Παπαθεοδώρου: «Ήμασταν διστακτικοί στις αποφάσεις μας»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έκανε την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και στάθηκε στην διστακτικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ. 

Παπαθεοδώρου: «Ήμασταν διστακτικοί στις αποφάσεις μας»

Για το παιχνίδι σχολίασε τα εξής: «Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο κρίθηκε το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό γιατί δεν περιορίσαμε επιθετικότητα και δημιουργία του Παναθηναϊκού. Δεν είχαμε καλό ρυθμό στην επίθεσή μας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη διαφορά. Αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, κάναμε μεγάλη προσπάθεια, είχαμε καλό ρυθμό, αποτελεσματικότητα με αυτοπεποίθηση, κλείσαμε τη διαφορά έως τους επτά πόντους αλλά ο Παναθηναϊκός με προσωπικές φάσεις και μεγάλα σουτ έβρισκε λύσεις και δεν μας άφησε περιθώρια για να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα τέλεια για να κερδίσεις αυτό το παιχνίδι και ταυτόχρονα ο αντίπαλος πρέπει να μην είναι σε καλή μέρα.

Για την παραμονή του Αντώνη Κόνιαρη στο παιχνίδι παρότι είχε φορτωθεί με τέσσερα φάουλ. «Έμεινε γιατί θέλαμε έναν παίκτη να πιέσει πολύ και για να μην επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει τον ρυθμό του. Ξόδεψε ανούσια ένα φάουλ».

Για τον περιορισμένο αριθμό των ασίστ στο δεύτερο δεκάλεπτο: «Ήμασταν πολύ διστακτικοί στις αποφάσεις μας. Σκεφτόμασταν και παίζαμε αργά. Δεν είχαμε κίνηση και δημιουργία. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστέψαμε περισσότερο στους εαυτούς μας»

Σχετικά με την ευστοχία του Παναθηναϊκού στα σουτ τριών πόντων στη δεύτερη περίοδο: «Με τέτοιους αντιπάλους πρέπει να ρισκάρεις και να δώσεις κάποια πράγματα. Εμείς δεχθήκαμε συνεχόμενα τρίποντα, εκ των οποίων δύο στον αιφνιδιασμό. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση της άμυνας, πήγαμε σε πιο προσωπική άμυνα με λιγότερες βοήθειες αλλά κάθε φορά που προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι βλέπαμε ότι η ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη, όπως για παράδειγμα των Λάνγκφορντ, Παππά καθώς έβρισκαν λύσεις είτε από τη συνεργασία είτε παίζοντας στο ένας εναντίον ενός».

Για το δίδαγμα του ΠΑΟΚ από το παιχνίδι: «Δεν μας έκανε πολύ σοφότερους. Η διαφορά του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με τις άλλες ομάδες είναι… έτη φωτός. Η δική μας ποιότητα είναι συγκεκριμένη και η απόσταση είναι χαοτική. Μπορούμε να κρατήσουμε το ότι παίξαμε πιο γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο και να πιστέψουμε παραπάνω στους εαυτούς μας, δίνοντας το 100%. Στο δεύτερο ημίχρονο έχουμε κερδίσει το ματς αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο απαιτητικοί και λιγότερο φοβισμένοι. Δεν κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε στις φάσεις ένας εναντίον ενός».