Αγγέλου: «Η πίεση βαραίνει περισσότερο τον προπονητή»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου αναφέρθηκε στη νέα ήττα του Άρη, αναφέρθηκε στη πίεση που υπάρχει και ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν μπορεί να κάνει αλλαγές στο ρόστερ της.

Αγγέλου: «Η πίεση βαραίνει περισσότερο τον προπονητή»

Ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, σχολίασε πως: «Καταρχήν, συγχαρητήρια στον Προμηθεα για τη νίκη του. Ηταν ένα παιχνίδι από αυτά που δεν μπορείς να προβλέψεις την εξέλιξή τους. Το 3o 10λεπτο ήταν καθοριστικό, με αυτό το 21-6 να μας πληγώνει και αυτό θα πρέπει να αναλυθεί. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τις παραμέτρους του αγώνα και τα στοιχεία που κάνουν το παιχνίδι του Προμηθέα πιο επιθετικό, την σχέση ασίστ-λάθη που ήταν 19-11, το επιθετικό ριμπάουντ, με τον αντίπαλό μας να είναι η πρώτη ομάδα στην κατηγορία και τα κλεψίματα με τον Προμηθέα να είναι 2η ομάδα στην κατηγορία.

Όλα αυτά θεωρώ ότι τα ελέγξαμε. Προσπαθώντας, όμως, να βρούμε στα μέσα του 2ου 10λεπτου και στις αρχές της 3ης περιόδου ένα rotation για της ομάδα μας, δυστυχώς δεν καταφέραμε τίποτα. Οχι μόνο γιατί εμείς δεν ήμασταν καλοί, αλλά γιατί ο Προμηθέας ήταν ίσως πιο αποφασιστικός. Στο 2ο ημίχρονο αποφασίσαμε να παίξουμε πιο γρήγορα και να ρισκάρουμε, όμως πολύ δύσκολα μπορείς να πας σε έναν τέτοιο ρυθμό σε όλο το ματς. Στα τελευταία 3΄-4΄ που συμβαίνουν τα πάντα, πήραμε τέσσερις αποφάσεις αντίθετες. Χάσαμε δύο αμυντικά ριμπάουντ, χάσαμε δύο βολές, κάναμε και δύο κακές επιλογές στην επίθεση. Αυτά είναι έξι κατοχές, που ενώ μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ, στο τέλος αυτές οι επιλογές μας στοίχισαν. Εμείς βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Είναι λογικό και ο Προμηθέας να έχει κάποια κούραση από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο μπάσκετ πρέπει να συγκεντρώνεσαι σε πολλούς τομείς Φανταστείτε να παίζεις σκάκι με υψηλούς παλμούς,δεν είναι εύκολο. Στην ομάδα και στους φιλάθλους, όπως είδατε, υπάρχει μια πίεση. Ο Άρης είναι δύσκολο να διαχειριστεί συνεχόμενες ήττες. Πιστεύουμε στην ομάδα και θα είμαστε έτοιμοι. Η πίεση βαραίνει περισσότερο τον προπονητή. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές και αυτό θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε για καλό μας. Θέλουμε να το κάνουμε πλεονέκτημά μας, να έρθουμε πιο κοντά και ο ένας να παίζει για τον άλλον».

Γιατράς: "Μας στεναχωρεί πως δεχτήκαμε 30 πόντους σε δεκάλεπτο"

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, δήλωσε πως: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς μετά τις δυο ήττες που κάναμε, θέλαμε τη νίκη. Ειδικά στη Λήμνο πραγματοποιήσαμε κακή εμφάνιση, ενώ οφείλαμε να κερδίσουμε και στο παιχνίδι με την Οστάνδη. Ημασταν ψυχολογικά πεσμένοι, οπότε χρειαζόμασταν το θετικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι το κάναμε εύκολο το παιχνίδι για περίπου 30΄, ίσως σε αυτό συνετέλεσε και το ότι ο Αρης ήταν άστοχος.

Εμείς πηγαίναμε κατοχή-κατοχή και κάποια στιγμή φτάσαμε να προηγούμαστε με 20 πόντους. Στο τελευταίο 10λεπτο ο Αρης πέτυχε μεγάλα σουτ, το παιχνίδι πήγε στους επτά πόντους και χρειάστηκε να δείξουμε αποφασιστικότητα στο τέλος. Αν και κερδίσαμε σχετικά εύκολα, το ότι δεχτήκαμε 30 πόντους στο τελευταίο 10λεπτο, είναι κάτι που μας στενοχωρεί. Παρόλα αυτά η νίκη είναι νίκη και την χρειαζόμασταν.

Πλέον, πάμε πάλι σε μια δύσκολη σειρά παιχνιδιών ως τον Φεβρουάριο. Ελπίζω να βρουμε ρυθμό μέσα από τους αγώνες. Αναμένουμε να γυρίσουν και οι τραυματίες, αν και δεν προλαβαίνουν το παιχνίδι με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στην Σλοβενία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοι οι παίκτες είναι σημαντικοί.

Ο Κασελάκης είναι ένας από αυτούς. Θυμίζω ότι μας λείπει και αυτός και ο Κατσίβελης, ο Χολ έλειπε 35 ημέρες, το διάστημα της διακοπής απουσίαζαν οι 4 διεθνείς μας και είχαμε μείνει με -7 παίκτες. Θυμίζω και την απουσία του Ελις για περίπου έναν μήνα. Εχει επιστρέψει, πλέον, κανονικά και βρίσκει σιγά-σιγά πάλι τα πατήματά του. Ξαναλέω: Πάντα η ομάδα παίζει, όχι τα πρόσωπα. Και ο Μέιερ έβαλε 33 πόντους με την Οστάνδη και όμως χάσαμε. Ο Οντουμ συνεχίζει μαζί μας στην Ευρώπη. Είναι πολύ καλός παίκτης, όμως για την Ελλάδα έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στον Χολ, καθώς ήταν μαζί μας και πέρσι και ξέρει περισσότερο την ομάδα».