«Αίμα και άμμος» στη φετινή Α2, τα Όσκαρ του α΄ γύρου!

Ο πρώτος γύρος της Α2 ολοκληρώθηκε και το Fosonline κάνει μια μικρή ανασκόπηση και δίνει τα βραβεία του σε όσους ξεχώρισαν ως τώρα! 

«Αίμα και άμμος» στη φετινή Α2, τα Όσκαρ του α΄ γύρου!

Από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων είναι το φετινό της Α2! Μπορεί Ιωνικός και Ηρακλής να είναι ένα σκαλί πιο πάνω, όμως από κει και πέρα γίνεται αληθινός χαμός, με κάθε ομάδα ικανή να κερδίσει την άλλη. Τα όρια ανάμεσα στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ μόνο ευδιάκριτα δεν είναι, καθώς από τη μια αγωνιστική στην άλλη μπορεί να αλλάξεις μεριά! Ο τίτλος μας «αίμα και άμμος» δεν είναι υπερβολικός, καθώς σ΄ έναν γύρο ήδη οι μισές και πλέον ομάδες έχουν αλλάξει προπονητή, ενώ δεν λείπουν ως συνήθως και οι …φωνές για τη διαιτησία.

Ιωνικός και Ηρακλής δείχνουν αναμφίβολα ότι θα παλέψουν για την 1η θέση και την απευθείας άνοδο. Η μάχη προβλέπεται σκληρή και μέχρι τέλους! Με την ολοκλήρωση του α΄ γύρου, ο πρωταθλητής χειμώνα Ιωνικός έχει πάρει ένα μικρό προβάδισμα, όντας με ένα βαθμό περισσότερο και έχοντας στη Νίκαια το ματς με τον Ηρακλή. Στον «Γηραιό» στοίχισαν οι ήττες σε Λάρισα και Κω.

Στη μάχη των πλέι οφ, ο Ερμής Αγιάς οδηγεί ως τώρα την κούρσα. Παρά την αποχώρηση του καλύτερού του παίκτη (Κούκσικς) αλλά και του προπονητή (Σκαραφίγκας) o Ερμής σαν άλλη Λερναία Ύδρα διατηρείται στην 3η θέση. Ακολουθούν στη βαθμολογία Αμύντας και Καστοριά. Η ομάδα του Υμηττού για άλλη μια χρονιά έχει στείλει στον …κουβά τους «ειδικούς» και χωρίς άγχος απολαμβάνει την πορεία της! Οι «γουναράδες» απ΄ τη μεριά τους τα πάνε πολύ καλά ως τώρα και θα προσπαθήσουν να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται.

Από κει και κάτω έχουμε πέντε ομάδες ισόβαθμες. Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων με ένα απ΄ τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας, δεν έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να σταθεροποιηθεί και μακριά απ΄ το Αιγάλεω κάτι παθαίνει. Ελπίζει με τον Σκαραφίγκα να ανέβει σκαλοπάτια. Το Ψυχικό είναι κι αυτό με σκαμπανεβάσματα, ικανό για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Ο Χαρίλαος Τρικούπης «μεταμορφώθηκε» με τον Καλαμπάκο στον πάγκο και αυτομάτως άλλαξαν οι στόχοι! Η Καρδίτσα ξεκίνησε δυνατά, αλλά στην πορεία φάνηκαν οι αδυναμίες της. Απρόβλεπτος και ο Ιπποκράτης, δύσκολα πάντως θα αντέξει μέχρι τέλους.

Στη συνέχεια έχουμε τη μάχη των πλέι άουτ και της αποφυγής του υποβιβασμού. Το Πευκοχώρι ως νεοφώτιστο είναι κλασική ομάδα έδρας, θα χρειαστεί να βρει νίκες και εκτός. Ο Κόροιβος μπήκε με ενθουσιασμό στο πρωτάθλημα αλλά γρήγορα «προσγειώθηκε» και πλέον κοιτάζει να σώσει το …τομάρι του. Ο Απόλλων Πατρών αντίθετα ξεκίνησε άσχημα, όμως βρήκε τη δύναμη να σηκώσει το κεφάλι. Η βαριά φανέλα και ο κόσμος «όπλα» της ομάδας. Σε δύσκολη θέση και το Μαρούσι. Το σύνολό του δεν είναι άσχημο αλλά η απειρία των περισσότερων παικτών παίζει ρόλο.

Οι δυο ομάδες που πέφτουν αυτή τη στιγμή απευθείας είναι η Καβάλα και ο Εθνικός. Οι «Αργοναύτες» θα το παλέψουν (αν μπορέσουν να πάρουν και κοινοτικό) ενώ οι Πειραιώτες –που κατέβηκαν στο 90΄- δεν έχουν τύχη…

Τα …όσκαρ του α΄ γύρου

Καλύτερη ομάδα: Ιωνικός. Κατά τη γνώμη μας είναι μια απ΄ τις καλύτερες ομάδες που έχουν εμφανιστεί στην Α2. Το τρίπτυχο φανέλα-κόσμος-ισχυρή διοίκηση οδηγεί τους Νικαιώτες στην Α1.

Καλύτερος παίκτης: Δύσκολα τα πράγματα εδώ, όλο και κάποιον θα αδικήσουμε. Ψηφίζουμε Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αφού η κλάση του είναι για πολύ ψηλότερα. Παίκτης-πολυτέλεια για την Α2.

Καλύτερος προπονητής: Κι εδώ δύσκολη η επιλογή, θα δώσουμε το …αγαλματίδιο στον Αλέξανδρο Ζαβό που έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας, γι΄ αυτό και είναι επί σειρά ετών στον πάγκο του Αμύντα. Ιδιαίτερη μνεία στους Καλαμπάκο, Καραγιάννη και Σκαραφίγκα.

Καλύτερος κοινοτικός: Ο Ρουτκάουσκας του Ηρακλή κερδίζει στα σημεία τους Τζόρτζεβιτς και Λεϊμάνις.

Παίκτης –τοτέμ: Αρκετοί οι παίκτες που έχουν φάει με το κουτάλι τα γήπεδα, δίνουμε το βραβείο στον Νέστορα Κόμματο.

Καλύτερος παράγοντας: Βαγγέλης Τσάπας. Ανέβασε τον Φάρο στην Α1, ετοιμάζεται τώρα να κάνει το ίδιο και με τον Ιωνικό.

Καλύτερη έδρα: Ο κόσμος του Ιωνικού είναι εκπληκτικός φέτος, αλλά το Ιβανώφειο όταν γεμίζει είναι η πιο σκληρή έδρα.

Ο μετρ των ανόδων: Φυσικά …Βαγγέλης Καράμπουλας. Εφτά ανόδους, φουλ για την 8η με τον Ιωνικό!