Ήφαιστος Λήμνου - Λαύριο 80-76: Νικητής στο θρίλερ και αήττητος στην έδρα του!

Το αήττητο της έδρας του διατήρησε στην Basjet League ο Ήφαιστος Λήμνου ο οποίος κέρδισε το Λαύριο με 80-76 σε ένα ματς πραγματικό θρίλερ. Κορυφαίος για τους νικητές ο Έβανς που σημείωσε 28 πόντους. 

Ήφαιστος Λήμνου - Λαύριο 80-76: Νικητής στο θρίλερ και αήττητος στην έδρα του!

Οι δύο ομάδες είχαν απόλυτη ισορροπία στον τομέα των ριμπάουντ και το παιχνίδι πήγαινε χέρι - χέρι στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Σερέλη είχαν μικρό προβάδισμα έξι πόντων.

Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν για μια ακόμα φορά σε γεμάτο γήπεδο αφού είχε ανακοινωθεί sold out πολύ πριν την έναρξη του αγώνα και το κοινό τους έδινε στην ομάδα τον ενθουσιασμό που χρειαζόταν απέναντι στο Λαύριο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επιθετικοί στο ξεκίνημα του αγώνα και εξαργύρωσαν την υπεροχή τους πηγαίνοντας στην ανάπαυλα της πρώτης περιόδου προηγούμενοι με 29-24. Όμως ο Ήφαιστος σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και με κινητήρια δύναμή του τον Έβανς έβρισκε σκορ και μείωνε τη διαφορά στο καλάθι, όμως τελικά το ημίχρονο βρήκε το σκορ στο 38-44.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Ηφαίστου ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους και όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στον αγώνα έπειτα από πολύ ώρα (62-60). Το ματς έδειχνε ότι θα είναι θρίλερ όπως και τελικά έγινε, αφού Ήφαιστος και Λαύριο ήταν ισόπαλοι με 76-76 53'' πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Το Λαύριο κέρδισε την κατοχή, ο Ίνγκλις αστόχησε σε σουτ δύο πόντων ο Έβανς με δύο βολές έκανε το 78-76 και στη συνέχεια το Λαύριο προσπάθησε να επιτεθεί, όμως ο Γκότσερ έκανε δύο κοψίματα σε μια επίθεση και προστάτεψε το καλάθι της ομάδας του με απόλυτη επιτυχία. Στη συνέχεια ο Σμιθ κέρδισε φάουλ, πήγε στις βολές και διαμόρφωσε το τελικό 80-76, αφού στην τελευταία επίθεση οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν στο τρίποντο που επιχείρησαν.

Tα δεκάλεπτα: 24-29, 38-42, 62-60, 80-76

Οι συνθέσεις:

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Γκότσερ 7 (1), Έβανς 28 (15ρ.), Ουίγκινς 4, Μπρέιζελτον 11 (2τρ., 5ασ.), Φρεϊμάνις 12 (1), Μανωλόπουλος, Μούρτος 10, Σταμάτης, Διαμαντάκος 4, Χαριτόπουλος 3, Γόντικας, Σμιθ 10

ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Λούντζης 2, Κακλαμανάκης 10, Κουζέλογλου 8 (2τρ., 9ρ.), Λαμπ 11 (3τρ., 7ασ.), Ίνγκλις 13 (2τρ., 5ασ.), Μαστρογιαννόπουλος, Περράκης, Νίξον, Λεγκίκας, Μπιούφορντ 8 (1), Ντέβιν 24 (12ρ.)

Τα στατιστικά των παικτών: