Ουάσινγκτον: «Στην Κύμη έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες μας»

Ο Αμερικανός σμολ-φόργουορντ της Κύμης, Ντιβόν Ουάσινγκτον, αναδείχτηκε MVP της αγωνιστικής και αναφέρθηκε στη πορεία της ομάδας του.

Ουάσινγκτον: «Στην Κύμη έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες μας»

Για πρώτη φορά την φετινή σεζόν παίκτης της Κύμης αναδεικνύεται MVP της αγωνιστικής. Ο Ντιβόν Ουάσινγκτον ήταν ο πρωταγωνιστής της εντός έδρας νίκης της ομάδας της Εύβοιας επί του Κολοσσού H Hotels και ο Πολυτιμότερος Παίκτης της 16ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League.

Ο 30χρονος Αμερικανός σμολ φόργουορντ συγκέντρωσε 28 βαθμούς στο ράνκινγκ (25 πόντοι με 3/5 βολές, 5/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 κερδισμένα φάουλ, 4 φάουλ εναντίον, 2 κλεψίματα σε 32’ και 20’’ συμμετοχής) περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας στην 16η αγωνιστική.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η ανάδειξη μου σε MVP της αγωνιστικής», τόνισε ο Ουάσινγκτον και εξήγησε: «Η ελληνική Basket League είναι ένα από τα πρωταθλήματα που έχουν κερδίσει το σεβασμό σε όλο τον κόσμο για την ανταγωνιστικότητα τους».

Ο Αμερικανός φόργουορντ δηλώνει αισιόδοξος για την συνέχεια της πορείας της Κύμης στο Πρωτάθλημα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς: «Μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες και το ηθικό μας. Τόσο εγώ, όσο και όλοι οι συμπαίκτες μου ως σύνολο δείχνουμε ισχυρό χαρακτήρα και παλεύουμε σκληρά για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να κάνουμε τα πράγματα πιο ευχάριστα για εμάς».

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 16ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη της Κύμης επί του Κολοσσού H Hotels σε μια κρίσιμη βαθμολογικά αναμέτρηση;

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η ανάδειξη μου σε MVP της αγωνιστικής! Η ελληνική Basket League είναι ένα από τα πρωταθλήματα που έχουν κερδίσει το σεβασμό σε όλο τον κόσμο για την ανταγωνιστικότητα τους, οπότε είμαι περήφανος τόσο για εμένα όσο και για την νίκη της ομάδας μου σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι».

- Πως αξιολογείς την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σου στην φετινή σεζόν και τι μπορεί να καταφέρει η Κύμη στο τέλος της;

«Η αλήθεια είναι ότι η πορεία της ομάδας μας μέχρι τώρα δεν ήταν και η καλύτερη που θα μπορούσε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και πολλές αντιξοότητες μέσα στην χρονιά, με αποτέλεσμα η θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα να μην είναι αυτή που θα θέλαμε. Αλλά μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες και το ηθικό μας.

Τον τελευταίο μήνα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, έχοντας δύο νίκες και μία ήττα. Μάλιστα, οι δύο νίκες μας ήταν σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια, ενώ η ήττα μας ήρθε στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό, όπου όμως καταφέραμε να ήμαστε ανταγωνιστικοί για τρία δεκάλεπτα».

- Πως είναι η πρώτη εμπειρία σου από την Ελλάδα και την Κύμη;

«Η πρώτη μου εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Κύμης είναι πραγματικά γεμάτη προκλήσεις. Δεν έχουμε κερδίσει όσα παιχνίδια ελπίζαμε και θα μπορούσαμε να έχουμε, ενώ και εγώ ατομικά ως παίκτης αισθάνομαι ότι αντιμετώπισα κάποια δύσκολα διαστήματα στο παιχνίδι μου. Θεωρώ όμως ότι τόσο εγώ, όσο και όλοι οι συμπαίκτες μου ως σύνολο δείχνουμε ισχυρό χαρακτήρα και παλεύουμε σκληρά για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να κάνουμε τα πράγματα πιο ευχάριστα για εμάς».