Ριζούλης για Ερμή Αγιάς: «Αυτή η ομάδα διαθέτει μέταλλο και καρδιά!»

Ο πρόεδρος του Ερμή Αγιάς μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη φετινή εντυπωσιακή πορεία της ομάδας της Λάρισας στην Α2  * Τι είπε για Σκαραφίγκα, Κούκσικς και Κόμματο 

Ριζούλης για Ερμή Αγιάς: «Αυτή η ομάδα διαθέτει μέταλλο και καρδιά!»

Ο Ερμής Αγιάς έχει κάνει το δικό του limit up στο φετινό πρωτάθλημα της Α2! Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και ξεπερνώντας τα τόσα προβλήματα που του έχουν παρουσιαστεί ως τώρα, όχι μόνο πραγματοποιεί μια καλή πορεία αλλά βρίσκεται αγέρωχος στην 3η θέση, πίσω από τους πανίσχυρους Ιωνικό και Ηρακλή!

Για το θαύμα αυτό του λαρισινού συλλόγου, μίλησε στο «ΦΩΣ» ο πρόεδρος του Ερμή, Θεόδωρος Ριζούλης.

  • Πρόεδρε, μας έχετε διαψεύσει όλους ως τώρα. Με τόσες αναποδιές, με τον καλύτερό σας παίκτη και τον προπονητή να αποχωρούν, με πρόβλημα στο γήπεδο και ασθένειες παικτών, κι εσείς παραμένετε στην 3η θέση!

Ναι, θα μας χαρακτήριζα εφτάψυχους ή σαν μια σύγχρονη Λερναία Ύδρα! Ένα κεφάλι μας κόβουν, δύο ξεφυτρώνουν! Θα ήθελα όμως να ξεκαθαρίσω το εξής. Ο Ερμής δεν ήταν ο Κούκσικς ή ο Σκαραφίγκας. Είναι ένας σύλλογος με 15 παίκτες, τρεις προπονητές και διοίκηση. Η φετινή ομάδα έχει αποδείξει ότι διαθέτει μέταλλο και καρδιά. Παρά τα πολλά προβλήματα, καταφέρνει να τα ξεπερνάει λόγω της ομαδικής δουλειάς που γίνεται εδώ και κάμποσα χρόνια. Με την αποχώρηση του Σκαραφίγκα αλλά και του Κούκσικς, μείναμε ενωμένοι, μια γροθιά, πεισμώσαμε ακόμη περισσότερο και πήραμε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Καστοριά.

  • Με τον Κούκσικς τι έγινε; Μπορούσε να μείνει;

Από την αρχή της σεζόν είχε βάλει μπάι άουτ στο συμβόλαιο να μπορεί να φύγει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Ερχόταν από τραυματισμό, γι΄ αυτό και εμείς μπορέσαμε να τον πάρουμε με λίγα σχετικά λεφτά. Φάνηκε όμως ότι ήθελε ο ίδιος να επιστρέψει στην Ιταλία. Με τα λεφτά που πήραμε είμαστε εντάξει, αλλά εννοείται θέλαμε να μείνει κοντά μας. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Δεν μπορούσαμε όμως να κάνουμε κάτι. Ψάχνουμε για αντικαταστάτη του στο «3», ενώ περιμένουμε και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη μεταγραφή του Παύλου Τοπάλη. Πιστεύουμε ότι είναι παρόμοια υπόθεση με εκείνη του Μαυροκεφαλίδη στον Ιωνικό.

  • Πάμε στον Σκαραφίγκα. Γιατί αποχώρησε;

Είχε ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και ήθελε να επιστρέψει μόνιμα στην Αθήνα. Θα μπορούσε να πηγαινοέρχεται, όμως ήξερε κι ο ίδιος ότι έτσι τη δουλειά που ήθελε δεν θα μπορούσε να κάνει στην ομάδα. Το μόνο παράπονο που έχουμε είναι ότι θα μπορούσε να κάτσει λίγο ακόμη, να έμενε για το κρίσιμο παιχνίδι με την Καστοριά. Μας άφησε στη μέση, στα κρύα του λουτρού. Όλα έγιναν γρήγορα. Το Σάββατο είχαμε στον πάγκο τον Γιάννη Λίβανο, είμαστε στο ψάξιμο για προπονητή.

  • Με το γήπεδο τι συνέβη;

Ίσως την πατήσαμε. Φύγαμε απ΄ την Αγιά γιατί είχε μπει στο πρόγραμμα της περιφέρειας για την ανακατασκευή της σκεπής και των αποδυτηρίων. Όμως έως τώρα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα έργα, γι΄ αυτό και μπορέσαμε να παίξουμε εκεί το ματς με τον Ιπποκράτη λόγω κωλύματος του κλειστού της Νεάπολης. Η Αγιά είναι το σπίτι μας, αλλά θα βγάλουμε τη χρονιά στη Λάρισα. Τώρα έχουμε ξεκινήσει εκεί, δεν θέλουμε να ξεσυνηθίσουν οι παίκτες. Σίγουρα το γήπεδο της Νεάπολης είναι μεγάλο, αλλά έχουμε σταθερά 400 άτομα. Με τον Ιωνικό είχαμε 1000, περιμένουμε τον κόσμο ακόμη πιο κοντά μας στη συνέχεια. Νομίζω το αξίζουμε. Απλά ο κόσμος της Λάρισας έχει απογοητευτεί λίγο, μετά την ΑΕΛ, τον ΓΣΛ και τον Φάρο.

  • Οικονομικά, είστε εντάξει;

Δεν νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Τα περισσότερα λεφτά τα βάζω εγώ και οι χορηγοί μας, γεωργικών και χημικών προϊόντων.

  • Τελικά ο στόχος του Ερμή ποιος είναι;

Όπως πάει το πράγμα, θέλουμε να είμαστε στα πλέι οφ. Υπάρχουν όνειρα για Α1, αλλά λίγο δύσκολο φέτος με τέτοιο Ιωνικό και Ηρακλή.

  • Κλείνοντας, ένα σχόλιο για τον Νέστορα Κόμματο.

Τι να πούμε. Η καριέρα του τα λέει όλα. Πρωταθλητής Ευρώπης. Σε 20 χρόνια άλλαξε 20 ομάδες, και σε εμάς είναι 5 χρόνια! Ήρθε στον Ερμή όταν ακόμη ήμασταν στα τοπικά και φτάσαμε ως εδώ μαζί. Είναι ένα διαμάντι για τον Ερμή, τα πάντα. Είναι τιμή που τον έχουμε στην ομάδα. Η παρουσία του είναι ηγετική.