Δημήτρη να ξεπεράσει τη δύσκολη δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται και να είναι γρήγορα κοντά μας”.