Μπλατ για Σπανούλη: «Φοβερό να περνάς Γκάλη και Γιαννάκη»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε χαρούμενος για τη νίκη, την απόδοση των παικτών του και φυσικά για το ιστορικό ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη.

Μπλατ για Σπανούλη: «Φοβερό να περνάς Γκάλη και Γιαννάκη»

Μετά την εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός έδωσε ένα ακόμη μπασκετικό σόου στο ΣΕΦ, αυτή τη φορά με «θύμα» την ΑΕΚ. Ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» Ντέιβιντ Μπλατ δεν θα μπορούσε να μη μείνει ικανοποιημένος από τη νίκη και την απόδοση της ομάδας, ενώ σχολίασε ξεχωριστά και το ιστορικό ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη.

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί οι παίκτες μου προσέγγισαν όσο το δυνατό καλύτερα το αποψινό ματς και είμαι χαρούμενος. Η ΑΕΚ είναι μια πραγματικά καλή ομάδα, κι εμείς κάναμε εύκολο το παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο καθόλου γιατί την Παρασκευή κάναμε μεγάλη προσπάθεια στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας δυσκολεύτηκαν ή έχασαν με εξαίρεση εμάς και τον Παναθηναϊκό.

Είναι δύσκολο να παίζεις δυο αγώνες σε 48 ώρες. Και θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Την Τρίτη παίζουμε με την Μπασκόνια. Είναι μια ομάδα ποιοτική πρέπει να κάνουμε πολλά για να τους σταματήσουμε. Ευτυχώς παίξαμε καλά σήμερα και είχα την ευκαιρία να ξεκουράσω κάποιους για να είναι όσο πιο φρέσκοι για την Τρίτη. Μοιράσαμε καλά το χρόνο».

Χωρίς καν να του γίνει ερώτηση, ο Μπλατ είπε για τον αρχηγό του Ολυμπιακού:

«Είναι υπέροχο που συμμετείχαμε στο ρεκόρ του Βασίλη. Το χαρήκαμε και εμείς και ο Βασίλης. Είναι φοβερό να φτάνεις και να περνάς παίκτες σαν τον Γκάλη και τον Γιαννάκη είναι ιδιαίτερο».

Για την απόδοση του Τίμα, ο κόουτς του Ολυμπιακού είπε:

«Πιστεύω πως δεν είχε τα λεπτά για να το αποδείξει πως είναι καλός παίκτης, κι αυτό πάει σε εμένα και όχι σε αυτόν. Όταν έχεις γεμάτο ρόστερ, με πολλούς και καλούς παίκτες, ένας ή δυο παίκτες μπορεί να μην έχουν τα λεπτά που χρειάζονται για να δείξουν αυτά που μπορούν.

Χρειαζόμαστε παίκτες με χαρακτήρα που να καταλαβαίνουν πως θα υπάρχουν τέτοιες στιγμές και πρέπει να περιμένουν την ευκαιρία τους. Ο Τίμα είναι και καλός χαρακτήρας και πολύ καλός παίκτης».