Ο Ολυμπιακός κατέθεσε την ένσταση του στο ΑΣΕΑΔ

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε την προσφυγή του στον ΑΣΕΑΔ, καθώς η ποινή του ήταν παράτυπη, καθώς τιμωρήθηκε σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΚ και όχι του ΕΣΑΚΕ. 

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε την ένσταση του στο ΑΣΕΑΔ

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση στο ΑΣΕΑΔ έχοντας στόχο να ρίξει την ποινή της παράτυπης απόφασης των -6 βαθμών που τιμωρήθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ναι, οι «ερυθρόλευκοι» αδιαφορούν για τις κυρώσεις που θα δεχτούν αν δεν ικανοποιηθούν τα «θέλω» τους από εδώ και πέρα (αποκλειστικά ξένοι διαιτητές με Παναθηναϊκό, εξαίρεση των ρέφερι Αναστόπουλου, Μάνου, Παναγιώτου δια παντός από τους αγώνες τους), είναι πρόθυμοι να φτάσουν μέχρι τέλους, αλλά θέλουν να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο και όχι ανάλογα με τα… κέφια του κάθε αθλητικού δικαστή. Επειδή αποφάσισαν να χαράξουν τον δικό τους δρόμο, αυτό δεν σημαίνει πως θα… αδιαφορούν και για τους κανονισμούς.

Η πειραϊκή ΚΑΕ, λοιπόν, προχώρησε σε αυτή τη κίνηση με δεδομένο πως πρεσβεύει τη νομιμότητα και η απόφαση του αθλητικού δικαστή δεν ήταν καθόλου νόμιμη.

Όπως έχουμε αναφέρει, η τιμωρία των -6 βαθμών που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, έγινε παρανόμως σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Το σωστό είναι πως η ποινή έπρεπε να κριθεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΚ, καθώς το Κύπελλο Ελλάδας σαν διοργάνωση υπάγεται στην Ομοσπονδία. Σε αυτή την περίπτωση οι Πειραιώτες θα πρέπει να δεχθούν ποινή που θα κυμαίνεται από -1 έως -2 βαθμούς.