Ο Ολυμπιακός που θα το πάει #mexritelous, η στήριξη του κόσμου και τα... έργα του Βασιλειάδη

Την ώρα που οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι «μεθυσμένοι» από την τεσσάρα της ποδοσφαιρικής ομάδας στην ΑΕΚ, το μπασκετικό τμήμα βιώνει μια τεράστια στήριξη για τις κινήσεις του.

Ο Ολυμπιακός που θα το πάει #mexritelous, η στήριξη του κόσμου και τα... έργα του Βασιλειάδη

Από την Κυριακή (17/2) το βράδυ κι έπειτα όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα της ομάδας τους κόντρα στην ΑΕΚ, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν με σκορ 4-1.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι ξέχασαν όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ, εκεί όπου η ομάδα του Πειραιά σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης και απαίτησε ισονομία και νομιμότητα στους αγώνες της κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το κλίμα συσπείρωσης που παρατηρείται είναι πρωτοφανές και το μήνυμα που βγαίνει από τη διοίκηση είναι ότι άπαντες είναι αποφασισμένου να φτάσουν μέχρι τέλους, προκειμένου να αλλάξουν οι συνθήκες με τις οποίες παίζεται το παιχνίδι στα παρκέ.

Ο κ. Βασιλειάδης να μη μείνει στα... λόγια!

Την Δευτέρα 18/2 παρατηρήθηκε μια στροφή 180 μοιρών από τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Bασιλειάδη ο οποίος παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ, ενώ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές.

Από τον Ολυμπιακό λοιπόν περιμένου να δουν πράξεις και παρακολουθούν τις εξελίξεις στενά, ώστε να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η προσφυγή στον ΑΣΕΑΔ γίνεται για τη νομιμότητα!

Ο Ολυμπιακός θα προσφύγει σίγουρα στο ΑΣΕΑΔ για την τιμωρία των -6 βαθμών που του επιβλήθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» σημειώνουν ότι από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση η ομάδα να υποχωρήσει δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τιμωρηθούν, αρκεί να τηρείται η νομιμότητα. Και η αλήθεια είναι ότι κάποιοι δεν κρατούν ούτε τα... προσχήματα, αφού ακόμα και η τιμωρία που επιβλήθηκε στους Πειραιώτες έγινε βάσει των κανονισμών του ΕΣΑΚΕ και όχι της ΕΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι αντί για -1 που είναι και η προβλεπόμενη ποινή της ΕΟΚ, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με -6, σε μια απόφαση - σκάνδαλο που προστίθεται σε όσα τραγελαφικά έχουν συμβεία στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα κοιτάζει την Εφές

Μέσα σε όλον αυτό τον... χαμό, ο Ολυμπιακός δίνει και ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι την Πέμπτη, 21/2. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ θα δοκιμαστούν στην έδρα της Εφές η οποία είναι ανταγωνίστρια του Ολυμπιακού όσον αφορά την τέταρτη θέση στη regular season της Euroleague.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη και ήδη καταστρώνει τα πλάνα του για το πως θα καταφέρει να φύγει νικητής από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό που είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι να μην επηρεαστούν πνευματικά οι παίκτες του από τα όσα συμβαίνουν εκτός παρκέ και να αφοσιωθούν στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.