Καστρίτης: «Η αιτία που είμαι ζωντανός είναι ο Άρης»

Ο Γιάννης Καστρίτης αφιέρωσε τη νίκη σε έναν φίλο του Άρη που του έστειλε το εξής μήνυμα: «“για εσάς και για κάποια παιδιά ο Άρης είναι η δουλειά σας. Για εμένα είναι η αιτία που είμαι ακόμα ζωντανός».

Καστρίτης: «Η αιτία που είμαι ζωντανός είναι ο Άρης»

Ο Άρης πήρε μία πολύτιμη νίκη μέσα στο Ρέθυμνο και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιάννης Καστρίτης σχολίασε τα εξής: «Θα ξεκινήσω δίνοντας πολλά συγχαρητήρια και όλα τα εύσημα στους παίκτες μου. Η νίκη για μας σήμερα ήτα πάρα πολύ σημαντική. Γνωρίζαμε την κρισιμότητα του ματς για την ομάδα του Ρεθύμνου.

Όμως ήταν τελικός και για μας και εκ των πραγμάτων έτσι έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε, ούτως ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να σταθεροποιήσουμε μία καλή απόδοση ακόμα και μακριά από το γήπεδο μας. Θεωρώ ότι η σημερινή νίκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία γιατί ενώ έχουμε χάσει δύο παιχνίδια, έχοντας σημαντικό προβάδισμα, σήμερα κερδίσαμε καταφέρνοντας να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ.

Αυτό για να γίνει χρειάζονται πολλά ψυχικά αποθέματα. Πίστη και εμπιστοσύνη μεταξύ μας και υπομονή για να είμαστε νικητές. Αυτό το εκτέλεσαν οι παίκτες μας στο έπακρο. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μία δύσκολη ημέρα. Καλή δύναμη στην ομάδα και στον φίλο μου Βαγγέλη Ζιάγκο. Σίγουρα όλες αυτές είναι καταστάσεις που μας ωριμάζουν και μας κάνουν καλύτερους ως επαγγελματίες και ως ανθρώπους.

Επίσης θα μου επιτρέψετε αναφέρω ότι το πρωί δέχθηκα ένα μήνυμα στο κινητό μου από έναν φίλο δικό μου και του Άρη, ο οποίος μου είπε ότι “για εσάς και για κάποια παιδιά ο Άρης είναι η δουλειά σας. Για εμένα είναι η αιτία που είμαι ακόμα ζωντανός”. Αυτό λέει πολλά και θέλω να του αφιερώσω τη σημερινή νίκη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας που είναι συνεχώς δίπλα μας και μας στηρίζει και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και στο επόμενο κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στο Λαύριο».

Ζιάγκος: «Χάσαμε ένα ματς στο οποίο σουτάραμε καλύτερα»

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος, δήλωσε πως: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη για τη νίκη. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε καλύτερο ποσοστό στα σουτ εντός πεδιάς, στις ελεύθερες βολές, παρόμοιο ποσοστό στα τρίποντα, σχεδόν διπλάσιο αριθμό ασίστ και παρ’ όλα αυτά χάθηκε το ματς από μία ομάδα που σκόραρε 76 πόντους με 9 μόλις ασίστ, που όμως ήταν πολύ καλύτερη σε δύο μικρές αλλά πολύ κρίσιμες παραμέτρους.

Στα κλεψίματα που δώσαμε εύκολους πόντους και στα επιθετικά ριμπάουντ. Είχαμε θέσει ως κρίσιμη βασική προτεραιότητα όλη την εβδομάδα τη σωματική και πνευματική μας ανθεκτικότητα απέναντι στη σκληρή και επιθετική άμυνα του Άρη που απλώνεται σε όλο το γήπεδο. Ξέραμε ότι ο Άρης παίρνει σκορ, ψυχολογία και ενέργεια από την άμυνα, την επιθετική χρησιμοποίηση των χεριών του, τα deflections και τα κλεψίματα.

Όσο ήμασταν προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι και το μυαλό μας ήταν καθαρό βρίσκαμε λύσεις, που αποτυπώνεται στο σκορ του α’ ημιχρόνου. Όσο περνούσε η ώρα το μυαλό των γκαρντ, της ομάδας χάλασε. Δεν αντέξαμε σε αυτές τις συνθήκες παιχνιδιού και όταν το μυαλό της ομάδας περνάει από τα γκαρντ και αυτό είναι πειραγμένο επηρεάζεται το παιχνίδι όλης της ομάδας.

Θέλαμε πολύ να δώσουμε χαρά στον κόσμο και του οφείλουμε μία συγγνώμη. Ήταν ένα ματς που το θέλαμε όσο και εκείνοι. Συνεχίζουμε και προβληματιζόμαστε ή προβληματιζόμαστε και συνεχίζουμε. Αλλάζει το νόημα ανάλογα με το ποια λέξη θα βάλεις πρώτη».