Παπαθεοδώρου: «Σημαντικό να υπάρχει στο πρωτάθλημα μας ένας προπονητής όπως ο Μπλατ»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εκθείασε την παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ στο ελληνικό πρωτάθλημα και τόνισε πως ο τομέας των ριμπάουντ έκανε την διαφορά στο παιχνίδι.

Παπαθεοδώρου: «Σημαντικό να υπάρχει στο πρωτάθλημα μας ένας προπονητής όπως ο Μπλατ»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, σχολίασε τα εξής: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη. Εμείς κάναμε μια καλή και σοβαρή προσπάθεια στο θέμα της ενέργειας. Μείναμε ανταγωνιστικοί. Για να πάρεις όμως τη νίκη, πρέπει να κάνεις τα πάντα τέλεια. Εμείς κάποιες στιγμές, δεν ακολουθήσαμε βασικές αμυντικές αρχές και δώσαμε δικαίωμα να δεχθούμε καλάθια σε κρίσιμες στιγμές και δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα, είχαμε θέμα στα ριμπάουντ. Είναι πρώτοι στην Ευρωλίγκα και εμείς του δώσαμε πολλές δεύτερες επιθέσεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε τα ριμπάουντ και να ήταν άλλο το σκορ. Στο δεύτερο ισορροπήσαμε λίγο τις κατοχές, αλλά κάναμε λάθη συγκέντρωσης, που μας στέρησαν να διεκδικήσουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια και στους παίκτες μου και καλή χρονιά».

Για το τι έφταιξε: «Όταν ο ηγέτης της ομάδας δεν σκοράρει, σημαίνει πως ο αντίπαλος προσαρμόστηκε πάνω του. Δημιούργησε καταστάσεις όμως για τους συμπαίκτες του. Το θέμα μας επιμένω πως ήταν στην άμυνα και στις δεύτερες επιθέσεις του Ολυμπιακού. Δεν μπορείς να κερδίσεις με έναν μόνο παίκτη.

Χάσαμε αρκετές βολές και ελεύθερα σουτ, όμως και φάσεις με ένας εναντίον ενός. Κρατάω όμως τα λάθη στις συνεργασίες στην άμυνα. Γενικά, τα αγωνιστικά κομμάτια δεν με προβληματίζουν. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό επίπεδο, με κάποιες αυξομειώσεις. Έχουμε τα λύσουμε σημαντικά θέματα για να μπορέσουν να προχωρήσουμε».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Μπλατ για τον ίδιο: «Ευχαριστώ τον κ. Μπλατ. Ένας προπονητής του δικού του διαμετρήματος του είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στο πρωτάθλημα. Εμείς δουλεύουμε συνέχεια για να έχουμε μια αξιοπρεπή εικόνα και συνέπεια σε όλα τα παιχνίδια».