Φώτης Βασιλόπουλος: Δεν μετανιώνω για τίποτα

Ο Μr 22 ασίστ μίλησε στο «ΦΩΣ» για το σπουδαίο επίτευγμά του και τον φετινό Ιωνικό που καλπάζει προς την Α1

Φώτης Βασιλόπουλος: Δεν μετανιώνω για τίποτα

Ο Φώτης Βασιλόπουλος μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ της Α2 με τις 22 ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι του Ιωνικού με τον Εθνικό! Ο πλέι μέικερ των Νικαιωτών μίλησε στο «ΦΩΣ» για την τρομερή του αυτή επίδοση και για τα όνειρά του που είναι συνυφασμένα μ΄ αυτά του Ιωνικού!

  • Το κοντέρ σταμάτησε στις 22 ασίστ. Μπορούσες κι άλλες;

(Γέλια) Θα μπορούσα! Κοίτα, αν η ομάδα πετυχαίνει 137 πόντους και είσαι εσύ ο πλέι μέικερ, δεν είναι εξωφρενικό να φτάνεις σε τόσες. Τώρα αν πω ότι ήταν εύκολο θα με πουν γραφικό, αν πω δύσκολο θα πουν ότι είχαμε αντίπαλο τον Εθνικό. Η ουσία είναι ότι έκανα ρεκόρ (σ. ο Θωμάς Νίκου είχε σταματήσει στις 17 ασίστ). Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα με μεγάλο επιθετικό ταλέντο και δεν είναι τυχαίες οι κατοστάρες που πετυχαίνουμε.

  • Στο παιχνίδι είχες και 22 πόντους. Τι προτιμάς τελικά;

Και τα δύο είναι ωραία! Το κάθε ένα έχει τη χάρη του. Η ευχαρίστηση πάντως είναι διπλή όταν βοηθάς κάποιον να σκοράρει! Εγώ θέλω απλά να βοηθάω την ομάδα μου.

  • Μόνος πρώτος πλέον ο Ιωνικός.

Ναι. Δεν κρυβόμαστε πίσω απ΄ το δάχτυλό μας, ο στόχος είναι μόνο η άνοδος. Αν δεν το πετύχουμε θα είναι αποτυχία. Ο πρόεδρος έκανε μια μεγάλη υπέρβαση, φέρνοντας σπουδαίους παίκτες, και πρέπει να τα καταφέρουμε. Για τις θυσίες του, αλλά και για τη φανέλα και ιστορία του Ιωνικού.

  • Έκτος παίκτης ο κόσμος του Ιωνικού;

Και κάτι παραπάνω! Είναι συγκλονιστικός. Όπου κι αν παίζουμε, είναι δίπλα μας. Σε κάθε ματς νιώθουμε ότι παίζουμε εντός έδρας. Ειδικά δε στον Πλάτωνα κάθε ματς είναι γιορτή! Τον ευχαριστούμε για τη στήριξή του και θα κάνουμε τα πάντα για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο στην Α1!

  • Ποια η σχέση σου με τον Βαγγέλη Τσάπα;

Κάτι παραπάνω από απλή επαγγελματική. Γενικά όλοι στον Ιωνικό είμαστε μια παρέα. Τα περισσότερα παιδιά ήμασταν και στον Φάρο. Είμαστε φίλοι και αυτό περνάει και στο γήπεδο. Ο πρόεδρος μού έδωσε μια ευκαιρία μετά τη χρονιά μου στον Εθνικό και εγώ την άρπαξα. Δικαιωθήκαμε και οι δύο. Πίστεψε σε μένα και εγώ σε κάθε παιχνίδι θέλω να του το ανταποδίδω.

  • Έχεις να παίξεις στην Α1 από τη σεζόν 2014-15 με τον Πανελευσινιακό. Θέλεις να ξαναβρεθείς εκεί;

Προτεραιότητά μου είναι να περνάω καλά. Όταν με το καλό ανέβουμε, θα μιλήσω με τον πρόεδρο, θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε.

  • Πάρα πολλά έχουν γραφτεί για σένα. Τα περισσότερα ανήκουν στο παρελθόν. Νιώθεις ότι κάπου αδίκησες κι εσύ τον εαυτό σου; Ή αισθάνεσαι ότι αδικήθηκες;

Δεν με απασχολούν πια αυτά. Και γενικά δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα αδικίας. Ήταν επιλογή μου να σταματήσω απ΄ την Α1. Συνειδητά το έπραξα, να αγωνίζομαι μόνο στην Α2. Για κάποια στιγμή το μπάσκετ δεν ήταν προτεραιότητά μου. Είχα άλλα στο κεφάλι μου. Προτίμησα να επικεντρωθώ αλλού. Και να σου πω και το άλλο; Όταν ήμουν στην Α1, δεν το ευχαριστιόμουν. Το μπάσκετ για μένα είναι απόλαυση. Τώρα το ευχαριστιέμαι και αυτό το βλέπετε καθαρά!