Πρώτα η ΑΕΚ, μετά οι Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ολυμπιακός δεδομένα θα πρέπει να έχει ως πρώτο στόχο της κατάκτηση της Euroleague, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Πρώτα η ΑΕΚ, μετά οι Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης

Μια ομάδα όπως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να διεκδικεί μέχρι τέλους όλους τους τίτλους που κυνηγάει όταν ξεκινάει η σεζόν και δεν επιτρέπεται να αμελεί τις εγχώριες διοργανώσεις προκειμένου να εμφανίζεται πιο ξεκούραστη στην Euroleague, που είναι και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς.

Το πλήρωσε πέρυσι αυτό ο Ολυμπιακός, όταν έχασε το κύπελλο από την σαφώς μικρότερης δυναμικότητας ΑΕΚ. Οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν όπως θα έπρεπε στον τελικό, με αποτέλεσμα να χάσουν το κύπελλο και να... κεράσουν λίγη πίκρα τους οπαδούς τους, που πέρυσι δεν πανηγύρισαν κάποιο τίτλο στο μπάσκετ.

Αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να είναι οδηγός για τον σημερινό αγώνα των δύο ομάδων στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να υποτιμήσει ούτε λεπτό τη σημερινή του αντίπαλο. Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να μπουν στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια και να καθαρίσουν όσο νωρίτερα γίνεται το παιχνίδι, προκειμένου να μην προστεθεί το άγχος στην κούραση.

Ας μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός θα κληθεί να πάρει αποτελέσματα κόντρα στην Μπασκόνια στο ΣΕΦ και την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, αγώνες καθόλου εύκολοι για την ομάδα του Πειραιά που θα πρέπει να εμφανιστεί σοβαρή και να κάνει το καλύτερο δυνατό και στα δύο ματς.

Ωστόσο, όπως ανέφερα και πιο πριν, η διαβολοβδομάδα του Ολυμπιακού ξεκινάει από σήμερα. Ή μάλλον ξεκίνησε από την Παρασκευή με την εμφατική νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Πέμπτη.

Άπαντες στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» ευελπιστούν να τελειώσει όπως ξεκίνησε. Με έναν θρίαμβο. Όμως προέχει η ΑΕΚ και η προσοχή σήμερα θα πρέπει να δοθεί εκεί...