Το ρεκόρ του Ολυμπιακού στο transition

Το ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» από πόντους που σημειώθηκαν σε αιφνιδιασμούς!

Το ρεκόρ του Ολυμπιακού στο transition

Ο ΕΣΑΚΕ σε σχετικό δημοσίευμά του για τους αριθμούς του αγώνα Κολοσσός - Ολυμπιακός αναφέρει ότι οι παίκτες του Μπλατ έκαναν εξαιρετική δουλειά στο transition , ενώ συνολικά φέτος στους αγώνες τους για το πρωτάθλημα έχουν σημειώσει 126 πόντους από αιφνιδιασμό.

Αναλυτικά:

Οι 34 πόντοι που σημείωσε ο Ολυμπιακός στη Ρόδο είναι επίδοση που συνιστά ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 32 που είχαν οι “ερυθρόλευκοι” στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στα υπόλοιπα τρία εκτός έδρας παιχνίδια του είχε αθροιστικά 41 πόντους στο transition παιχνίδι μετρώντας οχτώ με την Κύμη, 11 με τον Άρη και 22 με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έχει σημειώσει συνολικά 126 πόντους από αιφνιδιασμούς στις εννιά αγωνιστικές, παίρνοντας δηλαδή κατά μέσο όρο 14 πόντους ενώ πέρσι είχε 9,69 στην κανονική περίοδο μετρώντας 127 πόντους εντός (9,77) και 125 εκτός έδρας (9,61).

Ο Ολυμπιακός περιόρισε τα λάθη του σε μονοψήφιο αριθμό για δεύτερη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα έχοντας εννιά. Λιγότερα είχε μόνο απέναντι στο Λαύριο Aegean Cargo (5).

Σε ατομικό επίπεδο...

*Με τις τρεις ασίστ που είχε στο “Βενετόκλειο”, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έφτασε τις 663 στην κατηγορία και προσπερνώντας τον Λευτέρη Κακιούση (661) έγινε ο 21ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ακόμη ο διεθνής γκαρντ μαζεύοντας πέντε ριμπάουντ, ξεπέρασε τα 700 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Τους 600 πόντους ξεπέρασε στο ελληνικό Πρωτάθλημα ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που είχε χθες 14.

*“Γεμάτη” στατιστική είχε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος με 16 πόντους, τέσσερις ασίστ αλλά και πέντε ριμπάουντ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ στη σεζόν αφού είχε τέσσερα κόντρα στον Πανιώνιο.

*Το ίδιο και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού είχε τρεις τελικές πάσες κόντρα στον Πανιώνιο.