Μπλατ: «Αν είχα τρια παιχνίδια off, πιθανότατα θα κοουτσάριζα καλύτερα»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στην πίεση που ένιωσε στο ματς κόντρα στον Χολαργό, στάθηκε στα πολλά χαμένα τρίποντα και εκθείασε την απόδοση των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιάνις Στρέλνιεκς. 

Μπλατ: «Αν είχα τρια παιχνίδια off, πιθανότατα θα κοουτσάριζα καλύτερα»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: "Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να κερδίζεις σε ένα παιχνίδι που έχεις 12% στα τρίποντα, με 29 χαμένα. Είναι πραγματικά ασυνήθιστο. Και επιπλέον όταν έχεις χάσει 11 βολές. Θα ήθελα, όμως, να πω πως ο Χολαργός έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και αξίζουν συγχαρητήρια. Το αξίζουν. Οταν έχεις μια μέρα να προετοιμαστείς για τον αγώνα και χωρίς πρωϊνή προπόνηση, σε μια σκληρή έδρα, μπορεί να είναι δύσκολο. Και δυστυχώς έγινε δύσκολο για μας. Αλλά δεν έχω παράπονο από κανέναν. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και για τον χαρακτήρα που έδειξαν".

Οταν δημοσιογράφος του είπε πως παρατήρησε πως στο ζέσταμα σε πως οι παίκτες του τα έβαζαν όλα, αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν τραγικά άστοχοι και του ζήτησε την δική του εξήγηση, είπε αστειευόμενος: "Όταν τα βάζουν στην προθέρμανση, είναι πάντα κακό σημάδι. Είναι διαφορετική η μπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με εκείνη της Ευρωλίγκας. Δεν είναι; Ε, τότε ήταν απλά μια κακή δικαιολογία".

Και συνέχισε: "Θεωρώ πως πήραμε καλά σουτ και απλά δεν τα βάλαμε. Το γιατί πραγματικά δεν το γνωρίζω. Αν είχαμε πάρει κακά σουτ θα εξηγούσε το 12%, αλλά πραγματικά ήταν καλές επιλογές, ανοιχτά σουτ. Ίσως αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει ήταν να εστιάσουμε στο να μην σουτάρουμε τόσα πολλά, αλλά να πάμε κοντά στο καλάθι".

Για τα 32 λεπτά παρουσίας του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο παρκέ, σχολίασε: "Ο χρόνος συμμετοχής του αυξήθηκε λόγω της παράτασης. Δεν είναι παράλογος, αν και προφανώς θέλαμε να παίξει λιγότερο. Επιπλέον ήταν εκτός μία εβδομάδα. Έχασε τρεις αναμετρήσεις, δεν έπαιξε κόντρα σε Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης και Προμηθέα. Είχε τρία παιχνίδια off! Μακάρι να είχα και εγώ τρία παιχνίδια off, πιθανότατα θα κοουτσάριζα καλύτερα! Επιπλέον ο Νίκολα είναι 24 ετών. Εγώ όταν ήμουν 24 ετών μπορούσα να παίξω τρία παιχνίδια την ημέρα. Βέβαια δεν ήμουν τόσο καλός παίκτης όσο ο Νίκολα!".

Για την παρουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αποτέλεσε κλειδί της νίκης, είπε: "Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Οταν χάσαμε τρία παιχνίδια στην σειρά στην Ευρωλίγκα, ο Στρέλνιεκς ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Χρειαζόμασταν να βγει μπροστά, γιατί θέλαμε να έχουμε τον Παπανικολάου και τον Άξελ στο παρκέ στο τέλος του αγώνα για αμυντικούς λόγους. Έκανε πραγματικά μεγάλα plays για εμάς".

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως είναι καλό το ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε προερχόμενος από μια σκληρή αναμέτρηση, απάντησε: "Πάντα θεωρώ πως το καλύτερο να πας στο επόμενο παιχνίδι είναι μια καλή εμφάνιση. Το να κερδίσεις το παιχνίδι σημαίνει απαραίτητα πως έκανες και καλή εμφάνιση; Δεν ξέρω. Από την άλλη πλευρά δεν νιώθω πως παίξαμε τόσο άσχημα. Όπως είπα και πριν τα σουτ ήταν ανοιχτά, κάναμε 8 λάθη σε 45 λεπτά, πήγαμε αρκετές φορές στην γραμμή των βολών... Ναι ήταν καλό που είχαμε ένα ανταγωνιστικό ματς.

Αυτή είναι η ζωή μας εμάς των προπονητών. Είναι αγχωτική. Αν με ρωτήσετε αν πιέστικα σήμερα, ναι πιέστικα. Όμως, έτσι είναι. Οι φίλαθλοι, όμως, το διασκέδασαν. Και επαναλαμβάνω πως ο προπονητής και οι παίκτες του Χολαργού αξίζουν συγχαρητήρια για την καλή δουλειά τους. Και θα πω αυτό που μου έλεγε πάντα ένας καλός μου φίλος, ο Τσαρλς Μπάρτον, ο οποίος έχει κατακτήσει και Κύπελλο Ελλάδος με τον Άρη: 'Ποτέ μην υποτιμάς μια νίκη'. Οπότε το βλέπω έτσι...".

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να πει σε τι είναι καλύτερος ο Μιλουτίνοφ, ριμπάουντερ, σκόρερ ή πασέρ, απάντησε: "Ειλικρινά το καλύτερό του είναι ότι είναι πολύ καλός συμπαίκτης. Οι συμπαίκτες του τον αγαπάνε. Γιατί κάνει καλά παιχνίδια, είναι φίλος τους, είναι παίκτης των αποδυτηρίων που νοιάζεται για εκείνους. Όλα όσα αναφέρθηκαν είναι μπασκετικά δεδομένα, όμως, ο χαρακτήρας προηγείται της ποιότητας. Και ο Μιλουτίνοφ είναι πολύ καλός χαρακτήρας".