O Σάββας Συμεωνίδης για τη φετινή Α2: Ποιον χρίζει φαβορί για την άνοδο, ποιους βλέπει στα πλέι οφ

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο "ΦΩΣ" για το πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα

O Σάββας Συμεωνίδης για τη φετινή Α2: Ποιον χρίζει φαβορί για την άνοδο, ποιους βλέπει στα πλέι οφ

Με την Α2 να έχει μπει στον β΄ γύρο, το «ΦΩΣ» ζήτησε τη γνώμη του Σάββα Συμεωνίδη για το πως βλέπει την κατάσταση. Ο έμπειρος τεχνικός μπορεί πλέον να είναι στην Α1 και στο προπονητικό επιτελείο της Κύμης, όμως είχε αρχίσει τη χρονιά στην Α2 με τον Ιπποκράτη και είναι γνώστης της κατηγορίας.

- Κόουτς, πως βλέπεις τη μάχη της ανόδου;

Ο Ιωνικός θα είναι σίγουρα πρώτος. 100%. Το υπογράφω. Μπορεί αρκετοί να πιστεύουν ότι θα γίνει μάχη μέχρι τέλους, όμως εγώ δεν το νομίζω. Δεν βλέπω που μπορεί να κάνει ήττες ο Ιωνικός. Ο Ηρακλής έκανε παράξενες ήττες και θα του στοιχίσουν. Συν τοις άλλοις, πηγαίνει στη Νίκαια στον β΄ γύρο. Ήδη είναι ένα βαθμό πίσω, επομένως πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κάνει το προσπέρασμα.

- Πάμε στα πλέι οφ. Ποιοι μπαίνουν;

Ο Ηρακλής θα είναι δεύτερος, άρα σίγουρα μέσα και έχοντας τον πρώτο λόγο για να ακολουθήσει τον Ιωνικό στην Α1. Από κει και πέρα, δίνω φαβορί τον Διαγόρα. Μπορεί να μην ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά θα είναι στην πρώτη πεντάδα. Για τις άλλες δυο θέσεις θα γίνει μάχη ανάμεσα σε Καστοριά, Ερμή Αγιάς και Αμύντα. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουν Καστοριά και Ερμής. Ο Αμύντας είναι καλή ομάδα, αλλά δεν τον βλέπω προσωπικά. Το ίδιο ισχύει και για Χαρίλαο Τρικούπη και Ιπποκράτη.

- Ας περάσουμε τώρα στα πλέι άουτ. Ποιοι τα γλιτώνουν;

Ψυχικό και Καρδίτσα. Δεν πιστεύω πως θα μπουν σε περιπέτειες, αλλά ούτε θα μπορέσουν να κοιτάξουν και ψηλότερα. Κατά τη γνώμη μου, στα πλέι άουτ θα παίξουν Κόροιβος, Απόλλων Πατρών, Μαρούσι. Η τελευταία θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε Πευκοχώρι και Καβάλα. Δύσκολη εδώ η πρόβλεψη. Θα γίνει μάχη για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης που οδηγεί απευθείας στη Β΄ Εθνική. Ο Εθνικός είναι σίγουρος τελευταίος.

- Το φετινό επίπεδο της Α2 πως το βλέπεις;

Χαμηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, υπάρχει σασπένς. Το φετινό πρωτάθλημα είναι όντως συναρπαστικό. Αν εξαιρέσουμε Ιωνικό και Ηρακλή, οι υπόλοιπες ομάδες είναι κοντά. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη. Το βλέπουμε κάθε αγωνιστική αυτό. Για τον κόσμο είναι ωραίο.

- Νέοι παίκτες πάντως δεν βγαίνουν.

Πράγματι. Κι αυτό πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Βλέπουμε τους ίδιους παίκτες να πρωταγωνιστούν και δεν βγαίνουν καινούρια πρόσωπα. Όλοι φταίνε. Και οι ομάδες, και οι παράγοντες, και οι προπονητές. Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγική διαδικασία, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες. Εάν δεν τους δώσουμε κι εμείς μια ευκαιρία, πως μπορούν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν; Θα πρέπει όμως να δουλέψουν και περισσότερο οι πιτσιρικάδες. Η Α2 θα έπρεπε να είναι ένα πρωτάθλημα πάνω στους νέους παίκτες.

- Κλείνοντας, πως πάνε τα πράγματα στην Κύμη;

Μια χαρά! Κάθε εβδομάδα παρουσιαζόμαστε και πιο βελτιωμένοι. Είμαστε πλέον εκτός ζώνης υποβιβασμού, εάν συνεχίσουμε έτσι, πιστεύω πως δεν θα κινδυνεύσουμε και θα βρίσκεται η Κύμη και του χρόνου στην Α1!