Ιπποκράτης Κω: Μια ομάδα ένα νησί!

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Στέφανος Χαρτοφύλης μίλησε στο «ΦΩΣ» για την προσπάθεια που γίνεται στο όμορφο νησί

Ιπποκράτης Κω: Μια ομάδα ένα νησί!

…Λάου λάου ο Ιπποκράτης μαζεύει βαθμούς στη φετινή Α2 και χωρίς να τον υπολογίζουν οι περισσότεροι, βρίσκεται αθόρυβα στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ! Στο όμορφο νησί της Κω πάντως, δεν πετούν στα σύννεφα και άπαντες παραμένουν προσγειωμένοι. Με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της ομάδας, Στέφανο Χαρτοφύλη, ο οποίος μιλώντας στο «ΦΩΣ» παραδέχτηκε: «Είμαστε ρεαλιστές. Δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε όνειρα για Α1. Και να πάμε για άνοδο, δεν θα μας αφήσουν. Δεν είμαστε έτοιμοι. Χρειάζονται αρκετά πράγματα να γίνουν πρώτα. Το γήπεδο δεν είναι κατάλληλο, ούτε είμαστε σε θέση να γίνουμε ΚΑΕ. Μόνος μου δεν μπορώ. Σίγουρα τρώγοντας έρχεται η όρεξη, αλλά απ΄ την άλλη ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ρεαλιστικά θέλουμε να αποφύγουμε τα πλέι άουτ και να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας. Το καλό είναι ότι έχει μπει μια τάξη στην ομάδα, τα πάντα είναι πεντακάθαρα. Χρειάζεται πάντως βοήθεια, ώστε να υλοποιηθεί το μότο του Ιπποκράτη που είναι ένα νησί μια ομάδα. Έχουν γίνει άλματα προόδου, η ομάδα μπήκε στον μπασκετικό χάρτη και δεν πρέπει να γυρίσει το ποτάμι πίσω. Θα είναι κρίμα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Και εγώ δεν είμαι προσκολλημένος στην καρέκλα, όποιος θέλει μπορεί να αναλάβει πρόεδρος. Δεν έχω πρόβλημα να είμαι απλός χορηγός».

Επιθυμία του Χαρτοφύλη είναι ο Ιπποκράτης να βασίζεται σε Κώους αθλητές. «Η αρχή έχει γίνει. Έχουμε τους Σκούφη, Μαστόρο και Τρύπα, ενώ προσπαθήσαμε το καλοκαίρι να φέρουμε και τους Παπανικολάου, Κεφάλα. Θέλουμε η ομάδα να έχει παίκτες απ΄ το νησί ώστε ο κόσμος να τη νιώθει δική του. Κολώνες του Ιπποκράτη πάντως τώρα είναι οι Ασημακόπουλος και Χαρίσης. Για την αξία τους δεν χρειάζεται να πω κάτι. Όλοι την ξέρουν. Είναι δυο σπουδαίοι αθλητές, που εκτός απ΄ την προσφορά τους στο παρκέ, βάζουν πλάτη και στα δύσκολα για να μένει ενωμένη η ομάδα».

Ο 48χρονος Χαρτοφύλης έπαιζε και ο ίδιος μπάσκετ μικρός, όμως είχε ένα ατύχημα και αναγκάστηκε να το κόψει νωρίς. «Μου είχε μείνει απωθημένο, ήθελα να ασχοληθώ με το μπάσκετ, γι΄ αυτό και ανέλαβα τον Ιπποκράτη. Θέλω τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και οι παίκτες του Ιπποκράτη να αποτελούν πρότυπα. Πρόεδρος είμαι εδώ και 5 χρόνια, όταν η ομάδα έπαιζε ακόμη στα τοπικά».

Ο Ιπποκράτης στις αρχές της σεζόν ταλαιπωρήθηκε κάπως, με τις αποχωρήσεις των Μπάμπη Καραμανλή και Σάββα Συμεωνίδη. «Για τον Συμεωνίδη, έχω την εντύπωση από το ξεκίνημα, ότι ήρθε για να φύγει. Ήθελε να είναι στην Αθήνα, δεν του άρεσε εδώ. Εμείς του δώσαμε όσα ήθελε, έχτισε την ομάδα όπως επιθυμούσε. Δεν μ΄ άρεσε ο τρόπος που έφυγε. Κι ενώ πιο πριν είχε αποχωρήσει εξαιτίας του ο Καραμανλής. Με τον συγκεκριμένο, θελήσαμε να του δώσουμε ένα πόστο στην ομάδα (σ. τιμ μάνατζερ). Ήρθε όμως σε προστριβή με τον Συμεωνίδη και ζήτησε να φύγει. Δεν είχαμε πρόβλημα εμείς να μείνει. Έγιναν πολλά και διάφορα, ας τα αφήσουμε. Για τη θέση του προπονητή καταλήξαμε στον Κώστα Παπαδόπουλο. Θέλαμε κάποιον να ηρεμήσει την ομάδα και να φτιάξει τη ψυχολογία. Είναι καλό παιδί, ήρεμος χαρακτήρας, νέος και φιλόδοξος. Είμαστε ικανοποιημένοι μαζί του. Τα αποτελέσματα φαίνονται».